Τρέχουμε για τον μικρό Άγγελο και τον Γιαννάκη

6 δρομείς τρέχουν 3 χιλιόμετρα για κάθε ένα ευρώ που μπαίνει στο λογαριασμό.

Είμαστε μια παρέα έξι δρομέων οι οποίοι, με αφορμή μια ανάρτηση στο facebook της εθελοντικής φιλανθρωπικής οργάνωσης «Φροντίδα για το Παιδί» για δυο παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο, πήραμε τη πρωτοβουλία να στήσουμε ένα charity challenge, ώστε να αναδείξουμε τα προβλήματα των συγκεκριμένων δυο οικογενειών και να συγκεντρώσουμε χρήματα για να τους δώσουμε μια ανάσα.

Τα charity challenge είναι στην ουσία μια φιλανθρωπική δράση, πολύ διαδεδομένη στο εξωτερικό, όπου κάνοντας κάτι δύσκολο, παράτολμο, ιδιαίτερο κλπ προσπαθείς να κινητοποιήσεις τον κόσμο προκαλώντας τον, να σε βοηθήσει να πετύχεις το στόχο που έχεις θέσει.  Έτσι λοιπόν, εμείς θέσαμε ως στόχο να συγκεντρώσουμε 3.000€ και να τα δώσουμε ισόποσα στις δυο οικογένειες. Το challenge λοιπόν έχει το εξής σενάριο:

«Είμαστε έξι δρομείς και από τη 1η Δεκέμβριου έως τις 20 Δεκεμβρίου θέλουμε να καταφέρουμε να τρέξουμε 980χλμ, μια απόσταση που χωρίζει το δυτικότερο άκρο της χώρας μας, τη νήσο Οθωνοί από το ανατολικότερο, τη νήσο Στρογγύλη με σκοπό να μαζέψουμε 3.000€ για τις δυο οικογένειες, του μικρού Άγγελου και του Γιαννάκη. Για κάθε 3€ που θα κατατίθενται στο τραπεζικό λογαριασμό του συλλόγου «Φροντίδα για το Παιδί»  της τράπεζας Eurobank με αριθμό 0026.0232.59.0200894121 και IBAN GR7202602320000590200894121 με αιτιολογία «τρέχουμε» εμείς θα τρέχουμε 1 χιλιόμετρο. Βοηθήστε μας να ολοκληρώσουμε την απόσταση, για τον Γιαννάκη και τον μικρό Άγγελο.»

Στην ουσία «προκαλούμε» τον κόσμο να μας «τρέξει» βάζοντας χρήματα, που στο τέλος θα δοθούν στις δυο οικογένειες.

Το όλο εγχείρημα στήθηκε πολύ γρήγορα γιατί θέλαμε να προλάβουμε τις γιορτές και τα παιδάκια να πάρουν μια χαρά και οι γονείς τους δύναμη. Οι γεωγραφικές περιοχές επιλέχτηκαν συμβολικά για να δείξουμε ότι όπως αυτές οι οικογένειες έτσι και οι ακριτικές περιοχές με τους κατοίκους τους έχουν ανάγκη της προσοχής μας και της βοήθειας μας.

Οι οικογένειες έχουν άμεση επαφή με τα στελέχη του φιλανθρωπικού συλλόγου και είναι περιπτώσεις διασταυρωμένες χωρίς αμφιβολία για το αληθές των προβλημάτων. Το ένα παιδάκι ο «Άγγελος» είναι 3 χρόνων, είναι από Κατερίνη και νοσηλεύεται στη Θεσσαλονίκη. Το άλλο παιδάκι ο «Γιαννάκης» είναι 12 χρόνων, από Αθήνα και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της περιοχής.

Τα χιλιόμετρα τα τρέχει ο κάθε ένας μας στο τόπο του (τρείς είμαστε από Θεσσαλονίκη Κώστας, Παναγιώτης και Ιωσήφ και τρείς από Αθήνα Χρήστος, Δημήτρης και Κωνσταντίνα) και η απόσταση καταγράφεται μέσω gps που διαθέτουν τα ρολόγια που χρησιμοποιούμε. Κάθε ημέρα, αναρτούμε τις αποστάσεις στη σελίδα που φτιάξαμε στο facebook Run for Charity” ή @runningcharity και ανά μια εβδομάδα κοινοποιούμε το ποσό που έχει κατατεθεί. Έως της Παρασκευή 8/12 είχαν κατατεθεί 365€ και είχαμε τρέξει 306 χιλιόμετρα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved