Ο Αριστοτέλης Ωνάσης δεν ήταν απλά ένας ακόμη κροίσος

Μία ματιά στη ζωή του Έλληνα που όλοι θέλησαν λίγη από την λάμψη του.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης έζησε και πέθανε σαν Έλληνας. Βίωσε την απόλυτη ευτυχία και την απόλυτη τραγωδία. Κατέκτησε κάθε γυναίκα που ερωτεύτηκε και έχασε τον γιο του. Θαρρώ πως δεν θέλεις άλλο παράδειγμα για να επιβεβαιώσεις του λόγου το αληθές. Αν θέλεις, αρκεί να αναφέρουμε κάποιες από τις κατακτήσεις του: Μαρία Κάλλας, Τζάκι Κένεντι, Γκρέτα Γκάρμπο, Εύα Περόν και φυσικά η Μέριλιν Μονρόε. Και κάτι ακόμη. Googlαρε και το όνομα Τζεραλίν Σπερκλς και θα καταλάβεις, ακόμη περισσότερα. Πλούσια  κληρονόμος βιομηχανίας ζάχαρης, που χαρακτηριζόταν  από  τις  πιο όμορφες  γυναίκες  στον κόσμο  και  μάλιστα  εν  μέσω  σταρ  του  Χόλιγουντ.  Για την απόλυτη τραγωδία, θαρρώ πως δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο από το όνομα: Αλέξανδρος Ωνάσης. 

 

 

Ο Ωνάσης δεν ήταν ένας ακόμη λεφτάς. Ήταν ένας άνθρωπος που σκόρπισε το χρήμα του για να περάσει όσο καλύτερα μπορούσε. Όχι να αγοράσει αλλά να φτιάξει στιγμές ευτυχίας. Από το να αγοράσει τον Σκορπιό και να διοργανώσει σε αυτόν τον επίγειο παράδεισο τα πιο ξέφρενα πάρτι, μέχρι να κάνει κυρία Ωνάση, τη χήρα ενός Προέδρου των ΗΠΑ. Ο Ωνάσης δεν υπολόγισε ποτέ οποιοδήποτε κόστος. Κι όχι μόνο οικονομικό. Ένιωθε Θεός. Ίσως γι’αυτό και ο… κανονικός Θεός δεν τον πολυγούσταρε. Η κατάρα των Ωνάσηδων, είναι θέμα συζήτησης εδώ και δεκαετίες.

the onassis dynasty full episode

Για τον Έλληνα που τα έβαλε με έναν ολόκληρο πλανήτη, το «ευ ζην» ήταν απείρως σημαντικότερο του «ζην». Ο Ωνάσης πέρασε καλά. Και φρόντισε να περνάνε το ίδιο καλά, όσοι ήταν στο πλάι του, είτε για μια βραδιά, είτε για πάντα. Τα βράδια που έβρισκαν τον Σταμάτη Κόκκοτα στην πίστα του «Νεράιδα» μέχρι το… μεσημέρι, ο Ωνάσης έδινε εντολή στον μαγαζάτορα να ετοιμάσει πρωϊνό για όλους, αφήνοντας πριν φύγει όχι απλά πουρμπουάρ αλλά μεροκάματα. Στον ίδιο τον Κόκκοτα δε, είχε κάνει μεταξύ άλλων, δώρο μια Lamborghini και εν συνεχεία ένα… αεροπλάνο για να τον πείσει να εγκαταλείψει το ράλι!

onassis

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης δεν έκατσε πάνω στα λεφτά του. Απόλαυσε όλες τις πολυτέλειες που μπορεί να σου προσφέρει το χρήμα. Φόρεσε τα καλύτερα ρούχα. Τόσο καλά, που εντυπωσίασε ακόμη και τον Φρανκ Σινάτρα σε ένα από τα πάρτι που ο Φράνκι, πήγε για να τραγουδήσει προσωπικά για τον Έλληνα, κάνοντας ντουέτα με τη Μαρία Κάλλας. Το στιλ του Ωνάση ήταν απαράμιλλο. Και δεν είναι τυχαίο, ότι τα μαύρα «κοκάλινα» γυαλιά, είτε μυωπίας, είτε ηλίου, αποτελούν ακόμη και σήμερα σήμα κατατεθέν του «Αρίστου», 44 ολόκληρα χρόνια μετά τον θάνατο του.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved