Errol Musk: «Ένας απαίσιος άνθρωπος»

Οι μύθοι και οι αλήθειες γύρω από τον πατέρα του Mr. Tesla.

O Elon Musk θα μπορούσε να είναι ρομπότ και κανείς από εμάς να μην γνωρίζει τίποτα. Περιτριγυρίζεται από τεχνολογία. Για την ακρίβεια, είναι η ίδια του η ζωή. Είναι ο άνθρωπος πίσω από την Tesla. Αυτό, από μόνο του, είναι αρκετό για να βασίσουμε την ακραία εικασία που έγινε στην αρχή. Αλλά θα ήταν προτιμότερο να μιλήσουμε με facts και να αφήσουμε πίσω τα όχι και τόσο επιστημονικά σενάρια. O Elon έχει έναν πατέρα, τον Errol, με τον οποίο δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις. Αυτό είναι ένα απόλυτα διασταυρωμένο fact σε αντίθεση με το γεμάτο καλώδια σώμα του Mr.Tesla.

«Ο Errol ήταν σωματικά, οικονομικά και ψυχολογικά χειριστικός και βίαιος», θα πει στην βιογραφία της η Maye Musk για τον πρώην άντρα της. Ποιος ήταν όμως πραγματικά ο Errol Musk και γιατί θεωρείται από πολλούς ως ένας άνθρωπος αίνιγμα; Επίσης, γιατί ο Elon παραδέχεται την το επιχειρηματικό μυαλό του πατέρα του όμως τον χαρακτηρίζει απαίσιο; Παρακάτω θα βρείτε τις τρεις πιο γνωστές ιστορίες που ακολουθούν σαν σκιά τον Εrrol Musk. Ίσως στο τέλος δικαιολογήσετε πολλές από τις περίεργες συμπεριφορές του Elon.

Είχε στην κατοχή του ορυχείο σμαραγδιών;

Ένας έξαλλος Elon Musk απάντησε σε σχόλιο ενός χρήστη στο Twitter που αφορούσε την υποτιθέμενη ιδιοκτησία ορυχείου σμαραγδιών από τον πατέρα του. Το αρνήθηκε κατηγορηματικά και αναρωτήθηκε από πού προέκυψαν αυτές οι «μ@λ@κίες». Όπως έγραψε ο Ashlee Vance στο βιβλίο του, Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future η οικογένεια Musk του είχε στην κατοχή της ένα από τα μεγαλύτερα σπίτια στην Pretoria (πόλη της Νότιας Αφρικής) λόγω των επιτυχημένων κινήσεων του Errol στον τομέα της μηχανικής. Έλαβε μέρος σε τεράστια projects όπως ήταν η δημιουργία κτιρίων όπου στεγάζονταν γραφεία, συγκροτήματα ακόμα και μία αεροπορική βάση.

Η πρώτη ιστορία που συνέδεσε τον Errol Musk με το ορυχείο σμαραγδιών δημοσιεύτηκε από το Βussiness Insider South Africa και τον δημοσιογράφο Phillip de Wet. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Errol είχε το 50% ενός ορυχείου στην Ζάμπια στη δεκαετία του 1980. Όπως επίσης αναφέρει το άρθρο, εκείνος και ο αδερφός του πούλησαν πολύτιμους λίθους στo Tiffany & Co στη Fifth Avenue της Νέας Υόρκης.

Elon Musk: Η περιουσία του υπολογίζεται μόνο με εξίσωση

Οι φήμες αυτές, φυσικά, δεν έχουν επαληθευτεί. Αν για κάτι μπορούμε να πούμε με σιγουριά, όμως, είναι πως η οικογένεια Musk ήταν οικονομικά δυνατή, ειδικά αν σκεφτούμε πως ήταν μία λευκή οικογένεια στη Nότια Αφρική του απαρχάιντ. Η πρώην γυναίκα του Errol, πάντως, όπως αναφέρεται στην βιογραφία της, μετά τον χωρισμό τους έτρωγε σάντουιτς με φυστικοβούτυρο και σούπες και δεν απολάμβανε τις ανέσεις που παρέχουν τα κέρδη ενός ορυχείου σμαραγδιών.

Τελικά δολοφόνησε κάποιον στη Νότια Αφρική;

Και στα δύο κείμενα που δημοσίευσαν η Mail on Sunday και το περιοδικό Rolling Stone το 2017 για το προφίλ του γιου του, Elon Musk, o πατέρας του, Errol, ρωτήθηκε για το αν όντως έχει σκοτώσει τρεις ανθρώπους στην κατοικία του στο Γιοχάνεσμπουργκ. Όπως δήλωσε, πυροβόλησε και σκότωσε όμως και στις τρεις περιπτώσεις αθωώθηκε καθώς αμύνθηκε όταν εισέβαλλαν παράνομα στο σπίτι του. «Αρνούμαι να ζήσω στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το προσπάθησα αλλά γύρισα πίσω» θα δηλώσει αν και στη χώρα του, όπως υποστήριξε, υπάρχει μεγαλύτερη εγκληματικότητα.


Έκανε ή όχι παιδί με την θετή του κόρη;

«Είχα μία πανέμορφη γυναίκα, όμως πάντα υπάρχουν ομορφότερες και νεότερες κοπέλες. Την αγαπούσα πολύ την Maye αλλά τα θαλάσσωσα». Αυτή είναι μία παλαιότερη δήλωση του Errol όμως θα μας βοηθήσει αρκετά στο να καταλάβουμε για ποιο λόγο έκανε παιδί με την κατά 42 χρόνια νεότερή του Jana Bezuidenhout. Γιατί ναι, έκανε μαζί της και μάλιστα η περίεργη αυτή ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Η Jana είναι θετή του κόρη από προηγούμενο γάμο του (όχι από αυτόν με την Maye, μητέρα του Elon). Θα χαρακτηρίσει αυτήν την εγκυμοσύνη ατύχημα και πως ζουν όλοι μαζί χωρίς να βρίσκονται σε σχέση.

Στη θέση του Elon Musk και εμείς θα κάναμε τα πάντα για να μετακομίσουμε σε άλλον πλανήτη.

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved