Black Books: Η απόδειξη πως το Βρετανικό χιούμορ είναι όντως cult

Καφρίλα…με το γάντι που δεν θα την χορταίνεις.

Όποιος δεν την έχει δει αυτή τη σειρά καλύτερα να μην μου μιλάει. Δεν θέλω να ξέρω ανθρώπους που δεν έχουνε δει την απόλυτη, την πιο cult και πιο απολαυστική σειρά που έχει υπάρξει σε αυτό τον πλανήτη και αιώνα.

Φυσικά πλάκα κάνουμε αλλά μέσα στη πλάκα, όπως λέει και το ρητό, υπάρχει πάντα μία μεγάλη δόση αλήθειας.

To Black Books είναι ίσως η πιο σουρεάλ και τρελή σειρά που έχεις ποτέ παρακολουθήσει.

Παλαιοβιβλιοπωλείο: Ένας παράδεισος γνώσης στο κέντρο της Αθήνας

 

Ο μισάνθρωπος Bernard Black είναι ο ιδιοκτήτης ενός παλαιοβιβλιοπωλείου ο οποίος μισεί όλο τον κόσμο και πιο συγκεκριμένα τους ίδιους του τους πελάτες.

Αν σας αρέσουν οι σειρές με πρωταγωνιστές τύπους που δεν την παλεύουν «κάστανο» με την ίδια τους την ύπαρξη αλλά και την ύπαρξη των διπλανών τους, κυνικούς τύπους που καπνίζουν σαν φουγάρα και το μπουκάλι με το αλκοόλ είναι ο καλύτερός τους φίλος, εδώ είστε!

Ήταν το «Τμήμα Ηθών» η πιο hardcore ελληνική αστυνομική σειρά;

 

Δίπλα σε αυτόν τον πιο συμπαθητικό «αντιπαθέστατο» τυπάκο, στον Bernard, βλέπουμε την καλύτερη φίλη του, την Fran η οποία έχει ένα μαγαζί με μικροαντικείμενα και μπιχλιμπίδια πάσης φύσεως και μηδαμινής χρηστικότητας, δίπλα στο βιβλιοπωλείο και τον νέο βοηθό του Bernard, στο βιβλιοπωλείο, τον  Manny ο οποίος γίνεται το εξιλαστήριο θύμα της απόλυτης και ατόφιας σκατοψυχιάς του Bernard.

Όλη η σειρά είναι γυρισμένη μέσα στο βιβλιοπωλείο και επικεντρώνεται στο πόσο κακοί μπορούν να γίνουν οι άνθρωποι αλλά πάντα στο στυλ της μαύρης κωμωδίας. Σε κανένα επεισόδιο δε νιώθεις πως αυτό είναι υπερβολικό ή παράταιρο.

 Ηλεκτρικός: Ο καθημερινός βιοπαλαιστής στα Βαγόνια του Καρχαρία

 

Πραγματικά όταν τελείωσα και τις τρεις σεζόν, ξενέρωσα τόσο πολύ που τις ξανάρχισα από την αρχή αμέσως.

Όλοι οι χαρακτήρες του Black Books είναι πραγματικά οι χειρότεροι στη δουλειά τους και κάποιες φορές είναι τόσο αποτυχημένοι στο να είναι ανθρώπινα όντα που δεν μπορείς να κρατηθείς από τα γέλια.

Αντί-ήρωες που διασκεδάζουν με τη γελοιότητα των καταστάσεων και τον παραλογισμό της καθημερινότητας. Το κάθε επεισόδιο, συνήθως, ξεκινάει με ένα αστείο περιστατικό που κλιμακώνεται μέχρι που στο τέλος αγγίζει τα όρια της γελοιότητας, αλλά χωρίς να γίνεται χυδαίο ή άσχημο αισθητικά.

Προλετάριος: Οι 5 χειρότερες δουλειές που έχω κάνει ποτέ

 

Δεν έχω ξαναδεί σειρά που να κλιμακώνει τόσο τέλεια όλα τα επεισόδια της. Η γελοιότητα πραγματικά είναι τεράστια αλλά τόσο καλά κατασκευασμένη που σε πείθει αμέσως και θέλεις πάραυτα να δεις το επόμενο επεισόδιο.

Αν ψάχνεις να δεις μία καλή σειρά που δεν είναι γυρισμένη από τη Netflix φάμπρικα, τότε εδώ είσαι, αν αληθινά θέλεις να δεις μία αισθητικά άρτια σειρά που θα την θυμάσαι και θα τη μνημονεύεις για μία ζωή τότε το Black Books είναι αυτό που ψάχνεις.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις μερικές από τις καλύτερες στιγμές του Black Books:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved