Nikolaj Coster-Waldau: Το λαμπρό «αύριο» μετά το Game of Thrones

Ο Jaime Lannister ήταν απλώς η αρχή. Τα καλύτερα τώρα ξεκινούν.

Μια δεκαετία πριν σχεδόν κανείς δεν γνώριζε την ύπαρξή του. Όχι ότι δεν είχε εμφανιστεί πουθενά, απλώς ποτέ δεν είχε τον κατάλληλο ρόλο για να τον προσέξεις. Ο Nikolaj Coster-Waldau θα έλεγε κανείς ότι μέχρι το 2011 και το «Game of Thrones» ήταν καταραμένος να μην ξεχωρίσει. Τον βλέπεις άλλωστε σήμερα και απορείς «μα πού ήταν τόσα χρόνια»; Τι του λείπει άλλωστε: Το ταλέντο; Η σκηνική παρουσία; Το στυλ;

Και όμως αυτός ο τύπος χρειάστηκε να ξεπεράσει τα 40 του χρόνια προκειμένου να αρχίσει να αγγίζει το πεπρωμένο του. Και ποιο είναι αυτό; Να εξελιχθεί σε έναν εκ των γνωστότερων ηθοποιών του πλανήτη.

 

 

Ηθοποιοί άλλωστε σαν τον Coster-Waldau δεν χρειάζονται παραπάνω από μία ευκαιρία προκειμένου να την αρπάξουν από τα μαλλιά. Στην περίπτωσή του, αυτή ήρθε σχεδόν μία δεκαετία πριν τον Jaime Lannister δεν ήταν τόσο απλό για να ξεχωρίσει.

 

Η Dream Team του Ridley Scott

Το 2001 ο Ridley Scott αφήνει στην άκρη τα «Alien» και «Gladiator» και σκηνοθετεί την πολεμική παραγωγή «Black Hawk Down», φέρνοντας στη ζωή το δράμα της αποτυχημένης επιχείρησης των στρατιωτικών μονάδων των ΗΠΑ στην περιοχή Mogadishu της Σομαλίας.

Ένας από τους στρατιώτες της επιχείρησης, με εξαιρετικά έντονη σκηνική παρουσία ήταν και ο Coster-Waldau. Δυστυχώς όμως το στόρι δεν ήταν τύπου «Pearl Harbor» -δηλαδή δύο πρωταγωνιστές και όλη η ταινία στήνεται γύρω τους- είχε παραπάνω από έναν σταρ για να ξεχωρίσεις.Οι Josh Hartnett, Eric Bana και Ewan McGregor ήταν οι μεγάλοι τυχεροί που βγήκαν κερδισμένοι ανάμεσα στον όχλο των μετέπειτα σταρ που μάζεψε κατά λάθος ο Ridley Scott και η ερμηνεία του πέρασε στα ψιλά. Μια ταινία στην οποία κοτζάμ Tom Hardy δεν κατάφερε να ξεχωρίσει.

 

 Διάβασε εδώ για το τρομερό cast που κρυβόταν στο «Black Hawk Down».

Κάπως έτσι λοιπόν η πρώτη ευκαιρία για αναγνώριση του Coster-Waldau πέρασε στα ψιλά.

 

To «Game of Thrones» έφερε το «Shot Caller»

Για τον ρόλο του Jaime Lannister δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο μεγάλος «αδερφός» του Tyrion ήταν από τους τύπους που αρχικά ευχόμασταν να τον «πεθάνουν» εξαιτίας του αντιπαθητικού χαρακτήρα του, στη συνέχεια τον λυπηθήκαμε όταν έχασε το χέρι του και σταδιακά εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο συμπαθείς της σειράς.

Μετά από οχτώ χρόνια και 55 συνολικά παρουσίες στον μέχρι στιγμής ρόλο-συνώνυμο της καριέρας του, ο Coster-Waldau είχε κατακτήσει τη σκηνή και το μόνο που απέμενε ήταν να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του προέκυψε.

Παρότι πήρε μέρος σε κινηματογραφικές «πατάτες» (βλ. Gods of Egypt και Domino), ο 50χρονος ηθοποιός έκανε αίσθηση με την ερμηνεία του στο εξαιρετικό «Shot Caller», υποδυόμενος τον Jacob «Money» Harlon, έναν απλό πολίτη και οικογενειάρχη που από μια απροσεξία στο δρόμο, τιμωρείται με επταετή φυλάκιση.

 

 

Το δράμα των πρώτων ημερών για την επιβίωση, το «πέρασμα» από την καλή στη σκοτεινή πλευρά και οι άγριες καταστάσεις που βιώνει όντας ένα από τα βασικά γρανάζια μιας συμμορίας της φυλακής, απέδειξαν ότι ο Coster-Waldau μπορεί να δώσει πολλά παραπάνω πράγματα από τον κατά γενικότερα ντελικάτο φύλακα του Kings Landing.

 

Επόμενος σταθμός: MCU;

Το αν έχει βάση ή όχι αυτή η φήμη, κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει. Από τη στιγμή που το Comic-Con της Marvel ανακοίνωσε ότι η Phase 4 θα περιέχει και «Fantastic 4», όλοι οι φαν της υπερ-παρέας έσπευσαν να βγάλουν αυτούς που θέλουν να συμμετάσχουν στην ταινία. Η πιο ενδιαφέρουσα βέβαια επιλογή, δεν είχε να κάνει τόσο με τους τέσσερις φανταστικούς αλλά με το ποιος θα υποδυθεί τον μεγάλο αντίπαλό τους, ο οποίος θα παίξει σημαντικό ρόλο στο επόμενο «Avengers», όταν αυτό έρθει. Τον Victor Van Doom, γνωστότερο ως Dr. Doom.

Και ποιον επέλεξαν οι φανς; Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη, τον Coster-Waldau φυσικά, κυκλοφορώντας μάλιστα και σκίτσο του με τη στολή και την πράσινη κάπα.

 

Μπορεί τελικά να είναι απλώς μια φήμη ωστόσο όλα δείχνουν ότι το μέλλον του Δανού ηθοποιού προμηνύεται λαμπρό. Στο μυαλό του κόσμου έχει μείνει ως μονόχειρας που έκανε την αιμομιξία... καθημερινή συνήθεια, στο χέρι του είναι ωστόσο να αποκτήσει μεγαλύτερη απήχηση και να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη αποκάλυψη του cast του Game of Thrones.

Διότι δείχνει ότι δεν του φτάνει να είναι ένας από τους πιο καλοπληρωμένους ηθοποιούς της τηλεόρασης (έφτασε να παίρνει 1,1 εκατομμύρια δολάρια ανά επεισόδιο), θέλει να ξεχωρίζει.

Ακόμα και τώρα που έκλεισε μισό αιώνα ζωής.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved