Hulton Deutsch | Getty Images 10 σπουδαίες ατάκες του Rocky Marciano που χρειάζεσαι στη ζωή σου

Ο Βράχος του Μπρόκτον είναι ο άνθρωπος που μας θύμισε ότι η ήττα δεν πρέπει να έχει θέση στη ζωή μας.

 Έμεινε γνωστός ως ο Βράχος του Μπρόκτον. Είχε στο δυναμικό του 43 νίκες με νοκ-άουτ και αποσύρθηκε χωρίς να έχει χάσει ούτε έναν αγώνα. Είναι ο άνθρωπος που ενέπνευσε τον Sylvester Stalone για τον δικό του Rocky και ο πυγμάχος που έγινε είδωλο για κάθε άντρα – είτε αθλητή, είτε όχι.

Ο Rocky Marciano ήταν ένας ασυμβίβαστος πρωταθλητής, γιατί δεν δέχτηκε ποτέ του να έχει πάρε-δώσε με τις ήττες. Απλά τις έβγαζε από την ζωή του. Ανήκει σε εκείνη την γενιά των ανθρώπων που προορίζουν τον εαυτό τους για δόξες, που κοιτούν την ζωή στα μάτια και ξέρουν να σηκώνονται όταν πέφτουν. Ο συγκεκριμένος Βράχος ωστόσο, δεν γκρεμίστηκε ποτέ, από τίποτα και κανέναν.

Οι παρακάτω 10 ατάκες του από συνεντεύξεις του, πρέπει να γίνουν ευαγγέλιο για όσους αγωνίζονται. Εντός και εκτός του ρινγκ.

 

  

1. Αν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να νιώθεις πρωταθλητής; Να περπατάς στο δρόμο και να είσαι πράγματι πρωταθλητής.

2. Την ζωή την κοιτάς κατάματα όπως και τον αντίπαλο στο ρινγκ. Είναι καλύτερα να βλέπεις την γροθιά να έρχεται και να κάνεις κάτι γι’ αυτό, παρά να σε ξυπνήσει το χτύπημα γιατί κοιτούσες στο έδαφος.

 

 

3. Ζούσα πάντα με δύο διδαχές. Η πρώτη είναι να εκπαιδεύομαι σκληρά και να είμαι στην καλύτερη φυσική κατάσταση. Η δεύτερη είναι να μην ασχολούμαι με τον αντίπαλο μέχρι να έρθει η ώρα να τον αντιμετωπίσω στο ρινγκ. Εκεί θα τα δώσω όλα.

4. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης, είναι η πιο δυνατή γροθιά που θα φας ποτέ στη ζωή σου από τον ίδιο σου τον εαυτό. Ποτέ δεν υπήρξα αυτός ο άντρας.

5. Αυτή η ερώτηση είναι ηλίθια. Αν πίστευα ότι δεν θα νικήσω, γιατί να έμπαινα στον κόπο να αγωνιστώ;

6. Έπεσα κάτω και τον άκουσα να μετράει μέχρι το 10. Ήταν φοβερά περίεργο συναίσθημα. Ήθελα να σηκωθώ αλλά δεν μπορούσα. Στο τέλος, σηκώνεσαι πάντα για την επόμενη μάχη.

 

 

7. Πιστεύω στην πυγμή μου. Θα μπορούσα να παλέψω με κάθε άνθρωπο πάνω στη Γη.

8. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο άνθρωπος είναι ένα ανταγωνιστικό ζώο και δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να το διαπιστώσεις αυτό απ’ ότι στο ρινγκ. Δεν υπάρχει δεύτερη θέση. Είτε κερδίζεις, είτε χάνεις.

9. Γιατί να χορεύεις βαλς με έναν τύπο για 10 γύρους, όταν μπορείς να τον ρίξεις κάτω στον πρώτο;

10. Η νίκη απαιτεί ολοκληρωμένη αφοσίωση από το σώμα και το μυαλό. Όταν δεν μπορείς να στηρίξεις αυτή την αφοσίωση, σταματάς να είσαι πρωταθλητής.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved