Αντί να γίνουμε εμείς Αγγλία, έγιναν οι Άγγλοι Έλληνες

Τους κάναμε σαν τα μούτρα μας στο Μάνστεστερ.

Όταν λέμε ντέρμπι του Μάντσεστερ, είναι σαν να λέμε εδώ Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Ή ΠΑΟΚ – Άρης από τα παλιά ή βάλτε όποιο ντέρμπι μπορείτε να σκεφτείτε ανάμεσα σε δυο ομάδες από την ίδια πόλη. Η Σίτι και η Γιουνάιτεντ πάντα χώριζαν την πόλη του Μάντσεστερ στα δυο, οι «Σιταίοι» ήταν περισσότεροι από τους «Γιουνάιτεντς», οι δεύτεροι όμως είχαν παραπάνω επιτυχίες από τους πρώτους, ειδικά στα χρόνια του Φέργκιουσον. Μέχρι που τα τελευταία χρόνια τα πετροδολάρια μπήκαν με τα κοντέινερ στη Σίτι, η ομάδα άρχισε να πετάει μπόι, ο Σερ Άλεξ έφυγε και η Σίτι έγινε ένας σοβαρός «παίκτης» στο Νησί, ψάχνοντας βέβαια ακόμα την ευρωπαϊκή διάκριση που θα την ανεβάσει επίπεδο και θα δώσει λίγο παραπάνω βάρος στη φανέλα της.

Μέχρι εδώ όλα καλά και ωραία και ποδοσφαιρικά και το γενικότερο πλαίσιο στην Αγγλία, έχει φροντίσει ώστε η κόντρα και η αντιπαράθεση και η αντιπαλότητα, να μένει σε επίπεδο συνθημάτων, τραγουδιών και πανηγυρισμών, είτε στο «Ολντ Τράφορντ», είτε στο «Etihad». Ούτε μαχαιρώματα πέφτουν, ούτε νεκρούς βρίζουν, ούτε η Αστυνομία πλακώνεται με χουλιγκάνους και αμολάει δακρυγόνα, ούτε άλλες τέτοιες χαζομάρες βλέπουμε – αντίθετα βλέπουμε τους φιλοξενούμενους να κάθονται κανονικά στις θέσεις τους και να πανηγυρίζουν τα γκολ της ομάδας τους και πολύ το ζηλεύουμε.

Μόνο που μετά το τέλος του Γιουνάιτεντ-Σίτι, που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι με 2-1, το σκηνικό μύρισε έντονα Ελλάδα.

 

Διότι στα αποδυτήρια έγινε ένας μικρός χαμούλης. Ένα μέλος του τεχνικού επιτελείου της Σίτι την είπε στο Ζλάταν με τη φράση «Ίμπρα μιλάς αρκετά αλλά κάνεις λίγα» και μπορεί να μην ξέρουμε ποιος είναι, αλλά αν κρίνουμε από το σκίσιμο του Αρτέτα στο κούτελο, μάλλον καταλάβαμε ποιος είναι. Κι αν κοιτάξουμε και τη μύτη του Ζλάταν, μάλλον έχουμε και το «φονικό όπλο».  

Αλλά αυτό το «Ίμπρα μιλάς αρκετά αλλά κάνεις λίγα» μοιάζει ελαφρώς ξενέρωτο. Και μάλλον απίθανο να ήταν η σπίθα που άναψε την πυρκαγιά.

 

Τι μπορεί να είπαν στον Ζλάταν;

-      «Ρε μυτόγκα, μην στρίβεις απότομα αριστερά. Βγάλε κανένα φλας. Θα μας βγάλεις κανένα μάτι».

-     «We screwed you».

-     «Έρχεται εδώ ο κύριος Ζλάταν με τις φούστες του…»

zlatan ibra

-        «Γέρο Ζλάταν φύγε τώραααα/ πάει η δική σου η σειράαααα…»

-        «Κι άμα είσαι γερός, το καλοκαίρι θα πας ΜουντιΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα αγγλικά δημοσιεύματα, οι άνθρωποι της Σίτι έστησαν ένα μικρό πάρτι στα αποδυτήρια με δυνατή μουσική κι ο Μουρίνιο, ενοχλημένος από τη φασαρία και εμφανώς «χαλασμένος» από την ήττα, πήγε να τους ζητήσει να χαμηλώσουν την ένταση. Και κάπου εκεί έγινε ο χαμούλης…

Ο Έντερσον, ο τερματοφύλακας της Σίτι, άρχισε τα «γαλλικά» μιλώντας στα πορτογαλικά με το Μουρίνιο, στο ωραίο αυτό παρεάκι προστέθηκαν παίκτες και μέλη των τεχνικών επιτελείων, έφυγε ένα μπουκάλι νερό από εδώ, ένα μπουκάλι γάλα από εκεί, έπεσαν μερικές φωνές, μπινελίκια, ειρωνείες, γενικά ήμασταν μια ωραία ατμόσφαιρα. Μύρισε Ελλάδα στα αποδυτήρια του Ολντ Τράφορντ! Έγινε ένα ξεκατίνιασμα, που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από τα δικά μας. Με μουσικές, με ειρωνείες, με μπινελίκια, με μπουκάλια, με μώλωπες, με γενική σύρραξη, με υπεύθυνους ασφαλείας, με σκισίματα.

«Μια Ελλάδα φως» στο Μάντσεστερ. Με υποσχέσεις του τύπου «θα τα πούμε στο δεύτερο γύρο». Με τον Μουρίνιο να κυκλώνει από τώρα εκείνη την ημερομηνία, σαν να εξαρτάται η ζωή του απ’ αυτό. Όποια κι αν είναι η διαφορά τότε, όποια κι αν είναι η βαθμολογική θέση της Γιουνάιτεντ, θα ζήσει ή θα πεθάνει για να πάρει ρεβάνς. Κι εμείς θα περιμένουμε με ανυπομονησία τη μέρα εκείνη, όπου το Μάντσεστερ θα ξαναθυμίσει τόσο έντονα Ελλάδα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved