Βρέθηκε το γκάτζετ που θα εκτοξεύσει το… επάγγελμα κλοπής αυτοκινήτων

Κλεπτικό, όχι αντικλεπτικό.

Η αλήθεια είναι πως έχω έναν ψυχαναγκασμό με το αυτοκίνητο μου. Σαν τον θερμοσίφωνα ένα πράγμα. Το αφήνω σε ένα παλιόστενο της Αθήνας μέσα στη νύχτα για να πάω να πιω ένα ποτό, το κλειδώνω, ελέγχω αν κλείδωσε, το ξανακλειδώνω για να σιγουρευτώ, μετά το ξαναελέγχω, μετά το ξανακλειδώνω για να τριτώσει, κι όπως απομακρύνομαι το κοιτάζω για να θυμάμαι που το άφησα και πετάω πετρούλες πίσω μου όπως στο παιδικό Χάνσελ και Γκρέτελ για να μην το χάσω κι αν το χάσω να ξέρω τουλάχιστον ότι μου το κλέψανε κι όχι να γυρνάω τα τετράγωνα με τις ώρες ψάχνοντάς το και προσπαθώντας να θυμηθώ που το έχασα. Όπως καταλάβατε, έχω ψύχωση με το αυτοκίνητό μου και ψυχαναγκασμό με το θέμα της ενδεχόμενης κλοπής ή απώλειάς του.


Μετά από αυτό που κυκλοφόρησε, όμως, η ασθένειά μου έγινε ακόμα πιο σοβαρή, ο φόβος μου ακόμη πιο μεγάλος, όπως και η αγάπη μου για το αυτοκινητάκι μου, το οποίο πλέον βρίσκεται σε κίνδυνο, βρίσκεται στο έλεος αυτών των αδίστακτων ληστών που «σηκώνουν» αμάξια! Οι οποίοι, σε αντίθεση με μένα, πρέπει αυτή τη στιγμή να κάνουν πάρτι και να έχουν ήδη αρχίσει να στέλνουν βιογραφικά ή να κάνουν μεταπτυχιακά πάνω στο νέο γκάτζετ που έχει βγει και με το οποίο μπορούν να κλέβουν αυτοκίνητα για… πλάκα!


Μιλάμε για ένα πανέξυπνο και πάμφθηνο γκάτζετ, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον κλέφτη, με μερικές απλές κινήσεις να σου πάρει το αμάξι με στυλ… ταχυδακτυλουργικό και με τρόπο απλό! Πώς; Κλέβοντας το σήμα ενός ασύρματου κλειδιού αυτοκινήτου! Με αυτό και μόνο μπορείς να ανοίξεις την πόρτα του, ακόμα και να το οδηγήσεις! Αν και έχουν γίνει πολλές προσπάθειες να καταπολεμηθεί αυτό το φαινόμενο, φαίνεται πως πλέον γίνεται ακόμα πιο εύκολο και φτηνό.


Κινέζοι ερευνητές κατάφεραν να  χακάρουν αμάξια χρησιμοποιώντας απλά γκάτζετ κόστους μόλις 22 δολαρίων. Μάλιστα, οι ίδιοι υποστηρίζουν πως η νέα τους ανακάλυψη μπορεί να λειτουργήσει από απόσταση 300 μέτρων από το κλειδί του οχήματος!


Η βασική ιδέα είναι ότι ένα άτομο βρίσκεται σχετικά κοντά στο κλειδί και ένα άλλο άτομο κοντά στο αυτοκίνητο. Μέσω των φτηνών αυτών γκάτζετ, η συσκευή κοντά στο αυτοκίνητο αντιγράφει το σήμα του κλειδιού και μέσω αυτού αποσπά ένα ραδιοφωνικό σήμα από το σύστημα κλειδώματος του αυτοκινήτου, το οποίο για να ανοίξει απαιτεί το ανάλογο σήμα του κλειδιού. Στη συνέχεια, αυτό το σήμα στέλνεται από το ένα γκάτζετ στο άλλο και μετά στο κλειδί, που δίνει την εντολή να ανοίξει το όχημα.

UnicornGadgetHP
Αυτή η επίθεση στα ηλεκτρονικά συστήματα εισόδου χωρίς κλειδί χρονολογείται από τουλάχιστον το 2011. Πέρυσι, οι ερευνητές του γερμανικού ομίλου αυτοκινήτων ADAC έδειξαν ότι θα μπορούσαν να επιτύχουν τα ίδια αποτελέσματα με αυτά που περιγράφουν την εποχή εκείνη με μόλις 225 δολάρια στον εξοπλισμό. Διαπίστωσαν επίσης ότι να λειτουργεί σε 24 διαφορετικά οχήματα. Λαμβάνοντας υπόψη το ευρύ πεδίο του προβλήματος και τη σπανιότητα των διορθώσεων ασφαλείας για λογισμικό ή υλικό, πολλά από τα αυτοκίνητα εταιρειών όπως Audi, BMW, Ford και Volkswagen είναι ευάλωτα στην επίθεση.


Μιλάμε για ένα απλό γκάτζετ , το οποίο μπορεί να μπερδέψει  και να σου στοιχίσει ένα ολόκληρο  αυτοκίνητο! Το αμάξι σου νομίζει στην ουσία ότι ο ιδιοκτήτης είναι δίπλα του και του επιτρέπει να ξεκλειδώσει και να βάλει μπροστά, ενώ ο ιδιοκτήτης κάνει αμέριμνος πιο μακριά τα ψώνια του!                   

Υπάρχει λύση;

Αν υπάρχει λύση; Βεβαίως και υπάρχει και είναι πιο απλή κι από το ίδιο το γκάτζετ! Αρκεί να μην έχεις πρόβλημα να το κάνεις. Βάζεις τα κλειδιά σου μέσα σε αλουμινόχαρτο (κλωβός faraday), το οποίο δεν επιτρέπει στο σήμα που στέλνει το εν λόγω γκάτζετ να διαβάσει και να τα υποκλέψει.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved