Στην Alabama αν μείνεις έγκυος από βιασμό, σε αναγκάζουν να γεννήσεις

Το νομοσχέδιο ενάντια στις αμβλώσεις, καταργεί την ατομική ελευθερία.

Τις τελευταίες εβδομάδες, τα δικαιώματα που έχουν οι γυναίκες στις αμβλώσεις, περνούν ίσως τις χειρότερες ημέρες κρίσης τους. Στην πολιτεία της Georgia, ο κυβερνήτης Brian Kemp, έβαλε την υπογραφή του στο σχέδιο νόμου που απαγορεύει την άμβλωση μετά από 6 εβδομάδες εγκυμοσύνης. Μπροστά σε αυτό που ψηφίστηκε στην Βουλή των Αντιπροσώπων της Alabama και μάλιστα με 26-5 υπέρ της απόφασης, είναι μια μικρή βλάβη ενός ακόμα μεγαλύτερου βραχυκυκλώματος που απειλεί άμεσα την ατομική ελευθερία. 

Συγκεκριμένα, στην πολιτεία της Alabama το νομοσχέδιο προβλέπει, ή καλύτερα δεν προβλέπει, άμβλωση στην περίπτωση που μια γυναίκα πέσει θύμα βιασμού και δεν επιθυμεί τη γέννηση του εμβρύου. Άμβλωση απαγορεύεται επίσης στις περιπτώσεις αιμομιξίας. Στην μοναδική περίπτωση που θα μπορεί μια γυναίκα να μην γεννήσει ενώ δεν το θέλει, είναι όταν η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο ή αν το έμβρυο πάσχει από κάποια σοβαρή ανωμαλία που βάζει τη ζωή του, σε περίπτωση γέννησης, επίσης σε κίνδυνο.

Την οριστικοποίηση του νομοσχεδίου και την απόφαση για το αν αυτό τεθεί σε εφαρμογή, έχει αναλάβει φυσικά η κυβερνήτης της Alabama. Kay Ivey. Αν εκείνη δεν το υπογράψει, θα είναι τεράστια έκπληξη. Η ίδια, αν και δεν το έχει δηλώσει ποτέ δημόσια, είναι αντίθετη στην άμβλωση. Γενικότερα, στις Η.Π.Α. γίνονται προσπάθειες από τους Ρεπουμπλικανούς να αναγκάσουν το Ανώτατο Δικαστήριο να καταργήσει αυτό το δικαίωμα.

 

avortement alabama 150519

 

Αν λοιπόν ψηφιστεί, που θα ψηφιστεί, τότε είναι σίγουρο πως η ACLU (Ένωση Προστασίας των Ατομικών Δικαιωμάτων) θα προσφύγει στη δικαιοσύνη ώστε να αποτρέψει την εφαρμογή αυτού του αισχρού νομοσχεδίου ενώ το NOW (Εθνικός Οργανισμός για τις Γυναίκες), το θεωρεί αντισυνταγματικό. Το τρομακτικό, είναι πως, από την αρχή του χρόνου, ήδη 28 πολιτείες έχουν υιοθετήσει τουλάχιστον 300 νέους νόμους που περιορίζουν ή απαγορεύουν τις αμβλώσεις.

Οι γιατροί που θα κάνουν παράνομα αμβλώσεις, κινδυνεύουν με φυλάκιση έως 99 χρόνια. Όσοι ψήφισαν ή θα ψηφίσουν παρόμοιες αποφάσεις που ποδοπατούν την ατομική ελευθερία στο μέλλον, δεν κινδυνεύουν ούτε με φυλάκιση ούτε με κοινωνικό αποκλεισμό. ‘’Sweet home Alabama, where the skies are so blue’’.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved