Ο δύσκολος δρόμος του Mike Shinoda

Υπάρχει χώρος για νέο τραγουδιστή στους Linkin Park;

Για όσους πιθανότατα έχουν μεγαλώσει σε σπηλιές χωρίς μουσική και διαδίκτυο, ο Mike Shinoda δεν είναι απλά ένας από τους καλύτερους μουσικούς της γενιάς του. Είναι ο πυρήνας που δημιούργησε και κατάφερε να κρατήσει μαζί τους Linkin Park. Ήταν ο άνθρωπος που βρήκε τον τραγουδιστή Chester Bennington, που κατάλαβε από την πρώτη κιόλας πρόβα την ιδιαιτερότητα της φωνής του και φρόντισε να την αναδείξει μέσα από τον καλύτερο μουσικό τρόπο. Εκτός από όλα τα παραπάνω, είναι και πολύ ωραίος τύπος, ενεργός στις φιλανθρωπίες και υποστηρικτής των δικαιωμάτων των ζώων. Θα έλεγε κανείς πως ένας πιτσιρικάς, μπορεί να βρει ένα role model στο πρόσωπό του.

Διάβασε εδώ το κείμενο που είχαμε γράψει για τον Chester Bennington.

Ο Mike Shinoda και οι υπόλοιποι των Linkin Park, αντιμετωπίζουν αυτή την στιγμή την απειλή να αφανιστούν από το πεντάγραμμο – σαν μπάντα δηλαδή, μιας και ο Shinoda έχει ήδη κυκλοφορήσει το solo album του. Μετά την αυτοκτονία του Chester Bennington, τα μέλη της μπάντας βρίσκονται σε μία κατάσταση αποχής από οργανωμένες πρόβες και συνθέσεις, μιας και ο χαμός του τραγουδιστή το 2016 τους έχει αφήσει ακόμη μουδιασμένους και προβληματισμένους για το πως θα πρέπει να είναι η συνέχεια. Όταν βρίσκεσαι σε μία μπάντα που έχει πωλήσει πάνω από 500 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο από το 2000 που έχει ξεκινήσει, η επόμενη σου κίνηση πρέπει να είναι καλά μελετημένη. Και το μοναδικό πράγμα που αναρωτιούνται τόσο εκείνοι όσο και ο υπόλοιπος κόσμος είναι αυτό: υπάρχει χώρος για ένα νέο τραγουδιστή;

 

 

Ο Shinoda έχει γράψει το 80% της μουσικής των τραγουδιών των Linkin Park και όλους τους στίχους μαζί με τον Chester. Έχει ήδη επιπλέον μουσικό σχήμα με τους Fort Minor και έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες όπως είναι ο Jay-Z, οι Metallica, οι Staind, οι Papa Roach που έρχονται φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα και πολλοί ακόμη. Τα τελευταία χρόνια εκτελούσε και άτυπα χρέη μάνατζερ, καθότι βρισκόταν στο πηδάλιο των αποφάσεων -και μάλιστα με τις ευλογίες των υπολοίπων- παίρνοντας μάλιστα και αποφάσεις που έφτασαν την μπάντα εκεί που είναι σήμερα. Μακριά από το nu-metal ήχο που την ανέδειξε σε μία πιο pop/rock ταυτότητα και φυσικά με τις διπλάσιες πωλήσεις. Ο Shinoda σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν λίγες ημέρες σε γνωστό μουσικό μέσο, δήλωσε πως δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το μέλλον των LP αλλά «αν βρίσκαμε κάποιον που ταίριαζαν οι ενέργειες μας και ήταν ο τύπος που φανταζόμαστε να έχουμε σε αυτή τη μπάντα, δεν θα λέγαμε όχι». Όλα είναι ανοιχτά, αλλά το μεταβατικό στάδιο από τον Chester στο νέο τραγουδιστή είναι κάτι που σίγουρα θα επηρεάσει το κοινό αλλά και κυρίως την ίδια την μπάντα.

 

 

 

«Μαζί με τον Chester πέθανε και ένα κομμάτι του εαυτού μου».

 

Αυτή την στιγμή, ο κλήρος πέφτει στον Mike Shinoda να λάβει την μεγάλη απόφαση. Η στρατολόγηση ενός νέου τραγουδιστή είναι κάτι που αφορά όλα τα μέλη της μπάντας, αλλά η αλήθεια είναι πως αν η ενέργεια του Shinoda δεν ταιριάζει με τον επόμενο τραγουδιστή, πολύ δύσκολα θα δούμε τους Linkin Park να βρίσκουν αντικαταστάτη. Ο Shinoda θα πρέπει να πετάξει όλα όσα ήλπιζε μέχρι σήμερα, να ξεκινήσει από την αρχή και να δώσει χώρο και χρόνο στο νέο πρόσωπο που θα εμφανιστεί  - αν αυτό εμφανιστεί. Αν όμως αυτό δεν γίνει, δεν θα πρέπει να υπάρξει πίεση. Ούτε από δισκογραφικές, ούτε από παραγωγούς, ούτε από άλλους μεσάζοντες. Αν δεν βρεθεί το άτομο που θα συμπληρώσει το παζλ, καλύτερα οι Linkin να σταματήσουν και να έχουν να θυμούνται δόξες και όχι αποτυχίες.

Ο δρόμος του Mike Shinoda είναι δύσκολος, γιατί μιλάει σε μία γενιά πιτσιρικάδων που τους άγγιξε στα εφηβικά τους χρόνια και που τώρα, ως 35αρηδες, περιμένουν να δουν το επόμενο βήμα.

 

 

Οι ηγέτες όμως φαίνονται στα δύσκολα, έτσι δεν είναι;  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved