Το NBA στο λέει ξεκάθαρα: «Μάζεψε τα φλόκια σου!»

Δεν τα λέμε εμείς, ο Derrick Rose τα λέει...

Και εγώ που νόμιζα ότι το μότο «NBA Cares» έχει να κάνει με φιλανθρωπίες και τέτοια πράγματα. Λίγες μέρες νωρίτερα, ο Derrick Rose στη διάρκεια της δίκης για την υπόθεση βιασμού της πρώην του έδωσε μια άλλη διάσταση στην παραπάνω φράση καθώς δήλωσε πως εξαφάνισε τα προφυλακτικά μετά το συμβάν επειδή ακολούθησε άγραφο κανόνα του ΝΒΑ.

Άμα δεν γνωρίζεις ο άλλοτε αστέρας των Bulls και νυν των Knicks βρισκόταν μέχρι πριν λίγες μέρες στις αίθουσες του δικαστηρίου καθώς κατηγορήθηκε ότι βίασε παρέα με δύο κολλητούς του την πρώην του. Ο Rose τελικά συνελήφθη, οι fans του μειώθηκαν κατά πολύ, οι συμφωνίες του με διάσημες εταιρίες ετοιμάστηκαν να κάνουν «φτερά» ενώ βρέθηκε προ του κινδύνου να χάσει ολόκληρο το φετινό μισθό του (21,5 εκατομμύρια δολάρια) από τη μήνυση της «πρώην». Όπως αποφάνθηκαν τελικά οι ένορκοι δεν υπήρξαν αρκετά στοιχεία που να τον εμπλέκουν σε αυτή την πράξη και τελικά αθωώθηκε.

rose1

Ο MVP της σεζόν 2010-11 πάντως δεν έκρυψε ποτέ το ότι πήγε στο σπίτι της. Ούτε ότι η σεξουαλική πράξη έγινε από ολόκληρη την παρέα. Αρνήθηκε ωστόσο -και μάλιστα πεισματικά- ότι πρόκειται για βιασμό ενώ σόκαρε τον κόσμο όταν ρωτήθηκε για το λόγο που εξαφάνισε το προφυλακτικό του:

«Έτσι κάνω συνήθως, όχι επειδή ήθελα να κρύψω κάτι. Το ΝΒΑ μας έχεις διδάσκει από τότε που μπαίνουμε στη λίγκα να παίρνουμε μαζί τα προφυλακτικά ή να τα ρίχνουμε στο καζανάκι», μία απάντηση που προκάλεσε όπως είναι λογικό πολλά ερωτήματα στο κοινό του ΝΒΑ και γενικότερα στον κόσμο.

Λίγο-πολύ πάντως είναι γνωστό ότι στο ΝΒΑ υπάρχουν πολλοί και άγραφοι κανόνες προκειμένου να αποφεύγονται τα σκάνδαλα που οι παίκτες της λίγκας έχουν ιδιαίτερη… αδυναμία. Με λίγα λόγια η καλύτερη λίγκα μπάσκετ του κόσμου σου λέει ξεκάθαρα «αν δεν ελέγχεις τις ''ορμές'' σου πρόσεχε να μην αφήσεις στοιχεία» ή αλλιώς «μάζεψε τα φλόκια σου»!

derrick rose lawsuit basketball

Αν λοιπόν αληθεύουν αυτά τα λεγόμενα τότε οι «ΝΒΑers» πρέπει σε κάθε τους σεξουαλική πράξη –ακόμα και σε στοματικό-εκτός από το να προσέχουν που… μπαίνουν, να μαζεύουν πάντα αυτό που «βγάζουν». Είπαμε, «NBA cares» ρε μαν.

Ισχύει άραγε αυτό που λέει ο Rose ή ήταν όλα ένα δικηγορικό κόλπο για να γλιτώσει; Αν πάντως ο 28χρονος έλεγε ψέματα το μόνο σίγουρο είναι ότι το βράδυ της 25ης Οκτωβρίου, δεν θα παίζει εναντίον του Lebron καθώς η Λίγκα θα τον είχε σουτάρει μια και καλή. Αν λάβουμε υπόψη τη σιωπή του κομισάριου Adam Silver, τότε υπάρχει πολύ «ψωμί» πίσω από την υπόθεση και για να λέμε του στραβού το δίκιο, δεν είναι μόνο ο D-Rose που στα μέχρι σήμερα σκάνδαλα εξαφάνισε κάθε ίχνος σπέρματος. Τσέκαρε για παράδειγμα τις παρακάτω περιπτώσεις

Anthony Mason

anthony

Ο αείμνηστος παίκτης που συνέδεσε το όνομά του με τους Knicks, τη διετία 1997-99 έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του στη Charlotte. Τότε ήταν όμως που έμπλεξε για τα καλά.

Η υπόθεση: Κατηγορήθηκε μαζί με έναν φίλο του ότι βίασαν δύο ανήλικα κορίτσια (15 και 14 ετών) μέσα σε λιμουζίνα.

Τη γλίτωσε γιατί: Δεν βρέθηκε γενετικό υλικό -ούτε εκείνου, ούτε του φίλου του- που να τους συνέδεε με το έγκλημα και η υπόθεση πέρασε στο ντούκου.

Eddie Johnson

johnson

Αυτός το «τερμάτισε» αλλά πρόσεχε καλά που… τερμάτιζε!

Η υπόθεση: Βίασε μια γυναίκα, και τις ημέρες που δικαζόταν, παρενόχλησε σεξουαλικά ένα κοριτσάκι 8 ετών! Ασυγκράτητος πραγματικά.

ΔΕΝ τη γλίτωσε γιατί: Προφανώς με δύο τέτοια εγκλήματα δεν ήταν δύσκολο να τον πιάσουν και να παραδεχτεί τελικά αυτό που έκανε. Οι Αρχές πάντως σπέρμα δεν βρήκαν. Λόγω της συνωνυμίας πάντως έμπλεξε τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, τον «Fast» Eddie!

Kobe Bryant

kobe

Η εικόνα του «Black Mamba» χάλασε το 2003, ενώ αναγκάστηκε να βγει δημόσια και να πει στη γυναίκα του, Vanessa ότι την απάτησε!

Η υπόθεση: Κατηγορήθηκε από μία γυναίκα ότι τη βίασε σε ένα ξενοδοχείο την ώρα που ο ίδιος δήλωνε πως ήταν συναινετικό.

Τη γλίτωσε γιατί: Σε αντίθεση με την υπόθεση-Rose, η κυρία… έφερε για αποδειχτικό στοιχείο το εσώρουχο που φορούσε την επίμαχη νύχτα. Σύμφωνα με την ίδια είχε πάνω τα… φλόκια του Bryant αλλά όπως αποδείχτηκε αυτά ανήκαν σε άλλο τύπο! Και κάπως έτσι η υπόθεση έκλεισε.

Οι Kobe, Mason και εσχάτως Rose τη γλίτωσαν και αν ο Eddie Johnson δεν είχε τόσο… κάλο στον εγκέφαλο μπορεί να ήταν και αυτός έξω. Μήπως όμως ο παίκτης των Knicks δεν είναι τόσο αθώος τελικά; Αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ, φρόντισε το ΝΒΑ για αυτό. Μέχρι πρόσφατα γνωρίζαμε για τη σειρά του HBO «How to get away with Murder».

Μήπως έφτασε η ώρα το ΝΒΑ να βγάλει το «How to get away with sexual abuse»;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved