Η Lena Heady είναι ό,τι πιο μοχθηρό γέννησε το Game of Thrones

Σκεφτόμαστε αν υπάρχει τέλος πάντων κανείς που να μπορεί να την βάλει στη θέση της.

Σε επτάμιση σεζόν Game of Thrones, ένα πράγμα έχουμε μάθει καλά: ότι η φράση «happy - end» δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο ούτε του κυρίου Μάρτιν, ούτε των σεναριογράφων της σειράς. Μπορεί το «happy - ending» να υπάρχει και να παραϋπάρχει, ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες, άντρες και άντρες, γυναίκες και γυναίκες, παρθένες και μονόχειρες, παρθένες και σιδεράδες, αδελφούς με αδελφές και ανήψια με θείες, αλλά «happy - end» όχι. Και στην τελική ανάλυση, όποιος θέλει happy - end και  μελό και ρομαντικές καταστάσεις και γουτσουγουλιές, ας βάλει στο dvd να δει καμιά ταινία με τη Τζούλια Ρόμπερτς ή τη Μεγκ Ράιαν, να μας αφήσει στην ησυχία μας.

 

 


Μιλώντας για happy - endings, ενός λεπτού σιγή για την απώλεια της Μισάντεϊ, του κορμιού της και του καταπληκτικού σετ από στήθη που κουβαλούσε:

hyjb4uo

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη απώλεια σε εκπληκτικά στήθη, καθώς θυμίζω ότι στο ακριβώς προηγούμενο επεισόδιο, μας άφησε χρόνους (ή μάλλον μας άφησε αιώνες) η Μελισάντρε, πιθανότατα ΤΟ στήθος του Game of Thrones:

 

MELISANDRE 2


Κι αφού ξεπεράσουμε χωρίς ιδιαίτερα σχόλια αλλά με βαθύ προβληματισμό τη νέα άβολη σκηνή σεξ μετά από αυτήν της Άρια δυο επεισόδια πριν, που πάντως της έδωσε τη δύναμη και το σθένος να σκοτώσει τον Night King - και μιλάμε φυσικά γι' αυτήν της Μπριέν με τον Τζέιμι Λάνιστερ, αφού αναρωτηθούμε πώς διάολο υπήρχαν τόσες παρθένες σε έναν κόσμο ακολασίας, κραιπάλης και χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό, πάμε παρακάτω. Μέχρι το Κινγκς Λάντινγκ. Μέχρι το ταμπούρι του κάστρου και τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί.

 

 


Έχουμε και λέμε: οι Δράκοι από τρεις, έχουν μείνει ένας. Θα έλεγε κανείς ότι της Νταινέρυς την έκαναν τα τρία, ένα, αφού είδε το δεύτερο δράκο της να βάλλεται από αντιαεροπορικά και να καταλήγει στη θάλασσα - λίγο ακόμα αν επέμενε, θα είχε μείνει «Δρακομάνα» χωρίς Δράκους. Ως πολιορκητές επίσης δεν έχουμε πλέον σχεδόν καθόλου καράβια, δεν έχουμε Μισάντεϊ όπως είπαμε, έχουμε τους μισούς περίπου Άσπιλους και γενικά το μισό περίπου στρατό, τα φαντάρια είναι κουρασμένα από την προηγούμενη μάχη, οι Βόρειοι έρχονται με το ΚΤΕΛ από το Γουίντερφελ - οπότε θα κάνουν καμιά 15ριά μέρες, διότι προφανώς θα σταματήσουν στο «Λεβέντη» για καφέ, το κάστρο είναι καλά οχυρωμένο απέναντι σε επιθέσεις ανθρώπων και Δράκων, ο Σέρσεϊ είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει χιλιάδες υπηκόους ως ανθρώπινη ασπίδα για να σώσει το θρόνο, το τομάρι της και το αγέννητο παιδί της και τα πράγματα δεν δείχνουν και πολύ καλά για τους ήρωές μας.
Ποιους ήρωές μας ακριβώς; Της Νταινέρυς της γύρισε το μάτι κανονικά: μια που έμαθε ότι ο Τζον Σνόου προηγείται στην επετηρίδα για το Θρόνο, μια που είδε το Δράκο της να κάνει σάλτο - μορτάλε και μια που είδε το κεφάλι της Μισάντεϊ να γίνεται μπάλα ποδοσφαίρου, ε δεν θέλει και πολύ για να λαλήσει. Φανταστείτε να μάθει ότι ο χαριτωμένος ευνούχος Βάρις, το αριστερό της χέρι (ο Τύριον είναι το δεξί), αρχίζει και κάνει δεύτερες και τρίτες σκέψεις και ήδη προβάρει στον καθρέφτη το κασκόλ και την εμφάνιση «Τζον Σνόου FC». Όσο για τον ίδιο το Τζον Σνόου, πέραν του να δηλώνει υποταγή στη θειά του (ως γνωστόν στην ξαδέλφη και τη θειά. δέκα πόντους πιο βαθιά), είναι τόσο αξιόπιστος που ένα μυστικό του είπαν να κρατήσει κι αυτός μόνο ντουντούκα δεν πήρε να αρχίσει σαν τον παλιατζή να γυρνάει από Βασίλειο σε Βασίλειο και να το φωνάζει. Τρομερά πράγματα, άντε να είσαι φίλος του και να θέλεις να του εκμυστηρευτείς κάτι…

 


Μιλώντας για τρομερά πράγματα, κρατάμε την ανάσα μας για το πέμπτο και προτελευταίο επεισόδιο, που μας έχουν τάξει ότι θα είναι επίσης επικό. Και τρέμει η ψυχή μας για το τι μας επιφυλλάσσει το μέλλον και το σενάριο: οκ, μπορούμε να φαντασιωθούμε τουλάχιστον 100 τρόπους που θα πεθάνει η Σέρσεϊ και τουλάχιστον 10-15 χαρακτήρες που θα το απολαύσουν όσο τίποτε άλλο να την κάνουν κιμά. Αλλά αυτό είναι το αναμενόμενο. Κι όποιος θέλει να φτάσει στη Σέρσεϊ, πρέπει πρώτα να περάσει από τον λεβεντόβλαχο καραβοκύρη αγαπητικό της κι από το Βουνό. Αλλά ας πούμε ότι με κάποιον τρόπο φτάνει κοντά της. Είμαστε σίγουροι ότι τα πράγματα θα κυλήσουν «φυσιολογικά»;


Εξηγούμαι: τρέμω στη σκέψη ότι ο πισινός της Σερσέϊ (ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι ένας υπέροχος πισινός) μπορεί να συνεχίσει να κάθεται στο Σιδερένιο Θρόνο και μετά το πέμπτο επεισόδιο. Ή και μετά το έκτο. Ναι, οκ, μοιάζει απίθανο, αλλά σάμπως δεν μας έχει συνηθίσει σε απίθανα πράγματα η σειρά; Και υπάρχει και το άλλο: μέχρι τώρα, στα τέσσερα επεισόδια του τελευταίου κύκλου, τα πράγματα έχουν κυλήσει μάλλον φυσιολογικά και αναμενόμενα: οι Απέθαντοι νικήθηκαν, ο Night King έγινε παγάκια, είχαμε λίγες απώλειες από βασικούς και αγαπημένους ήρως, ε, κάπου θα γίνει η στραβή. Ποια θα είναι αυτή; Η λογική λέει ότι οι απώλειες θα μας σοκάρουν, θα μας διαλύσουν την ψυχή.

Ή η Σέρσεϊ θα νικήσει, θα τους διαλύσει όλους και ζήσαμε εμείς σκατά κι αυτή καλύτερα...



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved