InTime Ψηλέ, άσε τα στοιχήματα και χάζεψε μπασκετάρα!

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός σήμερα και τα μάτια μας είναι έτοιμα για μερικές ακόμη «χορταστικές» στιγμές.

Τον πρώτο μήνα του 2017 θα δούμε τρία μπασκετικά ντέρμπι «αιωνίων» κι αν σκεφτείς τι ματσάρες είδαμε πέρυσι (αλλά και το τελευταίο ευρωπαϊκό), το λες και ευλογία. Εδώ, μπορείς να ανοίξεις μία τεράστια παρένθεση με θέμα έκθεσης «θα ίσχυε το ίδιο αν τα ντέρμπι αυτά ήταν ποδοσφαιρικά;». Στην «ποδοσφαιρομάνα» Ελλάδα (χαχα) μπορεί να ήταν ακόμη πιο γκλάμουρους, αφού… δώσε μπάλα στον λαό και πάρ' του την ψυχή, ακόμη κι αν όλα τα ντέρμπι έρθουν 0-0. Προσωπικά, δεν θα ασχολούμουν καν. Θα τα έβλεπα μεν, αλλά θα έμοιαζε περισσότερο με το βασανιστήριο της σταγόνας, το να ξέρω ότι θα πρέπει να υποστώ τρία 90λεπτα Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο χορτάρι κι άλλα τρία έξω από αυτό. «Θα γίνει το ματς ή όχι», «ήταν πέναλντι ή δεν ήταν» και άλλα τέτοια κλασσικά ελληνικά εικονογραφημένα, που απλά θα προσέθεταν λίγο ενδιαφέρον για κουβεντολόι και TV στην κατά τα άλλα άνοστη σούπα.

Στο μπάσκετ, τα πράγματα είναι λίγο ως και… έτη φωτός διαφορετικά. Η ποιότητα των δύο αυτών ομάδων και τα «fun to watch» παιχνίδια τους που έχουν χτίσει ένα ευρύ κοινό, αποτελούμενο από θεατές ακόμη και μη Παναθηναϊκούς ή Ολυμπιακούς, κατάφεραν να στρέψουν και να εστιάσουν το ενδιαφέρον Ελλήνων και Ευρωπαίων στις τέσσερις γραμμές του παρκέ. Αλλά και να το αναγάγουν μετά από τόσες και τόσες παιχνιδάρες στο κορυφαίο «ζευγάρι», κι όχι απλά κλάσικο, όλης της Γηραιάς ηπείρου.

Απόψε το βράδυ, λοιπόν, ή πιο σωστά από απόψε το βράδυ, άσε τα στοιχήματα με τους κολλητούς σου, γιατί με τρία ντέρμπι μέσα σε έναν μήνα υπάρχει και το ενδεχόμενο να φαλιρίσεις. Δεν λέω, μπορεί και να πλουτίσεις, αλλά μετά από τέτοια παιχνίδια, τέτοια ντέρμπι, τέτοια εξέλιξη και στο φετινό της Ευρωλίγκας και στα τέσσερα περσινά του Πρωταθλήμαατος, μπορείς να βάλεις το χέρι σου στη φωτιά ότι θα τα κερδίσεις;

Το να ξέρεις πάντως, ότι θα δεις τρία τέτοια ματς στον πρώτο μήνα του χρόνου, είναι λες και κέρδισες το φλουρί. Θα μου πεις, στους τελικούς δεν βλέπουμε τρία και τέσσερα και πέντε; Ναι, αλλά τώρα μιλάμε για τρία ντέρμπι αιωνίων σε ισάριθμες διαφορετικές διοργανώσεις. Και το ένα από αυτά ευρωπαϊκό. Άσε που με βάση τα όσα έχουν προηγηθεί το timing είναι από κομβικό ως και.. ιστορικό, αφού ο Παναθηναϊκός καλείται να ανατρέψει ένα εις βάρος του 5-0 των «ερυθρόλευκων» που στο εν λόγω κλάσικο, μόνο σύνηθες δεν είναι.

Με Τζεντίλε αλλά και Ουότερς να μπαίνουν κι αυτοί στο παρκέ για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό αντίστοιχα, με Τζέιμς και Γκάμπριελ να δίνουν (μαζί με τον Ιταλό) τρία νέα πρόσωπα και πολλά ερωτηματικά ως προς το πόσο θα αλλάξουν το «τριφύλλι» η προσμονή για το τι θα δούμε απόψε το βράδυ στο ΣΕΦ γίνεται ακόμη μεγαλύτερη.

Υπομονή και πάμε για... τζάμπολ!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved