Όσο πιο πολύ σεξ κάνεις, τόσο περισσότερο ζεις

Έρευνα αποκαλύπτει ποια είναι η ιδανική συχνότητα ερωτικών επαφών που εξασφαλίζουν μακροζωία.

Νομίζω ότι δεν χρειάζεσαι κανέναν να σου πει και να σου γράψει ότι να το να κάνεις σεξ είναι υπέροχο. Μεγάλο παιδί είσαι, το ξέρεις. Όμως πολλές φορές μετά το σεξ νιώθεις –εκτός από κουρασμένος- και ανανεωμένος, έτσι δεν είναι; Νιώθεις ότι κρατιέσαι νέος. Για να μην το κουράζουμε και να το πούμε όσο πιο σύντομα γίνεται: Νιώθεις καλύτερος άνθρωπος.

Και αυτό ακριβώς είναι συμβαίνει. Δεν είναι κάτι που απλά έχεις στο μυαλό σου σαν αίσθηση. Είναι γεγονός το οποίο μάλιστα αποδείχθηκε σε πρόσφατη έρευνα. Η χαρά και η ευφορία που σου προσφέρει η ερωτική πράξη συμβάλλουν ώστε να ζεις περισσότερο.

Ωραία, λοιπόν, να κάνω σεξ, αλλά πόσο να κάνω; Μην πεις κάτι άλλο, δεν χρειάζεται. Ξέρω ότι ρωτάς από καθαρό ενδιαφέρον και όχι, ας πούμε, επειδή καλοκαράκι και νιώθεις ότι όλες οι γυναίκες της Γης είναι ερωτεύσιμες.

Μένοντας και εγώ στην ιατρική πλευρά του ζητήματος, θα σου πω ότι υπάρχει μαγικός αριθμός. Κάτσε να σου εξηγήσω.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε την ιατρική επιθεώρηση Psychoneuroenocrinology εξέτασε το μήκος των τελεομερών τα οποία προστατεύουν την έλικα του ανθρώπινου DNA. Γιατί μελέτησαν τα τελεομερη, διότι αποτελούν πολύ αξιόπιστο δείκτη της υγείας ενός ανθρώπου. Καθώς μεγαλώνεις, το μήκος τους μειώνεται και έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να προσβληθείς από κάποια ασθένεια. Επομένως, δείχνουν πόσο γέρος είσαι.

Η έρευνα λοιπόν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αν αφήσουμε κατά μέρους παραμέτρους όπως το άγχος και την ποιότητα της ερωτικής σχέσης, όσοι έκαναν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα είχαν χαρακτηριστικά πιο μακριά τελεομερή, επομένως είχαν πιο πολλές πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο.

Τόσο απλό, τόσο καθαρό. Χρησιμοποίησε λοιπόν αυτό το επιχείρημα υπέρ και απόλαυσε το σεξ για να φτάσεις μέχρι τα βαθιά γεράματα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved