Steve Buscemi: Γιατί ο κινηματογράφος δεν θα ήταν ο ίδιος χωρίς τον Mr. Pink

Ο άνθρωπος που έκανε τα πάντα και τα έπαιξε όλα για όλα. Και κέρδισε.

O Steve Buscemi τα έχει κάνει όλα στην κυριολεξία.

Όταν ήταν μικρός τον χτύπησε λεωφορείο και αυτοκίνητο, τον έχουν μαχαιρώσει σε καβγά, έχει κάνει εθελοντής πυροσβέστης στην 9/11, και κάπου εκεί ανάμεσα έγινε και ο πιο σημαντικός ηθοποιός της γενιάς του. Το 2019 έχασε τη γυναίκα του με την οποία ήταν παντρεμένος για 30 χρόνια. Σε μία σπάνια συνέντευξη, ο ηθοποιός μιλάει για όλα. Κάθεται στην κουζίνα του και ζωγραφίζει με τις νερομπογιές του, τα κάνει όλα χάλια, είναι κάτι όμως που τον κάνει να χαλαρώνει.

O Jim Jarmusch μας προτείνει ταινίες για το Σαββατοκύριακο.

 

«Ποτέ δεν μου άρεσε το κίτρινο αλλά τώρα το χρησιμοποιώ συνέχεια. Νόμιζα πως με το να πιάσω τα πινέλα θα έβγαζα κάτι πολύ σκοτεινό από μέσα μου, αλλά να που τελικά έχει πλάκα» λέει ο Steve Buscemi.

Μένει σε ένα τριώροφο σπίτι χτισμένο από κόκκινο τούβλο στην γειτονιά του Park Slope στο Brooklyn.

Υπάρχει ακόμα κι ένα τρελό blog που κατέγραφε καθημερινά τι έβρισκε ο Steve Buscemi έξω από την πόρτα του: μία κασέτα του Van Morrison, ένα κεφάλι κούκλας, ένα καπέλο με αλογοουρά.

Το σπίτι μοιάζει πολύ μεγάλο όμως τώρα, μιας και πλέον ζει μόνος του. Σκέφτεται πολύ σοβαρά να μετακομίσει ή να νοικιάσει τον έναν όροφο.

O Jim Carrey το έριξε στην τέχνη.

 

Αυτό που τον ανησυχεί είναι το τι κληρονομιά θ’ αφήσει στον γιο του τον Lucian, ο οποίος είναι μουσικός που μένει στο Λος Άντζελες.

«Όταν εγώ θα φύγω, θα είναι μόνος του» λέει ο Steve. «Θα πρέπει να τα τακτοποιήσει όλα».

«Η αλήθεια είναι πως είμαι ένας γνήσιος hoarder. Μαζεύω τα πάντα, από γράμματα μέχρι καρφίτσες και αφίσες».

Προσπαθεί να βάλει σε τάξη το αρχείο της γυναίκας του Jo Andres, η οποία πέθανε το 2019 από καρκίνο.

«Σκεφτόμουν ακόμη και να γραφτώ σε κάποιο σεμινάριο δημιουργικής γραφής».

Jim Morrison: Το τελευταίο μπλουζ ενός Σαμάνου.

 

Ο ίδιος ο Buscemi δεν μπορεί με τίποτα να πετάξει από πάνω του εκείνη την ιδιαίτερη μετριοφροσύνη που τον διακατέχει, ακόμη κι αν ξέρει πως είναι υπεύθυνος για μερικούς από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους ταινιών των 90’s. Έχει παίξει κυριολεκτικά ότι υπάρχει, από ταινίες των αδερφών Κοέν μέχρι blockbuster με τον Adam Sadler.

Βρέθηκε να σκηνοθετεί ένα από τα καλύτερα επεισόδια του Sopranos και ο ίδιος αναρωτιόταν «τι κάνω εδώ; Γιατί με ακούνε;», ακόμη και σε αυτή τη συνέντευξη ο Steve Buscemi, ρώτησε την δημοσιογράφο του GQ, «σου φαίνομαι δύσκολο άτομο; Μπορείς να μιλήσεις μαζί μου άνετα;».

Αυτός είναι ο Steve Buscemi, ένας άνθρωπος σαν όλους τους άλλους ο οποίος όμως κατάφερε με μαγικό τρόπο να γίνει σταρ και αγαπητός παγκοσμίως μέσα από τις ταινίες του.

Το στέκι του είναι ένα Ιταλικό εστιατόριο στην απέναντι πλευρά του σπιτιού του.

Παράγγειλε μία spinach frittata. Είναι ο άνθρωπος που θα του εμπιστευτείς κάθε σου μυστικό κι εκείνος θα σε συμβουλέψει με ένα χαμόγελο πάντα. Είναι σαν να είναι ο κολλητός σου που τον γνωρίζεις χρόνια.

Δες γιατί το Pulp Fiction εξακολουθεί να είναι για λίγους. 

 

Στα 62 του χρόνια, πέρασε μία ζωή να υποδύεται τρελούς και παράξενους τύπους, περιθωριακούς και υποχθόνιους εγκληματίες. Τα βαθιά του μεγάλα μπλε μάτια τα λένε όλα. Καμία σχέση δεν έχει ο πραγματικός Buscemi με τους ρόλους που έπαιξε.

Κι εκεί είναι η μεγάλη του αλήθεια. Είναι ένας εξαίρετος ηθοποιός ότι και να παίξει.

Από έναν σαρκαστικό εγκληματία (Reservoir Dogs), σε έναν πομπώδη, λίγο αφελή κομπιναδόρο (Fargo), από χέβι μεταλά (Airheads), σε έναν τύπο που το μόνο του έγκλημα είναι πως έχει πολλές απόψεις για τη jazz (Ghost World), από έναν νευρωτικό σεναριογράφο και σκηνοθέτη (In The Soup, Living In Oblivion), σε έναν τύπο ο οποίος ονομάζεται Crazy Eyes (Mr. Deeds).

«Ο Steve Buscemi αντιπροσωπεύει ολόκληρη την ανθρωπότητα με κάποιο περίεργο τρόπο» λέει ο σκηνοθέτης και επί 30 χρόνια φίλος του, Jim Jarmusch.

Η αγαπημένη του ατάκα η οποία τον κάνει να γελάει πάντα, ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις όπως ο χαμός της γυναίκας του, είναι: «Does Pope shit in the woods?».

Εμείς δεν πρόκειται να απαντήσουμε αλλά κλείνουμε το μάτι στον αγαπημένο μας Steve Buscemi κι ελπίζουμε σύντομα να τον δούμε ξανά στην μεγάλη οθόνη για να μας φτιάξει το κέφι.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές τους ταινίες:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved