Τι ξέρεις από Super Slow Motion;

Φτάσαμε μέχρι τη Λισαβόνα για να σου πούμε το μυστικό.

Τετάρτη πρωί. Μπήκαμε στο αεροπλάνο με προορισμό τη Λισαβόνα. Στις αποσκευές μας μόνο η ανυπομονησία. Η επίσημη πρώτη για το νέο Xperia™ XZ Premium της Sony ήταν η μόνη μας έγνοια. Προσγείωση και μία σύντομη διαδρομή μέχρι την Troia, λίγο έξω από την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, όπου θα βρισκόμασταν για τα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα.

Η Μαρίτα, η Ρενέ και ο Σάββας ήταν η ιδανική παρέα για αυτό το ταξίδι, γιατί και διάθεση είχαν και όρεξη για φωτογραφίες είχαν (ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ). Στο θέμα μας όμως. Την επόμενη ημέρα ένα μοναδικό event, παρουσία δημοσιογράφων από όλη την Ευρώπη θα λάμβανε χώρα και όλοι μας περιμέναμε σαν… παιδάκια στον παιδικό σταθμό, να ανακαλύψουμε έναν κόσμο γεμάτο υποσχέσεις.

Χωριστήκαμε σε διάφορα γκρουπ και μία μέρα πλούσια σε εμπειρίες ξεκινούσε. Στα χέρια των συμμετεχόντων το πρώτο παγκοσμίως smartphone με δυνατότητες βίντεο εξαιρετικά αργής κίνησης (Super Slow Motion), το εντυπωσιακό νέο Xperia™ XZ Premium της Sony.

IMG 1926 

Τι θα κάναμε; Θα συμμετείχαμε σε διάφορα δρώμενα και θα έπρεπε να αποτυπώσουμε ό,τι βλέπαμε σε ένα βίντεο εξαιρετικά αργής κίνησης. Αλήθεια τώρα;

Το λοιπόν, μία κοπέλα άρχισε να σπάει το ένα μετά το άλλο, τα γυαλιά από δέκα κορνίζες. Ένας τύπος πέρασε μέσα από κάτι φελιζολένιους «τοίχους», μία άλλη κοπέλα χόρεψε σύγχρονο χορό όσο μπαλόνια με νερό «έσκαγαν» πάνω από το κεφάλι της και την έλουζαν και ένας άλλος χορευτής φόρεσε πολύχρωμα καπνογόνα στα πόδια του και απέδειξε το ταλέντο του στο breakdance. Φοβερό; Πού να δεις το αποτέλεσμα σε βίντεο με Super Slow Motion.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Όλους, αυτό που μας νοιάζει πλέον στο κινητό που κρατάμε στο χέρι μας, είναι η κάμερά του. Το Instagram… επελαύνει και η σημασία της φωτογραφίας είναι υψίστης σημασίας πλέον και στο Facebook. Στο διά ταύτα, για δύο ημέρες κρατήσαμε στο χέρι μας το πιο πρωτοποριακό smartphone που έχει κατασκευάσει έως σήμερα, με κάμερα τόσο προηγμένη που συλλαμβάνει κίνηση που δεν μπορεί να «πιάσει» το ανθρώπινο μάτι. Ναι. Κι όμως. Και ξέρεις τι «πιάσαμε»; Πιάσαμε τη στιγμή εκείνη που το τζάμι γινόταν χίλια κομμάτια, που ο «τοίχος» διαλυόταν», που το νερό «έσκαγε» πάνω στην κοπέλα και βλέπαμε κυριολεκτικά τις σταγόνες μέσα στην κάμερά μας. Ό,τι δεν πρόλαβε να δει το μάτι μας, το είχε καταγράψει η κάμερα του κινητού μας. Είναι -σχεδόν- αδιανόητο. Αλλά συνέβη.

Περισσότερες λεπτομέρειες βρίσκονται στην… παλάμη σου

Με το νέο σύστημα κάμερας Motion Eye™, μπορούμε να απαθανατίσουμε στιγμές από τη ζωή μας με τρόπο που κανένα άλλο smartphone δεν μπορεί. Είναι το πρώτο smartphone που διαθέτει αισθητήρα Exmor™RS αποθηκευμένο στη μνήμη, με τεχνολογίες που υπήρχαν μόνο σε ψηφιακές κάμερες ανώτερης ποιότητας, προσφέροντας 5 φορές γρηγορότερη σάρωση εικόνας και μεταφορά δεδομένων. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε εντυπωσιακά βίντεο από τις καθημερινές μας στιγμές καταγράφοντάς τες σε 960 καρέ το δευτερόλεπτο.

Και θα μου πεις: «Slow Motion έχουν όλα τα κινητά». Και θα σου πω: Αυτή η εξαιρετικά αργή κίνηση της συγκεκριμένης συσκευής είναι τέσσερις φορές πιο αργή από την ταχύτητα οποιουδήποτε άλλου smartphone. Συνεπώς, θα κρατάς στην παλάμη σου τη συσκευή που θα δείχνει περισσότερες λεπτομέρειες σε ένα βίντεο από ποτέ άλλοτε.

Και επειδή με τα χαρακτηριστικά, ως γυναίκα, δεν τα πάω και πολύ καλά, θα προσθέσω μόνο το εξής: Πρώτη φορά παγκοσμίως ένα smartphone, το Xperia XZ Premium, διαθέτει δυνατότητα απεικόνισης HDR 4K (Υψηλό Δυναμικό Εύρος, 2160 x 3840) 5,5 ιντσών. Εκθαμβωτική φωτεινότητα, χρώματα, ευκρίνεια και αντίθεση προσφέρονται για τη δημιουργία τέτοιων επιπέδων ρεαλισμού που θα νιώθεις ότι σχεδόν λαμβάνεις μέρος σε κάποια σκηνή. Όπως ΑΚΡΙΒΩΣ νιώσαμε κι εμείς. Τουτέστιν:

Σάββα έλα, κάνω τραμπολίνο!

Μπαίνουμε σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, για να γνωρίσουμε τις δυνατότητες και τους σχεδιαστές του Xperia XZ Premium από κοντά.

Σε πρώτη φάση, συναντάμε ένα μηχάνημα που βγάζει φούσκες, οι οποίες πάνε και «σκάνε» πάνω σε έναν κάκτο. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι προλαβαίνεις να δεις αυτό το «τσαφ»; Με το χέρι στο κινητό περιμέναμε την κάθε επόμενη φούσκα προσπαθώντας να την απαθανατίσουμε να σκάει σε Super Slow Motion. Μετά το πρώτο (επιτυχημένο) βίντεο που τραβήξαμε, το οποίο ομολογουμένως συνοδεύτηκε από ένα… ΣΟΚ, ήρθε η ώρα της χαράς. Εγώ πάνω σε ένα τραμπολίνο να πηδάω ξανά και ξανά και ο Σάββας (ο Πούμπουρας, ντε) να προσπαθεί να «πιάσει» τη στιγμή που βρισκόμουν στον αέρα. «ΠΑΛΙ ΣΟΦΙΑ, ΠΑΛΙ» φώναζε. Με την τρίτη φορά το κατάφερε και κάπως έτσι εμάς τα κορίτσια μας άφησε αρκετά πίσω στη χρήση του κινητού (άντρας, βλέπεις, όλα τα τεχνολογικά τα κάνετε να μοιάζουν εύκολα!).

DSC 0245

Την ίδια ώρα που εγώ πηδούσα στο τραμπολίνο, η Μαρίτα, ρομαντική ψυχή γαρ, έβγαζε φωτογραφίες σε low light περιβάλλον (δηλαδή υπό το φως των κεριών), ενώ η Ρενέ φυσούσε κάτι πούπουλα, πούλιες, στρας και-δεν-ξέρω-κι-εγώ-τι-άλλο, μπροστά σε ένα Xperia XZ Premium που χειριζόταν μία όμορφη Πορτογαλίδα, γυρίζοντας ένα φαντασμαγορικό Super Slow Motion βίντεο (μετά εννοείται πως το είχαμε όλοι ανάγκη…).

DSC 0279

Για να μη στα πολυλογώ, το Xperia XZ Premium είναι ήδη διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο σε ανοιχτό μεταλλικό γκρι (Luminous Chrome), μπλε του πάγου, ασημί-λευκό και μαύρο (Deepsea black) χρώμα. Διατίθεται, επίσης, και μια ευρεία γκάμα σχετικών εξαρτημάτων, συμπεριλαμβανομένου του ταχέος φορτιστή UCH12Wviii, ο οποίος θα προσφέρει αρκετές ώρες διάρκειας της μπαταρίας, έχοντας φορτίσει τη συσκευή σου για λίγα μόλις λεπτά και το Bluetooth Headset με Speaker SBH56 που επιτρέπει την ομιλία hands-free μέσα από το μεγάφωνο και διαθέτει και απομακρυσμένο κλείστρο κάμερας. Τι άλλο θέλεις; ΤΙ;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved