Ο John Cena δεν περιορίστηκε ποτέ στις τέσσερις γωνίες του ρινγκ

Πώς o επιδραστικός wrestler, έφτασε σήμερα να συγκαταλέγεται στα νέα πρόσωπα του Hollywood.

Πέρασαν 16 περίπου χρόνια από τότε που τον πρωτογνωρίσαμε στην Ελλάδα. Ήταν οι μέρες που το WWE έκανε παρέα στα περισσότερα αγοράκια της εποχής, κάθε Δευτέρα βράδυ και σε επανάληψη Σάββατο μεσημέρι, όταν ένας νεαρός ντουκάς έκλεβε την παράσταση με το μάγκικο στυλ και την ικανότητα να τη λέει σε όλους, αντέχοντας το υποτειθέμενο ξύλο που έπεφτε στο ρινγκ.

Ένας τύπος που με τον τρόπο που κινείτο και κουρευόταν ήταν κάτι μεταξύ άναρχου στρατιώτη και ράπερ, την ώρα που η χαρακτηριστική βερμούδα που τον συνόδευε ήταν αυτό το κάτι που προκαλούσε ταύτιση σε κάθε έφηβο.

Το όνομά του, John Cena.

 

 

Περίπου μια δεπαπενταετία αργότερα ο άναρχος τύπος από το West Newbury, Massachusetts είναι από τα πιο hot ονόματα στη φαρέτρα της αμερικάνικης showbiz. Αφού μετατράπηκε από δημοφιλής εργαζόμενος του WWE σε παλαιστή-σύμβολο κερδίζοντας φήμη, διατηρώντας παράλληλα το προϊόν ψηλά τα δύσκολα χρόνια της εμφάνισης του UFC, κάνοντας σταδιακά την εμφάνισή του και στην μεγάλη οθόνη.

Η αρχή έγινε με το «The Marine», που παρότι δεν ήταν και καμιά οσκαρική παραγωγή, το κοινό έτρεξε να δει τον John ως πρώην πεζοναύτη, σύζυγο της καυτής Kelly Carlson -η Kimber από τη σειρά «Nip/Tuck»- να τα βάζει με τον εικονικό Τ-1000 του «Terminator 2», Robert Patrick, με αποτέλεσμα τόσα χρόνια αργότερα το φιλμ να θεωρείται cult classic.

 

 

Cena, the new «Rock»

Γενικότερα το WWE έχει την τάση κάποια στιγμή να χάνει τους περισσότερους πρωταγωνιστές του, καθώς μετά από τόσες live παρουσίες μπροστά σε άπειρους θεατές και μιας εικονικής περσόνας συνειδητοποιούν ότι εκτός από παλαιστές έχουν και το ηθοποιϊλίκι μέσα τους. Αυτό έγινε με τον Hulk Hogan, η μπάλα πήρε αργότερα τον Stone Cold Steve Austin, ενώ πιο πρόσφατα παραδείγματα αποτελούν οι Adam Joseph Copeland – πιο γνωστός ως Edge- με τη συμμετοχή του στο τηλεοπτικό «Vikings» και κυρίως τον Dave Bautista που έφτασε μέχρι να γίνει superhero της Marvel, στους «Guardians of the Galaxy».

Αν υπάρχει ωστόσο ένας wrestler που πραγματικά ξεπέρασε κάθε προσδοκία φτάνοντας να θεωρείται, αν όχι ηθοποιός πρώτη διαλογής- σε σταρ παγκοσμίου βεληνεκούς, αυτός λέγεται Dwayne «The Rock» Johnson.

 

 

Από μίνι παπάτζες και δευτεροκλασάτες ταινίες, ο Rock σήμερα θεωρείται η «κότα με τα χρυσά αυγά» ως action figure στο Hollywood, ο κόσμος τον παρακολουθεί πιστά και τον αποθεώνει σε κάθε ευκαιρία, βλέποντας τις δράσεις του στο Instagram με τη μοναδική διάθεσή του να βλέπει τη ζωή με έναν δικό του, διαφορετικό και συνάμα χαρούμενο τρόπο.

Η ιστορία έγραψε ότι ο Rock ήταν ο απόλυτος σταρ του WWE στα χρόνια μετά τον Hulk Hogan, με τον Cena να αναλαμβάνει τα ηνία και με τη βούλα το 2013, όταν το WWE τους έβαλε να παλέψουν στο ίδιο ρινγκ. Πολλά λεφτά για το WWE, μια λαμπρή καριέρα που λάμβανε και επίσημα τέλος για τον πρώτο και ένα ήδη λαμπερό άστρο άρχισε να εκπέμπει έξτρα λάμψη για τον διάδοχο.

Μόνο που πλέον ήταν σαφές. To WWE δεν μπορούσε να χωρέσει πλέον τον John Cena.

 

 

Όσο περνούσε ο καιρός ο «Doctor of Thuganomics» όπως ήταν το αρχικό του ψευδώνυμο άρχισε να παίρνει όλο και περισσότερες ευκαιρίες σε παραγωγές του Hollywood καθώς η δημοφιλία του μπροστά στην κάμερα ήταν έκδηλη. Ο δρόμος που είχαν ανοίξει οι Rock και Bautista χωρούσαν και άλλον έναν «ντουκά» στην κινηματογραφική βιομηχανία, ο οποίος όμως λόγω της συμπαθητικής φυσιογνωμίας του μπορούσε να χωρέσει σε διάφορα είδη φιλμ και όχι απαραίτητα για να παίζει τον άγριο.

Έχεις δει πολλούς σωματώδεις τύπους να έχουν κεντρική συμμετοχή σε κωμωδίες;  

 

 

Μετά από μερικές εξαιρετικές εκτελέσεις σε αξιόλογες κωμωδίες όπως τα «Daddy’s Home», «Blockers» και «Trainwreck», η πρόταση που θα τον ανέβαζε σκαλοπάτι είχε φτάσει. Το μόνο που απέμενε ήταν να την εκμεταλλευτεί στο έπακρο.

Πολλοί στο άκουμα του spin-off των «Transformers», «Bumblebee» μπορεί να αναφώνησαν «άλλη μια από τα ίδια» μετά τις τόσες παπάτζες του Michael Bay, ωστόσο κατάπιαν τη γλώσσα τους. Η ταινία ήταν πλήρως αναζωογονητική και ευχάριστη, με τους Hailee Steinfeld και John Cena να αποδεικνύονται πολύ σωστές επιλογές για τον ρόλο τους. Αυτή η ταινία ήταν το εισιτήριο για το πάνω ράφι που έψαχνε ο Cena. Πλέον ήταν μια σαφής επιλογή για blockbuster movies και το μέλλον του προδιαγράφεται λαμπρό.

Αυτή τη στιγμή περιμένουμε να τον απολαύσουμε με καθυστέρηση ενός έτους λόγω πανδημίας «F9» όπου θα είναι ο κακός αδερφός του Vin Diesel, σκάσαμε στα γέλια όταν ακούσαμε τη φωνή του ως τρέντι πολική αρκούσα στο «Dolittle», ενώ περιμένουμε να τον δούμε στο sequel του «Suicide Squad».

 

 

Για να είμαστε ειλικρινείς δεν περιμέναμε ποτέ ο John Cena να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Όχι επειδή δεν τον πιστεύαμε, αλλά γιατί νιώθαμε πως βρίσκεται σε έναν χώρο που δεν τον εκφράζει. Ανάμεσα σε τύπους όπως ο Brock Lesnar, o Undertaker, ο ΗΗΗ ή ο Big Show που το κούτελό τους γράφει ότι είναι πλασμένοι για το κατς, ο Cena έμοιαζε περισσότερο με μια μόδα που δεν θα κρατήσει για πολύ. Έναν τύπο όμως που προκαλεί ταύτιση και ενθουσιασμό, δεν μπορείς παρά να τον εκμεταλλευτείς και να πορευτείς μαζί του. Έναν άνθρωπο-σταρ που μπορεί να προσαρμόζεται σε όποιο χώρο και αν βρίσκεται και να αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή τον θες για σύμβολο και το WWE, όπως και τώρα το Hollywood δείχνουν πεπεισμένοι ότι ο Cena μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι αντίστοιχο ή ανώτερο με τον Dwayne Johnson.

Το πού θα φτάσει η φήμη του κανείς δεν το γνωρίζει, αλλά αυτό δεν ήταν ποτέ κάτι που προβλημάτιζε τον ήρωα των εφηβικών μας χρόνων. Στα 44 του χρόνια βλέποντας κάθε χρόνο να μπαίνουν τουλάχιστον 55 εκατομμύρια δολάρια στον λογαριασμό του, μπορεί κανείς να υπαινιχθεί ότι η επόμενη δεκαετία κρύβει ένα ακόμα πιο special μονοπάτι για τον John Cena, δίχως ταβάνι και γεμάτο προσδοκίες. Όπως εμφανιζόταν κάθε νύχτα στο ρινγκ αποφασισμένος να προκαλεί τα όρια των αντιπάλων-συναδέλφων του, έτσι θα κάνει και τώρα. Άλλωστε προεκτείνει κανείς τα όριά του μόνο όταν τα ξεπερνάει.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved