Επικοινωνήσαμε με τα Κινεζάκια που πανηγύρισαν την κόκκινη του Πικέ!

Δείτε τι μας είπαν.

Στις καθυστερήσεις του Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, με το σκορ στο 3-1, ο Λουίς Σουάρεθ είχε πέσει στο έδαφος από ένα χτύπημα που δέχτηκε. 

Σε εκείνο το σημείο, από την κερκίδα των Ολυμπιακών ακούστηκε το εξής σύνθημα: «πέστε κάτω οε, οε, οε»!

Αυτό, για κάποιους φίλους μου γαύρους, ήταν, όπως μού είπαν, ό,τι καλύτερο είδαν και κράτησαν από ολόκληρο τον αγώνα. Καλύτερο κι απ’ το γκολ του Νικολάου!

Εγώ, από την πλευρά μου, τους είπα πως καλύτερο κι απ’ αυτό, κι απ’ το γκολ του Μέσι, κι από τα τέσσερα γκολ που μπήκαν στο ματς, ήταν ο πανηγυρισμός των Κινέζων στην κόκκινη του Πικέ. Απλά ΔΕΝ υπήρχε!

Ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα κάνει το 2-0 με το χέρι, όλο το Camp Nou πανηγυρίζει, μαζί και ο Πικέ, ο οποίος όμως εκεί που πήγε για μαλλί βγήκε κουρεμένος, αφού όχι μόνο δεν μέτρησε το γκολ, αλλά πήρε και δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι μισοί παίκτες των Καταλανών έχουν πέσει πάνω σε διαιτητές, επόπτες, συμπληρωματικούς βοηθούς, ο Πικέ τραβάει τα μαλλιά του, ο κόσμος στο γήπεδο ξενερωμένος, αλλά η κάμερα πιάνει δύο Κινεζάκια με κασκόλ της Μπάρτσα στην εξέδρα, ή μάλλον στον… κόσμο τους, να πανηγυρίζουν έξαλλα, ένας Θεός ξέρει τι.

 

Αυτή ήταν ακόμα μία απόδειξη ότι η αθλητική κουλτούρα των Κινέζων είναι made in China. Δεν ξέρουν γιατί υποστηρίζουν μία ομάδα, δεν είναι οπαδοί. Πάνε εκεί που υπάρχει το χρήμα, η δόξα, η φήμη, ο Μέσι, ο Κριστιάνο, τα γκολ. Είναι απλοί, τίμιοι φίλοι, όχι του αθλήματος, όχι της ομάδας, αλλά της χαράς! Πώς είναι κάτι τύποι που πάνε απρόσκλητοι στους γάμους γιατί έχει τσάμπα φαΐ και γυναίκες που ψάχνονται; Ε, κάτι τέτοιο.

Εμείς επικοινωνήσαμε με τα δύο αυτά Κινεζάκια και μάθαμε γιατί το έκαναν. Γιατί δηλαδή, την ώρα που ο Πικέ έφευγε για τα αποδυτήρια και το γκολ της Μπαρτσελόνα είχε ακυρωθεί αυτά συνέχισαν να πανηγυρίζουν απτόητα!

Τα Κινεζάκια, λοιπόν, μάς εξήγησαν του λόγους που πανηγύρισαν. Δείτε τους στο άλμπουμ που ακολουθεί:

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved