Μέχρι κι ο Σφαιρόπουλος θα ήθελε τον Ρίβερς!

Παίκτης ομάδας ή μια ομάδα μόνος του;

Δεν υπάρχει προπονητής που να μην ήθελε, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, τον Κέι Σι Ρίβερς στην ομάδα του. Όπως και δεν υπάρχει δημοσιογραφικό μέσο που να μην τον αποθεώνει σήμερα. 

Το θέμα είναι πως αν τον έχεις παρακολουθήσει από την αρχή της σεζόν στον Παναθηναϊκό, αν τον έχεις τσεκάρει λίγο και στις προηγούμενες ομάδες του, ειδικά το 2014-15 που το πήρε με τη Ρεάλ Μαδρίτης και τα παιχνίδια που έκανε στο Final 4, μπορείς να καταλάβεις και τι παίκτης είναι. Δεν τον έμαθες στο ΣΕΦ. Κι αν είχες την ευκαιρία να τον διαβάσεις, να τον ακούσεις ή και να μιλήσεις μαζί του, μαθαίνεις και το εξωαγωνιστικό του προφίλ που συμπληρώνει και αντικατοπτρίζει το μπασκετικό κομμάτι.

Μιλάμε για έναν παίκτη ομάδας που όμως μπορεί να γίνει και μια ομάδα μόνος του. Έναν φόργουορντ με δολοφονικό σουτ, με καλό ποστάρισμα, με δυναμικό μπάσιμο, που μπορεί να παίζει και εξαιρετική άμυνα. Τι άλλο να ζητήσει ένας προπονητής από «3άρι» Αμερικανό;

Το ότι παίζει άμυνα δε, είναι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει από τόσα άλλα «3άρια» στην Ευρώπη. Όσο για τον χαρακτήρα του, μιλάμε για έναν τύπο κοντά στα 30, που μέσα στην ομάδα, στα αποδυτήρια και στο παρκέ συμπεριφέρεται σαν 18χρονος, όχι ψαρωμένος, αλλά που βάζει το «εμείς» πάνω από το «εγώ», αυτό ακριβώς που είχε ζητήσει δηλαδή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά την ευρωπαϊκή ήττα στο ΣΕΦ. Επιβεβαιώνοντας και δικαιώνοντας το αφιερωμένο για πάρτη του post στο Ιnstagram μετά τους 23 πόντους με την Εφές (όσους μια βδομάδα νωρίτερα στο ΣΕΦ), όπου προϊδέαζε ουσιαστικά την παραμονή του στο ΟΑΚΑ μέχρι να κλείσει την καριέρα του. 

Ο Ρίβερς είναι κλασική περίπτωση παίκτη που λέμε «έχει όλο το πακέτο». Σουτέρ ολκής, παίκτης ομάδας που όμως στον Παναθηναϊκό Superfoods κατάφερε να γίνει και μπασκετμπολίστας που μπορεί όλη η ομάδα να περιστραφεί γύρω του. Στα 30 του είναι στο peak της καριέρας του, αφού μέσα από ποιοτικό χρόνο -αλλά όχι ανάλογο σε ποσότητα μιας και κατά μέσο όρο έπαιζε σχεδόν 10 λεπτά λιγότερα- στις τελευταίες του ομάδες, έγινε πρωτοκλασάτος ξεδιπλώνοντας πέρα από το ταλέντο του και την προσωπικότητά του. Καλός χαρακτήρας, έμπειρος, ήρθε σωστά διαβασμένος στον Παναθηναϊκό, απόλυτα ενημερωμένος από τον θείο του τον Μπάιρον Ντίνκινς που είχε αγωνιστεί και εκείνος με τα πράσινα. Ένας παίκτης, τελικά, που γνωρίζει και ταιριάζει απόλυτα με την φιλοσοφία της ομάδας. 

Ακόμη και ο Σφαιρόπουλος, προπονητής του αιωνίου αντιπάλου, που αυτή τη στιγμή έχει τρία «3άρια» στο ρόστερ του και προσπαθεί να τα… στριμώξει μέχρι και σε… τρεις θέσεις, θα ήθελε αυτόν τον παίκτη στην ομάδα του. Όχι για τους 27 που έβαλε προχθές, αλλά για όλα τα παραπάνω.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved