Επιχείρηση «ταπεράκι στη δουλειά»

Τρεις εύκολες συνταγές που θέλουν το δικό τους ταπεράκι.

Έχουμε κατά κόρον σχολιάσει τα φακόρυζα και τις μπάμιες που πάνε κι έρχονται στα γραφεία μας, έχουμε καταδικάσει τους συνδυασμούς φέτας-καρπουζιού ή της φασολάδας με του λουκάνικου, αλλά η αλήθεια να λέγεται: Το τάπερ στο γραφείο είναι απαραίτητο.

Ούτε να «λυσσάξεις» από την πείνα μέχρι το απόγευμα είναι σωστό, όπως ούτε και να παραγγέλνεις κάθε μέρα (κάνε και λίγο οικονομία βρε παιδί μου). Λύσεις υπάρχουν, ακόμη και αν δεν είσαι ο Άρης Πετρετζίκης (ή μήπως είσαι;)

1. Φτιάξε μία ομελέτα

Τι πιο απλό; Ρίξε σε ένα μπολ τρία αυγά, μια πρέζα αλάτι και λίγο γάλα. Χτύπησε ελαφρά και ρίξε το μείγμα σε τηγάνι, όπου προηγουμένως έχεις λιώσει βούτυρο. Γύρισε το τηγάνι ώστε να πάει παντού το μείγμα και μόλις αρχίσει αν ψήνεται, ξεκόλλησε τις άκρες με μια σπάτουλα. Στο κενό που μένει στις άκρες τους τηγανιού, άπλωσε με την σπάτουλα όσο υγρή ομελέτα υπάρχει μέσα στο τηγάνι και ψήσε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά, χωρίς να χρειαστεί να την γυρίσεις

2. Μπριζόλες για όλες τις ώρες

Θα πλύνεις καλά τις μπριζόλες και έπειτα θα τις βάλεις σε ένα αντικολλητικό ταψί. Σε ένα μεγάλο σέικερ ή ένα μπολ θα χτυπήσεις καλά 1/2 φλ. τσαγιού παρθένο ελαιόλαδο, 1 φλ. τσαγιού νερό, 1 κ.σ. ρίγανη, 1 κ.σ. αλάτι, 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι, 1/2 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο, 1/2 ζουμερό λεμόνι (τον χυμό του). Έπειτα, θα ρίξεις το μείγμα στο ταψί με τις μπριζόλες και θα τις ανακατέψεις καλά με τα χέρια σου για να πάει παντού το μείγμα. Θα ψήσεις σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180° για 1 ώρα περίπου (ανάλογα με το πάχος κοψίματος) και αφού στο ενδιάμεσο τις γυρίσεις μία φορά.

3. Φάε την πίτα (την κλασική, όχι την «άλλη»)

Τι πιο απλό από το να αγοράσεις μία έτοιμη πίτα και να την ψήσεις; Και ποιος θα έχει να σου πει τι; Εύκολη, σε μισή ώρα είσαι έτοιμος και θα έχεις και φαγητό για δύο μέρες. Αν θέλεις μπορείς να συνδυάσεις τη χορτόπιτα με ένα γιαουρτάκι, τώρα που ανοίγει ο καιρός και αναζητάς κάτι δροσερό.

Το λοιπόν, ότι κι αν επιχειρήσεις να βάλεις στο τάπερ, εμείς σε στηρίζουμε (ακόμη κι αν είναι φακόρυζο #ναι). Πρόσεξε μόνο: Το τάπερ να είναι γυάλινο (άκου τη σοφή Σοφία). Αν δεν έχεις ή αν χρειάζεσαι κι άλλα, ρίξε μια ματιά εδώ, που έχει μια σούπερ προσφορά: 5 τεμάχια μόνο 6,90 ευρώ (από 11,80, έκπτωση 40%).

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved