Το «Οι Νεκροί Δεν Πεθαίνουν» δεν είναι απλά μια ταινία, είναι πραγματικότητα

19 λόγοι για να πάρεις χαμπάρι πως τη νέα ταινία του Jim Jarmusch, τη βιώνεις καθημερινά στο γραφείο.

Η νέα ταινία του αγαπημένου Jim Jarmusch συμβαίνει σε μία φανταστική πόλη, στο Centerville της Αμερικής, όταν ξαφνικά η μέρα γίνεται πιο μεγάλη, το φεγγάρι φλέγεται από τοξικά αέρια και οι πρωταγωνιστές αναρωτιούνται αν έχουν το τραγούδι που παίζει το ράδιο τους είναι γνώριμο γιατί ακούγεται και στους τίτλους αρχής.

Ο Bill Murray, o Adam Driver (τον είδαμε στο προηγούμενο του Jarmusch, Patterson), o Iggy Pop, o Tom Waits και η Chloe Cevigny δίνουν σαρκαστικές ερμηνείες και παίζουν με την ιστορία του zombie genre.

 

 

 

Η ταινία συνομιλεί με τον θεατή και του κλείνει το μάτι πονηρά λέγοντας του πως τίποτα δεν είναι πιο σοβαρό από το να μην έχεις χιούμορ και αυτοσαρκασμό ακόμη κι όταν έρχεται το τέλος του κόσμου!

Με αφορμή την προβολή του «Οι Νεκροί Δεν Πεθαίνουν» στην Ελλάδα, στο παρακάτω άλμπουμ εξερευνούμε 19 συμπτώματα που μπορεί να δείχνουν πως ίσως κάτι δεν πάει καλά στο γραφείο:

 

1. Ένα διαρκές συνάχι έχει εξαπλωθεί σε όλα τα γραφεία.

2. Όλοι έχουν μαζί τους μία πετσέτα για ν’ αγγίζουν τα χερούλια στις πόρτες, και κάποιοι από τους συναδέλφους φοράνε χειρουργικές μάσκες.

3. Αντί για «γείτσες», όταν κάποιος φτερνίζεται, όλοι αδειάζουν το δωμάτιο.

4. Οι παρόντες στα meetings έχουν πέσει στον αριθμό ένα, μόνο εσύ είσαι εκεί.

5. Όλοι αποφεύγουν τον κοινό καταψύκτη στο διάδρομο. Αντιθέτως όλοι μαζεύουν προμήθειες νερού και φαγητού κάτω από τα γραφεία και τις προστατεύουν με τη ζωή τους.

 

 

6. Κάποιος που υποστηρίζει πως είναι από μία εταιρία με την ονομασία «Κέντρο Ελέγχου Επιδημιών» αφήνει σε όλους παράξενα ηχητικά mail με βραχνές, ακαταλαβίστικες φωνές και σιγανά ουρλιαχτά.

7. Υπάρχει μία διαρκής κακοσμία στο γραφείο η οποία είναι μόνο μερικές κλίμακες πιο κάτω από την οσμή της αποσύνθεσης.

8. Όταν κοιτάς έξω από το παράθυρο παρατηρείς πως όλοι κάνουν εξαίρετες μιμήσεις περπατήματος από το Walking Dead.

9. Η εταιρία έχει στείλει μαζικά email λέγοντας σε όλους πως παρόλο που ο όμιλος δεν έχει κλείσει επισήμως, οι εργαζόμενοι πρέπει να έρχονται στη δουλειά με προσοχή.

10. Σαν άσκηση για τον καινούριο συνάδελφο έχετε όλοι μπλοκάρει το δωμάτιο των meeting με τους εκτυπωτές κι έχετε όλοι συνεννοηθεί για το σύνθημα αν κάποιος έχει «κολλήσει την αρρώστια».

11. Καθώς περνάς από το γραφείο του κολλητού σου, αναρωτιέσαι αν το περισσότερο δέρμα στο πρόσωπο του έχει φαγωθεί από σκουλήκια ή απλά έχει αλλάξει look.

12. Κάνει πολύ ζέστη για να βγάλεις δουλειά, γιατί το γραφείο σου τώρα είναι δίπλα από μία γιγαντιαία φωτιά από μολυσμένες προμήθειες γραφικής ύλης. Σίγουρα θα υπάρχει ένας πιο οικολογικός τρόπος να ξεφορτωθούν όλο αυτό το υλικό.

13. Όταν καλείς τον επιστάτη του κτιρίου για να παραπονεθείς για τη φωτιά (και την αρνητική του επιρροή στον πλανήτη), το μόνο που ακούς στο ακουστικό είναι ένα συνεχόμενο μούγκρισμα.

14. Όταν προσπαθείς να κάνεις χειραψία με κάποιον, το χέρι του πέφτει στο πάτωμα.

 

the dead dont die tddd tp 00043 rgb

 

15. Όταν πηγαίνεις στο κυλικείο για να χαλαρώσεις λίγο βλέπεις το αγαπημένο σου σάντουιτς να έχει αντικατασταθεί από κάποιο γνώριμο κεφάλι.

16. Και ξαφνικά συνειδητοποιείς πως το σουβλατζίδικο δίπλα από το γραφείο έχει αντικατασταθεί από μία απύθμενη μαύρη τρύπα χωρίς πάτο.

17. Οι συνάδελφοι σου λένε συνεχώς φράσεις του τύπου: «Πρέπει να πάω στο εξοχικό στον Ωρωπό αν θέλω να επιβιώσω» ή «Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα στο νησί» ή «Ο μόνος τρόπος να σώσω την οικογένεια μου είναι να φύγω από την Αθήνα».

18 Βρίσκεις να κάτσεις στο λεωφορείο και πριν και μετά τη δουλειά.

19. Αισθάνεσαι λίγο άρρωστος και σκέφτεσαι ίσως να ζητήσεις να δουλέψεις από το σπίτι αύριο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved