Όσκαρ 2020: Γιατί οι Χρυσές Σφαίρες δεν είναι ο προάγγελος των Βραβείων της Ακαδημίας

Sam Mendes μην κάθεσαι και τόσο αναπαυτικά.

Όσοι είχαν προβλέψει ότι η φετινή χρονιά θα είναι η πιο ενδιαφέρουσα όσον αφορά την 7η τέχνη δεν έπεσαν έξω. Η πρόσφατη τελετή των Χρυσών Σφαιρών έδωσε μια πρώτη γεύση για το ποια φιλμ θα έχουν το πάνω χέρι τη βραδιά των Όσκαρ και από τη στιγμή που έγιναν γνωστές οι υποψηφιότητες αρχίζουμε να μετράμε αντίστροφα για την μεγάλη βραδιά της 9ης Φεβρουαρίου.

Οι λόγοι; Πολλοί (μια ματιά στο παρακάτω άλμπουμ θα σε διαφωτίσει):

 

 

Πολλές κατηγορίες έλαμψαν τη βραδιά των Golden Globes, ωστόσο πέραν των Brad Pitt, Al Pacino και Joe Pesci, ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ένας και μοναδικός: Ο Sam Mendes.

Διαβάστε εδώ όσα θέλετε να μάθετε για το πρωτότυπο φιλμ του.

Ο σκηνοθέτης του «James Bond: Skyfall» έδωσε στον κόσμο μια πολεμική ταινία που όμοιά της δεν έχουμε δει μέχρι στιγμής, βάζοντας το όνομά του ψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου, αλλά και της Ακαδημίας για το Χρυσό Αγαλματίδιο Σκηνοθεσίας του 2020.

 

Μπορεί ο κόσμος να έχει πάθει παράκρουση με την σκηνοθετική ζωντάνια του «1917», ωστόσο έχει πολλάκις αποδειχτεί ότι η Ακαδημία δεν σκέφτεται όπως το κοινό. Πόσω δε μάλλον με τα αποτελέσματα της βραδιάς που καταλήξαμε να αποκαλούμε «προάγγελο των Όσκαρ», δηλαδή εκείνη των Χρυσών Σφαιρών.

Στο Ratpack κάναμε την έρευνά μας και στο παρακάτω άλμπουμ σου παρουσιάζουμε όλες εκείνες τις φορές όπου Χρυσές Σφαίρες και Ακαδημία δεν συμφώνησαν καθόλου όσον αφορά την κατηγορία Καλύτερης Σκηνοθεσίας:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved