Στο Roswell βλέπουν ακόμα UFO

Πώς η απόκρυψη της αλήθειας γεννά μύθους. Αυτή είναι η πιο γνωστή ιστορία με «Ιπτάμενο Δίσκο».

Σκεφτείτε έναν άντρα που ζει και εργάζεται στο New Mexico της Αμερικής, λίγο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, σε μια χώρα που αρκετοί εκείνη την περίοδο δεν είχαν μάθει καν την τελική του έκβαση. Γενικότερα, είναι πολλοί αυτοί που δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο εκτός των ΗΠΑ. Αυτός ο άντρας, λοιπόν, βρίσκει στο ράντσο του, το οποίο βρίσκεται βορειοδυτικά του Roswell, μερικά συντρίμμια.

Η επόμενή του κίνηση είναι να ενημερώσει τον σερίφη της περιοχής. Εκείνος με την σειρά του και ίσως φτιάχνοντας τη ζώνη του, το μετέφερε σε έναν αξιωματικό της τοπικής στρατιωτικής αεροπορικής βάσης. Τα νέα σε αυτές τις περιπτώσεις ταξιδεύουν γρήγορα προς τα ανώτερα κλιμάκια. Την επόμενη μέρα, γίνεται γνωστό πως «Το Γραφείο Πληροφοριών του 509 Σμήνους Βομβαρδιστικών της αεροπορικής βάσης Roswell ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ότι έχει στην κατοχή του έναν Ιπτάμενο Δίσκο».

 

 

Εκείνη την περίοδο πολλές χώρες είχαν αναπτύξει μια εξαιρετική σχέση με το άγνωστο και δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός οι Ηνωμένες Πολιτείες. Οι άνθρωποι έβλεπαν σχεδόν σε καθημερινή βάση διάφορα άγνωστα αντικείμενα να πετούν στον ουρανό και η λέξη «εξωγήινοι» ακουγόταν όσο συχνά και η λέξη «καλημέρα». Οι αναφορές των υπηρεσιών που ασχολήθηκαν με το συμβάν δεν βοήθησαν καθώς η κάθε μία μπέρδευε την άλλη και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μπερδευτεί και ο κόσμος που διψούσε για την αλήθεια.

Γιατί η Αμερική έχει ψύχωση με τις θεωρίες συνωμοσίας;

Ο στρατός αποφάσισε να δώσει ένα τέλος σε όλο αυτό υποστηρίζοντας πως τα συντρίμμια ανήκαν σε ένα μετεωρολογικό αερόστατο. Η υπόθεση έκλεισε, όχι όμως οριστικά. Μετά από 30 χρόνια διάφοροι φανατισμένοι -και φαντασμένοι- ερευνητές θέλησαν να ξεσκονίσουν την υπόθεση. Ο ένας από αυτούς, μάλιστα, μίλησε με τον Jesse Marcel, τον ταγματάρχη που είδε στο ράντσο όσα είχαν απομείνει από τον «ιπτάμενο δίσκο». Το βιβλίο The Roswell Incident που κυκλοφόρησε το 1980 έγινε best seller κάτι που μας δείχνει το πόσο ήθελαν οι Αμερικανοί να μάθουν τα πραγματικά γεγονότα. Φυσικά, δεν διάβασαν για αυτά στο βιβλίο των Charles Berlitz και William Moore.

 

Η αλήθεια για τους συνομωσιολόγους ήταν πικρή. Από την άλλη, για τους πιστούς αντικομμουνιστές της τότε εποχής (1947) ίσως και να έβγαζε νόημα. Το 1994 μία έρευνα της Αμερικανικής Αεροπορίας έριξε νερό στη φλεγόμενη φαντασία όσων έγραφαν και μιλούσαν για UFO. Ένα μεγάλο αερόστατο με το όνομα NYU απογειώθηκε από την στρατιωτική βάση του Alamogordo στο πλαίσιο του Project Mogul. Αυτό απέβλεπε στην ανίχνευση πυρηνικών δοκιμών της ΕΣΣΔ. Μπορεί Ψυχρός Πόλεμος να μην είχε ξεκινήσει ακόμα, ωστόσο η κατασκοπεία μεταξύ Δυτικού και Ανατολικού μπλοκ ήταν καθημερινό φαινόμενο.

Με λίγα λόγια όλες οι ιστορίες περί εξωγήινων και UFO ξεκίνησαν από την προσπάθεια των Αμερικανών να διαφυλάξουν την μυστικότητα του άκρως απόρρητου Project Mogul. Όσα ακολούθησαν, βιβλία, συνεντεύξεις και μύθοι που διατηρούνται μέχρι και σήμερα, οφείλουν την ύπαρξή τους στην απόκρυψη της αλήθειας. Η περιοχή του Roswell πάντως, ζει από αυτό το συμβάν, αφού τα μουσεία με κεντρική θεματική το περιστατικό, είναι το πρώτο που θα δει κανείς όταν μπει στην πόλη. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved