Τι να περιμένουμε από την 25η ταινία Μποντ;

Ο τίτλος διέρρευσε και έχουμε μια πρώτη εικόνα για την υπόθεση.

Μπορεί να είναι νωρίς ακόμα, ωστόσο μια συζήτηση για την 25η ταινία του James Bond -σ.σ. πρώτη προβολή στις 8 Απριλίου του 2020- είναι πάντα επίκαιρη. Εκεί που ο Daniel Craig θα φορέσει για μία ακόμα (και τελευταία) φορά το σμόκιν του διάσημου πράκτορα και θα τα βάλει με εγκληματίες και τρομοκράτες στο όνομα της Αυτού Μεγαλειότητος.

Ιδιαίτερα από τη στιγμή που διέρρευσε (ο πιθανός) τίτλος της ταινίας και μπορούμε να βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα για την υπόθεση.

 

 

Σύμφωνα λοιπόν με πηγές της Independent, η 25η αποστολή του 007 θα φέρει τον τίτλο «Shatterhand». Πολύς κόσμος μπορεί να παραξενεύτηκε ή να περίμενε κάτι πιο σχετικό με την πορεία της ιστορίας, ωστόσο φημολογείται ότι το συγκεκριμένο όνομα μόνο τυχαίο δεν είναι.

Και αυτό διότι συνδέεται με το βιβλίο του 2001 του Raymond Benson, με τίτλο «Never Dream of Dying». Για όποιον δεν γνωρίζει, στις ιστορίες του Benson βασίστηκαν οι ταινίες με τον Pearce Brosnan, «Tomorrow Never Dies», «The World Is Not Enough» και «Die Another Day».

 

bondi

 

 

Δύο οι εκδοχές

Σύμφωνα με το βιβλίο, ο Bond (πώς το έπαθε;) αποφασίζει να τα μπλέξει με... τη showbiz και συγκεκριμένα με μια παντρεμένη σταρ του σινεμά, ονόματι Tylyn Mignonne. Αυτό όμως που δεν γνωρίζει είναι ότι ο σύζυγός του νέου του «στόχου», συνδέεται με μια εγκληματική οργάνωση που ονομάζεται «The Union».

Και κάπως έτσι ο αγαπημένος μας 007 καλείται να τα βάλει και με δεύτερη οργάνωση μετά την «SPECTRE» που ξαναγνωρίσαμε στην τελευταία ταινία. Κάπου εδώ όμως θα βάλουμε μια άνω τελεία. Ο λόγος; To «Shatterhand» ήταν το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε η αρχι-νέμεση του Bond, Ernst Stavro Blofeld στην ταινία του 1967, «You Only Live Twice» λίγο πριν την αποκάλυψή του. 

 

 

Όλο αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Bond δεν ζει πλέον για καινούργιες περιπέτειες, αλλά αναβιώνει το ένδοξο παρελθόν του. Όπως στο «SPECTRE» ξαναγνωρίσαμε τον Blofeld, ο ήρωας επιστρέφει σταδιακά στις ρίζες του. Δεν βρίσκεται σε ένα κόσμο με νέους αντιπάλους αλλά ζει ημέρες και έργα απέναντι σε κακούς που άφησαν εποχή. Η υπεύθυνη, Barbara Broccoli έχει καταλάβει από το «Casino Royale» ότι το franchise χρειάζεται... reboot και σταδιακά επαναλανσάρει όλους εκείνους που δυσκόλεψαν τον 007 στο παρελθόν.

Κακούς όπως…

 

 

 

Τι να περιμένουμε στη νέα ταινία;

Το πότε και αν θα δούμε κάποιον εκ των Goldfinger, Jaws ή Largo, παραμένει άγνωστο για την ώρα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι το story του ήρωα χρειάζεται μια συνέχεια η οποία θα του επιτρέψει να κάνει το επόμενο βήμα, κάνοντας ταυτόχρονα και ένα πέρασμα από το παρελθόν του. 

Στο τέλος του «Spectre» είδαμε τον Bond να ερωτεύεται την Madeleine Swann (Léa Seydoux) για χάρη της οποίας ετοιμάζει χαρτιά απόσυρσης από την ΜΙ6. Αυτό ωστόσο ήταν ένα τέλειο déjà vu από την ταινία «On Her Majesty's Secret Service». Τότε που στο φινάλε ο 007 αποχώρησε με βέρα στο χέρι, αγκαλιά με την αγαπημένη του Tracy.

Και όλα έδειχναν πως θα αποσυρόταν για τα καλά καθώς ήταν η πρώτη ταινία στη μετά-Sean Connery εποχή η οποία δεν φαινόταν λαμπρή. Μέχρι που πέρασε ο Blofeld…

 

 

Το αν θα έχουμε το συγκεκριμένο déjà vu και στο 25ο φιλμ παραμένει άγνωστο για την ώρα, αν και όλα δείχνουν ότι είναι ο μόνος τρόπος για να συνεχιστεί η ιστορία. Η Barbara Broccoli άλλωστε δεν υπήρχε περίπτωση να ξαναφέρει τον βασικό κακό του πράκτορα 007, αν δεν ήθελε να τον ξαναχρησιμοποιήσει, ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν τον έχει «πεθάνει» ακόμα.

Η κουβέντα για την υπόθεση της νέας ταινίας έχει ξεκινήσει για τα καλά και ας έχουμε ένα χρόνο γεμάτο μέχρι τη μεγάλη της πρεμιέρα. Κενά υπάρχουν πολλά και έχει ήδη τεράστιο ενδιαφέρον μέχρι να μάθουμε περισσότερα. Όσο θα περνά ο καιρός θα ξέρουμε το πλήρες cast που θα διαλέξει ο σκηνοθέτης Cary Joji Fukunaga (True Detective, Maniac), το πρώτο τρέιλερ και κάποια πικάντικη λεπτομέρεια για τον Blofeld.

Υπάρχει κανείς που διαφωνεί για το αν θα βρει τον τρόπο να το σκάσει από τη φυλακή;

 

golddd

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved