Τι απέγιναν οι 5 αγαπημένοι μας child actors;

5 πιτσιρικάδες που έδειχναν ότι θα κάνουν καριέρα αλλά χάθηκαν από προσώπου Γης. 

Έκαναν χρυσές δουλειές ως πιτσιρίκια, κερδίζοντας φήμη και χρήμα. Αλλά όπως λέει και το κλισέ, όλα τα ωραία πράγματα έχουν τέλος. Κάτι παρόμοιο συνέβη και με τους παρακάτω ξεχασμένους αστέρες που εξαφανίστηκαν ξαφνικά. Και ο καθένας έχει τους λόγους του. Ας τους δούμε...

 

1. Haley Joel Osment

joel

Είναι το περίφημο «παιδάκι από το 6th Sense» που πλέον δεν τον αναγνωρίζει κανείς. Είχε κάνει ήδη το breakthrough με το Forrest Gump, αλλά η τελευταία καλή του συμμετοχή σε ταινία ήταν στο «Α.Ι.: Artificial Intelligence». Από εκείνο το σημείο και μετά, η καριέρα του Osment κάνει ελεύθερη πτώση. «Home of the Giants»«Sassy Pants», «Sex Ed». Τίποτα από τα προηγούμενα -με highlight το τραγικό Entourage- δεν κατάφερε να του δώσει έστω και λίγη από την παλιά του δόξα. Το 2006 παραδέχτηκε πως έχει πρόβλημα με τον αλκοολισμό και έκτοτε το παλεύει με συνεδρίες. Μακάρι στο μέλλον να κάνει καλύτερες επιλογές και σε ταινίες.

 

2. Macaulay Culkin

culkin12

Ο πιτσιρικάς του «Μόνος στο Σπίτι» δεν ήταν σε καμία περίπτωση πυροτέχνημα. Το απέδειξε και σε άλλες ταινίες όπως «Το Κορίτσι μου» ή το «Ο Καλός Γιος». Η δεκαετία του 90 ήταν ξεκάθαρα η πιο κερδοφόρα του και αυτή που τον ανέδειξε επαγγελματικά. Μέχρι το 1996 ο πιτσιρικάς είχε περιουσία που έφτανε τα 100 εκατομμύρια δολάρια και δήλωνε κολλητάρι του Michael Jackson  – αναφέροντας μέχρι και στο δικαστήριο ότι ποτέ του δεν δέχτηκε παρενόχληση οποιουδήποτε είδους. Παρότι ο Culkin αντιμετώπισε προβλήματα με το ποτό και τα ναρκωτικά, η αφοσίωσή του στην ζωγραφική και στις εκθέσεις τον βοήθησαν να ξεπεράσει τον εθισμό. Από το 1994 μέχρι και το 2005 κάνει ουσιαστικά ένα break για να εμφανιστεί ξανά σε ταινίες-παρωδίες και ως guest star. Έχει ήδη συμμετάσχει στο Changeland του Seth Green που αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2019.

 

3. Mara Wilson

wilson

To 1996 δεν υπήρχε κοριτσάκι που να μην ζήλευε την Mara Wilson στον ρόλο της Matilda.  Νωρίτερα είχε ήδη κάνει την εμφάνιση της σε δύο βαρβάτες για τα 90s ταινίες, με το ριμέικ του «Θαύμα στο Μανχάταν» και το επικό «Mrs. Doubtfire». Από το 2000 και μετά, η πορεία της στον κινηματογράφο σταματάει κάνοντας πολύ επιλεγμένες δουλειές για τηλεοπτικές σειρές – όπως το Bojack Horseman. Παρότι κράτησε χαμηλό προφίλ όλα αυτά τα χρόνια, μίλησε πριν λίγο καιρό για το περίφημο sex cult που εμπλεκόταν η Allison Mack (Smallville) αναφέροντας ότι προσπάθησαν να την στρατολογήσουν. Η Mara ασχολείται πλέον περισσότερο με τον ακτιβισμό παρά με το να επιδιώξει κάποια καριέρα στη σόουμπιζ. Τουλάχιστον ξέρει τι θέλει.

 

 

4. Charlie Korsmo

charlie12

Να και μία καλή περίπτωση που ο σταρ δεν «κάηκε» και απλά αποχώρησε οικειοθελώς. Ο Charlie Korsmo, ο γιος του Πήτερ Παν, δεν έχει κανένα κοινό με τους άλλους σταρ. Δεν έμπλεξε με ναρκωτικά ή ποτό και δεν τον έβγαζε κανένας από την φυλακή. Όπως έχει πει ο ίδιος σε συνέντευξη, απλά κουράστηκε και ήθελε να ζήσει σαν φυσιολογικό παιδί, ψάχνοντας κάτι πιο μόνιμο. Τρία πράγματα θυμόμαστε έντονα από την καριέρα του: την πρώτη του εμφάνιση με την Jessica Lange στο «Οι Άντρες Δεν Φεύγουν», τον ρόλο του στο «Dick Tracy» και φυσικά την συμμετοχή του στο «Hook» με τους Robin Williams και Dustin Hoffman. Ο 40χρονος πλέον Korsmo, είναι καθηγητής Νομικής στον Πανεπιστήμιο του Οχάιο, έχοντας δουλέψει νωρίτερα και για το γραφείο της Εισαγγελίας. Καθόλου άσχημα.

 

Πριν φτάσεις στον παρακάτω, αξίζει να διαβάσεις για τον Arnold του σήμερα. 

 

5. Edward Furlong

furlong

Τελευταίος, αλλά όχι αδικημένος, ο πιτσιρικάς του Terminator 2 που σήμερα γίνεται 41 ετών. Ο Furlong είναι πολύ καλή περίπτωση ηθοποιού. Παρότι έβγαλε τον χαρακτήρα του κουλ τυπάκου στο Judgement Day ενάντια στον Τ-100  μαζί με τον Arnie, ήταν ιδιαίτερα χαρισματικός με τους ρόλους του. Το απέδειξε στο πλευρό της θρυλικής Kathy Bates και στο «A Home of Our Own» για το οποίο κέρδισε και βραβείο Saturn. Δεν ήταν μόνο εκεί η επιτυχία του. Το «Μικρή Οδησσός». Το «Άρωμα Ζωής» του Οσκαρικού σεναριογράφου και συγγραφέα Stirling Silliphant. Ή ακόμη και το «Πριν και Μετά» όπου έχει να περηφανεύεται πως έπαιξε δίπλα στον Liam Neeson και την Meryl Streep. Τέλος, έχουμε να θυμόμαστε εκείνη την αξιέπαινη εμφάνιση στο «Μαθήματα Αμερικής Ιστορίας». Από τότε ωστόσο, έχει να μετράει δύο πράγματα: κακές επιλογές σε ταινίες και προβλήματα με τον νόμο. Πρώην χρήστης ηρωίνης και κοκαΐνης, έχει καταδίκες για ξυλοδαρμό σε παλιές του φιλενάδες και για οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών. Έχει κάνει και το «αγροτικό» του στη φυλακή 180 μέρες και τώρα εμφανίζεται διαρκώς στα αστυνομικά τμήματα πριν κάνει επίσκεψη στον γιο του. Από τις περιπτώσεις που πραγματικά λυπάσαι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved