5 Κωμικοί του Χόλιγουντ που μεταμορφώθηκαν σε Σούπερ Ήρωες

Κάποιες φορές πέτυχε και άλλες όχι. Αποφασίσαμε να στις θυμίσουμε.

Tο υπερηρωικό σύμπαν ζει στιγμές δόξας, καθώς όλο και κάποιο φιλμ με έναν νέο ήρωα ξεπετάγεται. Εν αναμονή της ταινίας «The Batman» η DC έχει βρει στο πρόσωπο του Robert Pattinson το διάδοχο του Ben Affleck και το μόνο που μένει είναι να πείσει υπό τις οδηγίες του Matt Reeves ότι μπορεί να βαδίσει στα χνάρια των Christian Bale και Michael Keaton.

Ωστόσο, πώς θα σου φαινόταν αν αντί για Pattinson είχε ανακοινωθεί πως τον Bruce Wayne θα τον υποδυθεί ο Will Ferrell;

 

Αστείο ε;

Λογικό. Φαντάσου τώρα τον Ferrell σε στιγμές δράσης να παλεύει ως μασκοφόρος εκδικητής με τον Joker του Joaquin Phoenix (ελπίζουμε) ή τον Deathstroke. Πάλι καλά στην DC δεν τρελάθηκαν ακόμα, και ο αγαπημένος μας Ron Burgundy δεν θα είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Affleck. Βλέποντας τον Zach Levi, γνωστό σε όλους για τον ρόλο του ως Chuck Bartowski στο «Chuck», να να ντύνεται με επιτυχία Captain Marvel της DC, γνωστός σε όλους ως «Shazam», αλλά και με αφορμή τα γενέθλια του χαβαλέ του MCU, Paul Rudd, θυμόμαστε όλους τους ηθοποιούς που ξεκίνησαν με κωμικούς ρόλους αλλά στην πορεία εξελίχθηκαν στους αγαπημένους μας σούπερ-ήρωες.

Επειδή δεν θα είναι η πρώτη μετάλλαξη κωμικού σε action hero στα στενά του Χόλιγουντ, αποφασίσαμε να σου θυμήσουμε τις 5 «μεταμορφώσεις» που προηγήθηκαν. Το αν αυτές πέτυχαν, είτε απέτυχαν παταγωδώς θα το θυμηθείς παρακάτω. 

 

1. Ο Paul Rudd ως Ant-Man

ant

Τον γνωρίσαμε ως άντρα της Phoebe (Mike Hannigan) στα «Φιλαράκια» και δεν σταματήσαμε να γελάμε. Το γέλιο συνεχίστηκε και στα επόμενα χρόνια με ρόλους όπως ο Brian Fantana στα «Anchorman» και ο Pete στο «40 Year Old Virgin». Το 2015 ωστόσο ήταν αυτό ακριβώς που έψαχνε η Marvel για το ρόλο του «Ant-Man». Ο κόσμος τον είδε στο trailer και άρχισε να ξύνει το κεφάλι του, αναρωτώμενος τι έχει στο κεφάλι της η παραγωγή. «Μα είναι δυνατόν ο Paul Rudd σούπερ ήρωας;» Κι όμως ο διάσημος κωμικός όχι μόνο έπεισε ότι αξίζει να φορέσει τη στολή… συρρίκνωσης, αλλά συνέχισε το έργο του ως action μέρμηγκας στα επόμενα «Avengers» και στο «Ant-Man and the Wasp».

Πετυχημένη Μετατροπή; Καλός ως Ant-Man, αλλά δύσκολα θα σταματήσουμε να τον βλέπουμε ως ασοβαρή φιγούρα.

 

  

2. Ο Seth Rogen ως Green Hornet

green hornet still 2011 a l

Ένα εγχείρημα πρακτικά δύσκολο. Ο Seth Rogen ήταν, είναι και θα είναι μία κινητή φιγούρα πλασμένη για ένα σκοπό: να σου προκαλεί γέλιο.  Άντε τώρα να τον δεις σαν action figure. Όσο σοβαρό ύφος και να πήρε στην ταινία δεν γινόταν να τον δεις σαν τρου εκδικητή. Πόσο μάλλον σαν το πλουσιόπαιδο, playboy, γιο του μπαμπά που πολεμά το οργανωμένο έγκλημα με μία αμαξάρα.

Πετυχημένη Μετατροπή; Άστο καλύτερα, αν και οι φήμες κάνουν λόγο ότι θα έχει μια νέα ευκαιρία να αποδείξει ότι είναι σοβαρός, αφού αποτελεί πόθο της DC για έναν εκ των επόμενων εχθρών του Pattinson, ως Two-Face ή Mad Hatter

 

 

3. Ο Ryan Reynolds ως Green Lantern και Deadpool

greenlantern deadpool

 Δεν μπορείς να πεις ότι ο Ryan Reynolds είναι δα και κάνας σοβαρός καλλιτέχνης. Ο εορτάζων ζει για τον χαβαλέ και αυτό αποτυπώνεται από τους ρόλους του. Παρόλα αυτά δεν τον λες και κωμικό. Πλέον είναι μία σταθερή αξία στο Χόλιγουντ. Η καριέρα του ωστόσο ξεκίνησε σε χαζο-κωμωδίες τύπου «American Pie» και όλα έδειχναν ότι το μονοπάτι του θα ήταν βασισμένο στο γέλιο. Η συμμετοχή του ωστόσο στο – εξίσου σάπιο – «Blade Trinity» έκανε τον κόσμο να τον δει με διαφορετικό μάτι και σταδιακά άρχισε να αλλάζει το προφίλ του. Το μόνο βέβαιο είναι ότι αξίζουν συγχαρητήρια στη Marvel που δεν τον καταδίκασαν μετά την ερμηνεία του ως Hal Jordan που λίγο κατάφερε να καταστρέψει σχεδόν πλήρως τον ήρωα.  

Πετυχημένη Μετατροπή; Σίγουρα.

 

 

4. Ο Pat Morita ως Mr. Miyagi

miyagi

 

Μπορεί να μην είναι σούπερ ήρωας αλλά όταν ήμασταν μικροί, ως τέτοιος φάνταζε στα μάτια μας ο Mr. Miyagi. Ο τύπος που ένιωθες ότι μπορεί να τους σκοτώσει όλους με τεχνική… καθαρίσματος αυτοκινήτου («wax on, wax off») ήταν η ήρεμη δύναμη πίσω από τον Daniel LaRusso και τις σπουδαίες του μάχες με τη Σχολή Cobra (οι οποίες συνεχίζονται). Ο τύπος πίσω από τον Miyagi, o Pat Morita, πριν γίνει γκουρού των πολεμικών τεχνών (το παράδοξο είναι ότι δεν ήξερε την τύφλα του από καράτε), υπήρξε σπουδαίος κωμικός στη χώρα του. Ναι. Ουδεμία σχέση με action figure. Χρειάστηκε να φτάσει 52 ετών για να γίνει σοβαρή φιγούρα του κινηματογράφου, ωστόσο ακόμα και έτσι, κανείς δεν τον θυμάται για όσα έκανε πριν από τα «Karate Kid».

Πετυχημένη Μετατροπή; 100%.  

 

 
 

5. O Michael Keaton ως Batman

keaton

Το 1989 ο Batman επανέρχεται στη μεγάλη οθόνη. Και αυτή τη φορά δεν είναι κωμική φιγούρα όπως εκείνη του Adam West το 1966. Ο χαρακτήρας θα είναι σκοτεινός, σοβαρός όπως ακριβώς ήταν στα κόμικ. Οι επιλογές ήταν πολλές (μεταξύ των οποίων Mel Gibson, Willem Dafoe), ο σκηνοθέτης όμως (Tim Burton) προχώρησε σε μια επιλογή που ξάφνιασε κόσμο. Ποια ήταν αυτή; ο Michael Keaton. Μέχρι τότε ο Keaton είχε να επιδείξει μόνο κωμικούς ρόλους (η κορυφαία ερμηνεία του ήταν στο «Beetlejuice») και πολλοί φοβήθηκαν ότι ο ήρωας θα παρέμενε σε κωμικό πλαίσιο. Το αποτέλεσμα ωστόσο τους διέψευσε και με το παραπάνω. Στο «Batman» του Burton, Keaton και Nicholson συνέθεσαν έναν υπέρτατο δίδυμο Batman vs Joker με αποτέλεσμα να ανοίξουν διάπλατα το δρόμο για την επιστροφή του ήρωα από το λήθαργο. Αν δεν είχε έρθει ο Bale με την τριλογία του «Dark Knight» χρόνια αργότερα δεν θα είχε αντίπαλο για το ποιος είναι ο καλύτερος Batman όλων των εποχών.

Πετυχημένη Μετατροπή; Ίσως η απόλυτη μεταμόρφωση κωμικού σε χαρακτήρα σοβαρών ταινιών. Σαν προάγγελος του Matthew McConaughey ένα πράγμα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved