Star Wars: Γιατί η Rey οφείλει να αγκαλιάσει το Dark side

Το μόνο σενάριο που θα σώσει το Rise of Skywalker. Θα συμβεί όμως;

Μέχρι και αυτή την στιγμή που διαβάζεις το κείμενο, ο κόσμος δεν έχει αποφασίσει αν τελικά του άρεσε ή όχι το The Last Jedi. Οι παραδοσιακοί του Star Wars αφόρισαν το στόρι και εκνευρίστηκαν με την τροπή για τον Luke Skywalker, ενώ οι πιο σύγχρονοι φανς έχουν αγκαλιάσει τις τελευταίες σεναριογραφικές πινελιές για χάρη της ολοκλήρωσης του στόρι. Ωστόσο και οι μεν και οι δε, αναρωτιούνται μετά το στόρι του Luke Skywalker ένα  και μοναδικό πράγμα: που πηγαίνει η όλη φάση με την Rey;

 

Star Wars blue rey lightsaber daisy ridley GIF

 

Γιατί αν καταλάβαμε κάτι μετά το κινηματογραφικό τετ-α-τετ της Rey με τον Kylo Ren, είναι πως η Δύναμη δεν γέρνει ούτε στο Light αλλά ούτε στο Dark side. Για την ακρίβεια, προσπαθεί να μείνει κάπου στο κέντρο μιας και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές αμφιταλαντεύονται. Μετά από όλο αυτό το μπέρδεμα, ήρθε και έδεσε το trailer από το The Rise of Skywalker, με τον αυτοκράτορα Palpatine να κάνει την εμφάνισή του και να δηλώνει ατάκες του τύπου ‘‘Your journey nears its end’’. Που φυσικά σε μπερδεύει ακόμη περισσότερο. Τι στην ευχή θα γίνει; Μήπως οι δύο πρωταγωνιστές θα αλλάξουν πλευρές; Μήπως είναι η μοίρα των Skywalker να αλλάζουν μονίμως πλευρές ώστε να διατηρούν την ισορροπία της Δύναμης; Πολλά έχουν ακουστεί αλλά κρατάμε μία εικόνα: την σκοτεινή εμφάνιση της Rey και ένα κόκκινο lightsaber. Μας άρεσε; Προφανώς και μας άρεσε και για να είμαστε ειλικρινείς, αυτό ακριβώς ελπίζουμε.

 

 

Όμως κάπου εδώ πρέπει να υπολογίσουμε και τον παράγοντα Rian Johnson. O Johnson ανήκει στην σκληροπυρηνική πλευρά των οπαδών του Star Wars, ο οποίος προσπάθησε να αγνοήσει το twist που έφερε ο J.J. Abrams και να κάνει τις υπόλοιπες ταινίες με βάση την αυθεντική τριλογία. Αν ακολουθήσει αυτό το πλάνο, το πιο πιθανό είναι να δούμε τον Kylo Ren να ακολουθεί τα χνάρια του παππού του και να μετανιώνει προς το τέλος της ζωής του για τον φόνο του πατέρα του. Η Disney άλλωστε έχει ήδη και «πουλάει» την Rey ως την πλευρά του «καλού» της υπόθεσης, οπότε δεν πιστεύουμε πως θα γυρίσει στο Dark side. Ίσως να σαγηνευτεί από την σκοτεινή πλευρά ή ενδεχομένως και να την χρησιμοποιήσει. Αλλά μέχρι εκεί.

 

 

Η πικρή αλήθεια όμως είναι αυτή: για να σώσεις αυτή τη στιγμή το Star Wars και να του δώσεις ένα καλό plot twist, το μόνο που αξίζει να κάνεις είναι να βάλεις τους πρωταγωνιστές να αλλάξουν ρόλους. Τον Ben Solo να μετανιώνει και την Rey να αγκαλιάζει την σκοτεινή πλευρά της Δύναμης  - ακόμη και για να σώσει τον Kylo. Θα έδινε την κατάλληλη δραματοποίηση και θα τελείωνε ένα saga όπως το Star Wars με μοναδικό τρόπο. Και ας μην ξεχνάμε ότι είναι και η τελευταία ταινία που θα δούμε για πολύ καιρό ακόμα.

Μέχρι τότε ωστόσο, ό,τι και αν πούμε παραμένει θεωρία συνομωσίας. Υπομονή μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved