Ένας 16χρονος βρήκε τραγικό τέλος προσπαθώντας να περάσει ναρκωτικά στις Η.Π.Α

Όταν εξαντλείται η αυστηρότητα, αυτά είναι τα αποτελέσματα.

Ένα συνταρακτικό βίντεο έφερε πρόσφατα στο φως τη δημοσιότητας το αμερικανικό δίκτυο ABC. Η ιστορία που πρόκειται να σου διηγηθεί έγινε αρκετά χρόνια πριν, το 2013 στα σύνορα Μεξικού και Ηνωμένων Πολιτειών.

Εκεί όπου μαίνεται ένας αόρατος πόλεμος των ναρκωτικών, ο 16χρονος Μεξικανός Cruz Marcelino Velazquez Acevedo από την Τιχουάνα, την πόλη βασίλισσα της παρανομίας της χώρας, προσπάθησε να περάσει (νόμιμα) τα σύνορα για τις Η.Π.Α.

Αυτό που μετέφερε μαζί του ήταν όμως παράνομο. Οι συνοριοφύλακες κατά τον έλεγχο των αποσκευών του βρήκαν ένα μπουκάλι που περιείχε πορτοκαλί χρώμα που τους κίνησε τις υποψίες.

Ο νεαρός τους είπε ότι είναι απλά χυμός. Και εκείνοι για να τον τσεκάρουν του είπαν να το πιει. Δυστυχώς το μπουκάλι μόνο φρουτοποτό δεν ήταν αλλά υγρή μεθαμφεταμίνη.

Ο μικρός Μεξικανός, μέσα στον πανικό του, υπάκουσε και στην προσπάθειά του να ξεφύγει ήπιε τελικά όλο το μπουκάλι. Δεν άργησε να έχει οδυνηρά συμπτώματα, να ανεβάσει 220 σφυγμούς και ύστερα από δύο ώρες ξεψύχησε φωνάζοντας «Η καρδιά μου, η καρδιά μου».

Το τραγικό της υπόθεσης είναι διπλό: καταρχάς ένας Θεός ξέρει πως κατέληξε ένα ανήλικο παιδί να κουβαλάει ναρκωτικά, και μάλιστα αυτά να τον οδηγήσουν στον θάνατό του. Και δεύτερον η εξάντληση της αυστηρότητας των συνοριοφυλάκων: η εμπειρία τους θα έπρεπε να τους κάνει πιο προσεκτικούς, αφού εμμέσως πλην σαφώς οδήγησαν αυτό το παραστρατημένο παιδί στον θάνατό του.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved