Εκείνη η τρομακτική στιγμή που σπάει το προφυλακτικό

Οδηγός επιβίωσης για την ημέρα που θα σε προδώσει το λάτεξ.

Είναι από εκείνα τα πράγματα που καλό είναι να μην γίνονται. Που σαν κύριος έχεις βάλει το σκουφί σου. Όχι μόνο για να μην έχεις τρεχάματα σε γιατρούς και αναγκαστείς να μπλέξεις με θεραπείες, αλλά κυρίως για ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. Οι εξυπνάκηδες κορδώνονται και λένε «αν προσέξεις δεν θα σπάσει» αλλά σύμφωνα με τους ανδρολόγους εκεί έξω, κάποιες φορές ο διάολος σπάει το ποδάρι του. Και εσύ τελειώνεις την «δουλειά» σου και το παίρνεις είδηση μετά. Και ναι εκεί υπάρχει πρόβλημα. Ή μάλλον, υπάρχει πρόβλημα αν αντιδράσεις με τον λάθος τρόπο.

85770595 1 56a8fe2e5f9b58b7d0f71640

Η αλήθεια είναι πως η πλειοψηφία των αντρών έχει βιώσει το σκηνικό να σπάει το προφυλακτικό τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Το μυστικό είναι να μην τα παίξεις όπως την πάτησα εγώ. Νόμιζα πως η ζωή μου τελείωσε. Πως δεν υπάρχει καμιά ελπίδα και πως η μοναδική λύση είναι η έκτρωση. Όταν μάλιστα σε βλέπει η δικιά σου να φρικάρεις, όσο ψύχραιμη και αν είναι, θέλει να σε σκοτώσει με την ελεεινή και τρισάθλια συμπεριφορά σου. Γιατί ακόμη και αν η αλήθεια είναι πως δεν φταίει κανείς, το να κάνεις σαν κοριτσάκι που έχασε τη μάνα του στο Εμπορικό και να είσαι έτοιμος να βάλεις τα κλάματα, δεν βοήθησε κανέναν. Πόσο μάλλον την σχέση σου που εκείνη την στιγμή βιώνει μία κρίση και στην οποία πρέπει να ανταποκριθείς.

Αρχικά έχε στο μυαλό σου αυτό: υπάρχει χάπι γι’ αυτή την περίπτωση. Και όχι φιλαράκι, πλέον, δεν παίζει να «μην πιάσει». Τα νέα χάπια για την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη που κυκλοφορούν, κάνουν σωστά την δουλειά τους χωρίς να αφήνουν ενδοιασμούς ότι κάτι πιθανόν να μην πήγε καλά. Αν το ατύχημα έγινε μεσημέρι, δεν θα δυσκολευτείς να βρεις φαρμακείο. Το βράδυ ωστόσο χρειάζεται να κινηθείς μεθοδικά. Αρχικά δεν θα φρικάρεις. Θα την καθησυχάσεις. Θα της πεις πως όσο πεζό και αν ακούγεται, αυτά συμβαίνουν. Θα της πεις να μην ανησυχεί και πως θα χειριστείς την κατάσταση εσύ. Ναι, είναι το σώμα της και ανησυχεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως εσύ θα κάτσεις με τα χέρια σταυρωμένα.

Θα βρεις τα εφημερεύοντα φαρμακεία και πριν πας θα κάνεις ένα τηλέφωνο (σ.σ.: έχει όλα τα στοιχεία) ώστε να βεβαιωθείς πως υπάρχει το χάπι. Θα πας, θα το αγοράσεις και θα γυρίσεις σπίτι σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Ο φαρμακοποιός στην δική μου περίπτωση, έμοιαζε τόσο ατάραχος λες και αγόραζα Depon. Η ψυχραιμία του με έκανε και ντρεπόμουν.

maxresdefault

«Έσπασε;»
«Ναι».
«Ε σιγά, συμβαίνουν αυτά».

Γυρνάς, δίνεις το χάπι και μετά συμπεριφέρεσαι σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Και ναι οκ, ακούγεται κομματάκι «ψυχρό», αλλά εκείνη την στιγμή έχει μεγαλύτερη σημασία να δείξεις πως έχεις τον έλεγχο της κατάστασης. Πώς εσύ κάτι τέτοια σκηνικά τα έχεις για πρωινό και δεν σε τρομάζουν. Δεν λέμε βέβαια πως πρέπει να είσαι τόσο άνετος που να παραλείψετε και το τεστ εγκυμοσύνης. Καλύτερα να το κάνει για να σας φύγουν και οι έννοιες.  

Σε κάθε περίπτωση όμως, μην είσαι από εκείνους τους τύπους που παθαίνουν μπλακ-άουτ. Που παίρνουν τηλέφωνο τους κολλητούς μέσα στο βράδυ και χειρίζονται την κατάσταση με τον χειρότερο τρόπο. Ψυχραιμία. Αυτά τα χάπια βγήκαν ακριβώς για τέτοιες ατυχίες.

Δείξε της πως ελέγχεις την κατάσταση και μην φοβάσαι τίποτα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved