Ο Nick Cave γεννήθηκε σε άλλο πλανήτη και απλά ήρθε για τουρισμό

9 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τον πιο εκκεντρικό τραγουδιστή του πλανήτη.

Θα ήταν άδικο να πεις πως ο Nick Cave γράφει απλώς μουσική. Θα ήταν άδικο να πεις πως απλώς γράφει βιβλία και πως δοκιμάζει τον εαυτό του σε ποιήματα. Θα ήταν άδικο να δηλώσουμε πως απλά κουτσοφέρνει κάτι σενάρια πέρα-δώθε μπας και καταφέρει τίποτα στο σινεμά. Το θέμα δεν είναι πως ο Nick Cave τα έχει κάνει όλα αυτά και με το παραπάνω. Το κυρίαρχο στοιχείο, είναι πως τα έκανε πάντα με τον δικό του τρόπο.

Στο μυαλό μας, o Nick Cave είναι ένας αφηγητής. Ένας τύπος που έχει να διηγηθεί τις χαρωπές ή πικρές ιστορίες του, βάζοντας τα με θεούς και δαίμονες σε όλη του την ζωή. «Ξέρεις, κάποια στιγμή πρέπει να αποδεχτείς το γεγονός ότι ο διάβολος κατοικεί στο διπλανό σαλόνι και δεν έχει σκοπό να φύγει. Όχι μόνο δεν μπορείς να τον κάνεις να φύγει, αλλά ενίοτε τον αφήνεις να σου ψιθυρίζει στο αυτί». Ατάκες σαν αυτήν εδώ, ήταν που έκαναν τον Cave να ξεχωρίζει. Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που μπορούσε να δώσει μία γοητεία στον τρόμο και να τον αφήνει να δείχνει σαγηνευτικός μέσα από την τέχνη.

«Οι Bad Seeds μου επέτρεπαν να γράψω πράγματα που δεν μπορούσα στα βιβλία. Και τα βιβλία το αντίθετο». Θέλει κότσια να δέχεσαι στη ζωή σου όλα όσα μπορείς να κάνεις και όλα όσα δυσκολεύεσαι να αντιμετωπίσεις. Η αποδοχή για τον Cave, είναι ένα 50% της επίλυσης ενός προβλήματος. Αν και αυτό δεν δουλεύει πάντα με την ίδια ταχύτητα. «Όταν αγαπάς πενθείς. Βρίσκομαι σε μία τέτοια κατάσταση από τότε που ο Arthur έφυγε από την ζωή». Αυτή είναι η πιο ανθρώπινη πλευρά του Cave. Που σε γονατίζει επειδή σε βάζει μα σκεφτείς σαν πατέρας, ακόμη και αν αυτό βρίσκεται ακόμη μακριά από τα σχέδιά σου. Που σου δίνει να κατανοήσεις ότι ο πόνος δεν είναι απλά κομμάτι της ζωής, αλλά καθημερινότητα για μία τεράστια μερίδα κόσμου που προσπαθεί κάθε μέρα να αντιμετωπίσει τους δαίμονές της. Ο Cave επέλεγε ένα τρόπο που λίγοι άνθρωποι επιλέγουν. Την τέχνη. Και ο τρόπος με τον οποίο το κάνει, τον κάνουν να δείχνει σαν κάποιος εξωγήινος που δεν είχε καμία σχέση με εμάς και απλά ήρθε για τουρισμό.

Θυμηθήκαμε και ένα από τα πιο διθυραμβικά βιντεοκλίπ του.

Σήμερα γίνεται 63 ετών. Στις παρακάτω φωτογραφίες, παρουσιάζουμε όλα όσα πιθανόν δεν γνώριζες για εκείνον.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved