Ετοιμάσου για αίμα στην τελευταία στροφή της Ευρωλίγκας.

Τι περιμένουμε να δούμε από τους αιώνιους -και όχι μόνο- στις 10 τελευταίες αγωνιστικές της regular season.

Με τούτα και με κείνα, συμπληρώθηκαν τα 2/3 της διοργάνωσης. Πάνε οι 20 αγωνιστικές και πλέον τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Όπως φαίνονται τα πράγματα μέχρι στιγμής, ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ θα κοντραριστούν για την πρωτιά, ο Ολυμπιακός θα παλέψει για να διατηρήσει την τρίτη θέση του, ωστόσο η Φενέρ που βρίσκεται μία θέση και μια νίκη πιο κάτω τον περιμένει σε δύο εβδομάδες για να λύσουν τις διαφορές τους.

Ο φορμαρισμένος Ερυθρός Αστέρας και η Μπασκόνια εξαντλούν τις όποιες πιθανότητες για τετράδα, ενώ ο Παναθηναϊκός ψάχνει πρώτα κάποιες νίκες για να πλασαριστεί στην εξάδα και έπειτα να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί για το πλεονέκτημα. Εφές, Ζαλγκίρις και Μπαρτσελόνα βρίσκονται κάτω από τη ζώνη της πρόκρισης, αλλά έτσι όπως μεταβάλλονται τα βαθμολογικά δεδομένα από βδομάδα σε βδομάδα και με τη διαφορά από την τελευταία Νταρουσάφακα να είναι στη μία ή δύο νίκες, όλα μπορούν να συμβούν.

Η ιδιαιτερότητα αυτής της αγωνιστικής, στην εκκίνηση των τελευταίων 10 είναι πως Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός παίζουν στις έδρες όπου ο αιώνιος αντίπαλός τους δεν θέλει να θυμάται. Οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίζονται στο Καζάν, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός είχε το μεγαλύτερο φετινό του στραπάτσο, σε ένα ματς που ήταν δικό του, με έναν αντίπαλο που βρίσκεται στα χαμηλότερα στρώματα και σε μία εκτός προγράμματος ήττα.

Από την άλλη βέβαια, αύριο ο Παναθηναϊκός θα παίξει στην Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου ο Ολυμπιακός είχε γνωρίσει μία από τις πιο «επιβλαβείς» φετινές ήττες από την τότε και τώρα τελευταία Γαλατά. Οι δύο αιώνιοι παίζουν με τους… δαίμονες των αιωνίων τους και βλέποντας τα παθήματά τους αντιλαμβάνονται πως μόνο εύκολο έργο δεν έχουν.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται κάποιες εκτός έδρας νίκες αν θέλει να ελπίζει μέχρι τέλους για τετράδα, αφού έχει κάνει μόλις δύο σε 10 ματς μακριά από το ΟΑΚΑ, ενώ ξέρει πως έχει και δύο «τελικούς» στο ΟΑΚΑ με Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ.

Ο Ολυμπιακός ξέρει πως πέρα από τα.. θεωρητικά βατά παιχνίδια με Ούνικς και έπειτα με Ζαλγκίρις θα πρέπει να μη χάσει έστω τη διαφορά από τη Φενέρ όταν θα ταξιδέψει στην Τουρκία.

Αμφότεροι, θα πρέπει να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, τουλάχιστον στα θεωρητικά δικά τους παιχνίδια, αλλά και να κάνουν κάποια διπλά που θα αυξήσουν τις νίκες τους ή και θα ρεφάρουν κάποια ενδεχόμενη ήττα από ΤΣΣΚΑ ή Ρεάλ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved