6 κρίσιμα Eρωτήματα λίγο πριν τα play off του ΝΒΑ

(π.χ) Θα καταφέρει να γράψει ιστορία ο Russell Westbrook;

Η Αμερική είναι πραγματικά άλλος κόσμος όσον αφορά το θέμα των σπορ. Πρώτα από όλα οι άνθρωποι όταν λένε football εννοούν το rugby τι να λέμε τώρα; Όμως για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους τα αγαπάνε τα τιμημένα πολύ. Με τον δικό τους τρόπο και τη δικιά τους μανία. Κάθε Μάρτης για αυτούς ξεκινάει το επιλεγόμενο March Madness όταν όλη η χώρα βλέπει τις κόντρες των Κολλεγίων για τον τίτλο του NCAA. Και μετά έρχονται τα play offs του NBA –εκεί που σφίγγουν τα γάλατα και ξεχωρίζουν οι άντρες από τα παιδιά.

gif jordan

Το ιδιαίτερα έγκυρο The Ringer, το καλύτερο site στον κόσμο για κάποιον που πραγματικά σέβεται τον καναπέ του, ασχολείται με δύο πράγματα: αθλητικά και τηλεοπτικές σειρές. Τώρα που έμειναν ελάχιστες αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί η regular season του NBA κατέληξαν σε μερικά κρίσιμα ερωτήματα που ψάχνουν απαντήσεις στα play offs. Εμείς σταχυολογήσαμε μερικά από αυτά και συμπτύξαμε τις προβλέψεις με σκοπό να πιάσουμε ατέλειωτες μπασκετικές κουβέντες.

1. Ποιος θα μπει στα playoff τελικά;

Στη Δύση: Το Πόρτλαντ και το Ντένβερ κοντράρονται για μια θέση στον ήλιο -όμως το πρόγραμμα του πρώτου του δίνει πλεονέκτημα. Φίλτατοι Nuggets από ότι φαίνεται δίνεται ραντεβού για του χρόνου.

Στην Ανατολή: Λοιπόν εδώ κακός χαμός. Η Ατλάντα 6η και η Σάρλοτ 10η με άλλες τρεις ομάδες (Σικάγο, Ιντιάνα, Μαϊάμι) στο ενδιάμεσο. Κατά το The Ringer η Ατλάντα θα μείνει εκτός χορού. Μεταξύ μας: ένας Θεός ξέρει τι θα γίνει τελικά.

lillard

 

2. Για ποια ομάδα ξενερώνουμε περισσότερο που θα μείνει εκτός play offs;

Η Μινεσότα έχει μια εκπληκτική τριάδα από πιτσιρικάδες που είναι έτοιμοι να γκρεμίσουν τα πάντα στο διάβα τους τα ερχόμενα χρόνια. Ο Anthony Towns διδάσκει πως παίζεται η θέση του mobile ψηλού, ο Andrew Wiggins φορτώνει τα καλάθια ανελέητα και ο Zach LaVine θυμίζει F-16. Αλλά λείπει η πείρα και αυτό φαίνεται (έντονα). Κρίμα γιατί είναι απόλαυση να τους βλέπεις. Μήπως του χρόνου;

minesota

 

3. Ποια ομάδα πρέπει μπαίνει  play offs πρέπει να ξυπνήσει επειγόντως;

Το Μέμφις κάποτε είχε τη φήμη πως κατασπάραζε παιδάκια για πρωινό. Οι Trash Brothers (Marc Gasol, Zach Randolph) έδιναν ομηρικές μάχες βασιζόμενοι στον τσαμπουκά τους απέναντι στην «τελειότητα» του Γκόλντεν Στέιτ. Και σχεδόν τα κατάφεραν. Τώρα όμως με τους χρυσοπληρωμένους Mike Conley και Chandler Parsons να ταλαιπωρούνται από την υγεία τους τα πράγματα δε φαντάζουν ρόδινα. Παρηκμασμένα και άνευρα μοιάζουν. Σα να έχεις προοπτικές για Πολυτεχνείο και στο τέλος να κυνηγάς να μπεις σε κάνα Τ.Ε.Ι της κακιάς ώρας η φάση.

grizzlies

 

4. Θα ξυπνήσει ο Blake Griffin ποτέ;

Το ΤΕΡΑΣ που τρομοκρατούσε συμπαίκτες και αντιπάλους, φίλους και εχθρούς. Ο άνθρωπος που καρφώνει πιο δυνατά και από την σκιά του. Τι έχεις πάθει μωρέ; Ειλικρινά! Πεσμένα νούμερα, πεσμένη διάθεση αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Ακόμα και όταν γράφει στατιστική, αυτό το κάνει πια με άλλο τρόπο. Αντί για ταύρος σε υαλοπωλείο θυμίζει ιατρικό επισκέπτη που τα καταφέρνει καλά με τις πωλήσεις εξαιτίας της τρομερής του ευγένειας. Μήπως ξυπνήσει το θηρίο φέτος την Άνοιξη; Μακάρι. Περιμένουμε.

GettyImages 645120190

 

5. Ποιος παίκτης θα είναι η αποκάλυψη των φετινών playoffs;

Κι όμως δεν θα το περίμενες. Το The Ringer ποντάρει σε έναν ψηλό κρεμανταλά με καταγωγή από τη Γαλλία. Ιδού κύριοι ο Rudy Gobert. Αντιτουριστικός αλλά ακραία αποτελεσματικός. Με περίπου 17 πόντους, 3 μπλοκ και 12 ριμπάουντ ανά παιχνίδι δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ. Ας βάλουμε και στην εξίσωση πως όποιος πλησιάζει στη ρακέτα των Utah είναι σα να πλησιάζει λίμνη με κροκόδειλο και μπορείς να βγάλεις τα συμπεράσματά σου. Μήπως έχουμε έναν νέο Hassam Whiteside και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι ακόμα;

gobert

 

6. One million dollar question: Θα τελειώσει τη σεζόν με μέσο όρο triple-double ο Russel Westbrook;

Χθες το βράδυ ισοφάρισε το ρεκόρ του Big-O με 41 triple double σε μία σεζόν. Ποιος είναι ο Big O; Ένας πραγματικός θρύλος. Το πρώτο πανύψηλο πλέι μέικερ του NBA που έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Κατάφερε να πάρει μονάχα έναν τίτλο στην καριέρα του με το Μιλγούοκι. Μάλιστα ο δικός μας ο Γιάννης έχει αρκετές ενδιαφέρουσες ομοιότητες με τον Oscar Robertson. Είναι λοιπόν πιθανόν ο Russel Westbrook να σπάσει το ρεκόρ. Και αν καταφέρει να κρατήσει τους μέσους όρους του σε triple double mode θα καταφέρει το ακατόρθωτο, αυτό που μόνο ο Big Ο είχε καταφέρει πιο πριν. Με άλλα λόγια θα γράψει ιστορία. Έχουμε αρχίσει και προσευχόμαστε να ξέρετε. Ψοφάμε να το δούμε αυτό –γιατί κάτι τέτοιες στιγμές η στατιστική παύει να είναι απλά νούμερα και γίνεται μανία και αποθέωση.

Russell Westbrook mesa

υγ: για πες μας τις δικές σου προβλέψεις στα πιο πάνω ερωτήματα –και αν θες γράψε και κάποιες ερωτήσεις ακόμα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved