O Bill Withers ήταν πάντα εκεί όταν τον χρειαζόσουν

Ο άνθρωπος που ήξερε να σε ανεβάζει με τον δικό του ιδιαίτερο ρυθμό.

Ο Bill Withers μας μπορεί να μας άφησε στα 80 του χρόνια, για έναν άλλο καλύτερο κόσμο, αλλά οι μελωδίες και οι ρυθμοί του παραμένουν μαζί μας και μας στηρίζουν σε αυτές τις δύσκολές μέρες.

Ο ίδιος έλεγε χαρακτηριστικά: «Είμαι ένας κανονικός τύπος, κάποιος που βλέπεις στο δρόμο και τον χαιρετάς, ένας σαν εσάς».

Οι περισσότεροι τον γνωρίσαμε με την παγκόσμια επιτυχία Ain’t No Sunshine. O Bill Withers ήταν όμως κάτι παραπάνω από ένα one hit wonder.

Την δεκαετία του ’80 ο Withers έμεινε εσκεμμένα έξω από το παιχνίδι της δημοσιότητας γιατί δεν αισθανόταν πως αυτό τον αντιπροσώπευε.

Τα τραγούδια του ήταν πάντα βαθιά παρατηρητικά και ανθρώπινα, από μικρός πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια με τον πατέρα του να πεθαίνει όταν ήταν δέκα χρονών και να πηγαίνει στο Βιετνάμ στην ηλικία των 17. Εκεί ήταν που άρχισε να γράφει τραγούδια.

 

Ακόμη κι όταν έκανε τεράστια επιτυχία με το Ain’t No Sunshine, αρνήθηκε να αφήσει την δουλειά του γιατί πίστευε πως η μουσική βιομηχανία ήταν μία μεγάλη απάτη.

Η φωνή του Bill Withers έμοιαζε πάντα να βγαίνει χωρίς καμία προσπάθεια και οι μελωδίες του είχαν την πηγή τους πάντα κοντά στον άνθρωπο και τα προβλήματα του.

Το 1967 μετακόμισε στο Λος Άντζελες όπου εργαζόταν στον τομέα της αεροναυπηγικής και παράλληλα κυνηγούσε την μουσική του καριέρα.

Τα επόμενα χρόνια θα κυκλοφορούσε μία σειρά από άλμπουμ τα οποία θα εμπεριείχαν μία δόση από παράξενο funk, soul, blues, πάντα εμπλουτισμένα με την υπέροχη φωνή του.

Εμείς θρηνούμε με τον τρόπο μας τον μεγάλο Bill Withers που με τα αιωνίως «ανεβαστικά» κομμάτια του όπως είναι τα «Lean On Me» και «Lovely Day», μας βοήθησε και θα μας βοηθάει να περνάμε μία δύσκολη μέρα.

 Δεν υπήρχε τίποτα το απελπισμένο στα τραγούδια του Bill Withers, ακόμη κι αν ακουγόταν μελαγχολικός στην αρχή, στη συνέχεια ήξερε να σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα και με αισιοδοξία να συνεχίζεις.

 

Πάντα ακολουθούσε το μονοπάτι της αγάπης και του έρωτα και ήταν εκεί όταν τον χρειαζόσουν για να σε ανεβάσει την κατάλληλη στιγμή με την υπέροχη φωνή του.

Και όπως έλεγε και ο ίδιος στο κομμάτι του Just The Two Of Us: We can make it if we try.

Αντίο Bill, κάποια στιγμή θα ξανασυναντηθούμε. Μέχρι τότε θα ακούμε τα τραγούδια σου και θα συνεχίζουμε στα δύσκολα.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις μερικά από τα αριστουργηματικά άλμπουμ του Bill Withers:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved