Ο ΛεΜπρόν αποχαιρετά τον Ίρβινγκ και ένας κόμπος κάθεται στο λαιμό μας

Ο «Βασιλιάς» απέδειξε ότι μπάσκετ είναι πριν και πάνω απ' όλα καψούρα.

Πιθανόν να μην το έχεις πάρει χαμπάρι –δικαιολογείσαι μόνο αν είσαι σε κάποια παραλία ή σε μέρος χωρίς ίντερνετ- αλλά έχει γίνει ένας χαμούλης στο NBA με την ανταλλαγή που έγινε ανάμεσα σε Cavs και Celtics.

Για όσους το έχασαν, οι «Κέλτες» έδωσαν τους Αζάια Τόμας, Τζέι Κρόουντερ, Άντε Ζίζιτς και το πρώτο pick του draft του 2018 για να πάρουν τον Κάιρι Ίρβινγκ, τον υπασπιστή του ΛεΜπρόν, τον παίκτη που μπορεί καταφέρνει να κάνει τα lay ups να μοιάζουν πιο εντυπωσιακά από τα καρφώματα, τον τύπο που σκόραρε εκείνο το τρίποντο στον 7ο τελικό του 2016 για να πανηγυρίσουν οι Cavs το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από 50 χρόνια.

Ωστόσο, δεν άντεχε να είναι στη σκιά, ήθελε να είναι πρωταγωνιστής και για αυτό ζήτησε να αποχωρήσει. Σίγουρα αυτά δεν ακούγονταν ευχάριστα για ένα οποιοδήποτε οπαδό των Cavaliers ήταν όμως η αλήθεια και η επιθυμία του παίκτη και έπρεπε οργανισμός και φίλαθλοι να τα σεβαστούν. Και τα σεβάστηκαν.

Και την ώρα που εμείς περάσαμε μια τρεις μέρες βρίζοντας ή υπερασπίζοντας τον Αντετοκούνμπο επειδή δεν θα κατέβει με την εθνική λόγω στο Ευρωμπάσκετ λόγω τραυματισμού, ο πρώην, πλέον, συμπαίκτης του, ο ΛεΜπρόν Τζείμς, κοινοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter το παρακάτω βίντεο από έναν οπαδό των Cavs:

 
Θα μπορούσα να κλείσω το κείμενο με ένα διδακτικό συμπέρασμα, του στυλ «δες και σύγκρινε», αλλά δεν θέλω να τα κάνω για ένα πολύ απλό λόγο: καταστρέφει την αγάπη που δείχνει ο ΛεΜπρόν στο άθλημα και τον παλιό του συμπαίκτη. Διότι είναι αυτή ακριβώς η αγάπη που, ακόμα και όταν μιλάμε για επαγγελματίες, συμβόλαια και πακτωλό εκατομμυρίων γύρω από ένα προϊόν, κρατάει το ενδιαφέρον μας και την καψούρα μας άσβεστη και αμείωτη.


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved