Μια βόλτα στο Golden Hall είναι η δική μας επιλογή για να περάσουμε καλά

Δύο συντάκτες του Ratpack περάσανε μια ιδανική μέρα.

Από την Παρασκευή πριν ακόμα τελειώσει η δουλειά το συζητούσαμε με τον συνάδελφο και φίλο, Χρήστο Κάβουρα. «Πάμε αύριο στο Golden Hall  καμιά βόλτα» μου είπε σε κάποια ανύποπτη στιγμή. Ήταν σα να μοιραζόμαστε ένα κοινό μυστικό που και οι δύο ξέραμε την απάντηση στην ερώτηση. «Φύγαμε!» του είπα χαμηλόφωνα και σχεδόν συνωμοτικά.

Πέρασα το Σάββατο το μεσημέρι και τον πήρα με το αυτοκίνητο αφού η σωστή ανδρική βόλτα ξεκινάει παρέα από το πρώτο δευτερόλεπτο. Η ιδέα και μόνο μας είχε χαλαρώσει. Μια μέρα για ψώνια σε μαγαζιά με επώνυμα ρούχα υψηλής ποιότητας, φαί στο εξαιρετικό «ΠΡΥΤΑΝΕΙΟΝ» και χαλαρή κουβέντα. Ότι καλύτερο δηλαδή αφού εκεί συνδυάζονται άψογα δυο αξίες που αγαπάμε πολύ: το κλασικό με το μοντέρνο.

LP1 3805

Περάσαμε τις «πύλες» του Golden Hall, πήραμε έναν καφέ, ανεβήκαμε με τις κυλιόμενες και μετά από κάποια σχόλια και χαβαλέ για τα ματς της Euroleague κάτσαμε στους «αφράτους» καναπέδες για να οργανώσουμε την «περιοδεία» μας.

Canali

LP1 3758

Ξεκινήσαμε από το κατάστημα του οίκου Canali ο οποίος προσφέρει πολυτελή ρούχα ραμμένα με ιταλική κομψότητα και ειδική προσοχή στην ποιότητα.  Η μάρκα, από το 1934 μέχρι σήμερα, ανανεώνει συνεχώς τα σχέδιά της διατηρώντας όμως πάντοτε την αξία του κλασικού.

LP1 3769

Μιλώντας, λοιπόν, για τέτοιου τύπου αξίες, το εικονιζόμενο σταυρωτό σακάκι από κασμιρένιο ύφασμα αποτελεί την επιτομή τους. Άλλωστε έχει έρθει ξανά στη μόδα -πέρα από το γεγονός ότι καλό είναι ο καθένας να έχει ένα τόσο κλασικό κομμάτι στην ντουλάπα του. 

 

 

Ermenegildo Zegna

LP1 3872

Στη συνέχεια μπήκαμε στο εσωτερικό του καταστήματος Ermenegildo Zegna, του brandname της ομώνυμης οικογένειας που με περισσότερα από εκατό χρόνια ιστορία ξεχωρίζει για την ασυναγώνιστη ποιότητα των υφασμάτων του και το σύγχρονο ιταλικό στυλ που προτείνει.

LP1 3886

Το αμάνικο γιλέκο από την informale συλλογή του οίκου τράβηξε το βλέμμα και των δύο. Κατασκευασμένο από αδιαβροχοποιημένο trofeo ύφασμα είναι μία ιδανική επιλογή για διαφορετικές περιστάσεις, τόσο για μια άνετη έξοδο –μια απογευματινή βόλτα- όσο και για μία εκδρομή στο βουνό.

 

Trussardi

LP1 3809

O τρίτος κατά σειρά σταθμός μας ήταν το κατάστημα της Trussardi. Η διάσημη μάρκα (για τα δερμάτινα, τα τζιν της αλλά και όλη την ευρεία πια γκάμα προϊόντων της) διακρίνεται για τον πειραματισμό, την καινοτομία αλλά και την διακριτική φινέτσα της.

LP1 3815

Όλοι μας έχουμε αγάπη στα δερμάτινα, δεν αποτελούμε φαντάζομαι εξαίρεση ούτε εγώ ούτε ο Χρήστος. Το «δερμάτινο» της φωτογραφίας θυμίζει biker, θυμίζει bomber αλλά δεν είναι κάτι από τα δύο, είναι μία κατηγορία μόνο του.

 

Vardas

LP1 3800

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το κατάστημα της οικογενειακής επιχείρησης Vardas. Με μεγάλη παράδοση στον χώρο, η ελληνική μάρκα συνεχίζει τη ιστορία αφοσίωσης, πάθους και ανάπτυξης που ξεκίνησε τρεις γενιές πριν προσφέροντας υψηλής ποιότητας ντύσιμο και «ανθρώπινη» εξυπηρέτηση στον πελάτη.

LP1 3787

 

Αράζοντας στο Golden Hall

Κάπου εκεί, μετά από αρκετή κουβέντα, αρκετό «χάζι» στις βιτρίνες είπαμε να κάνουμε μία στάση. Να δούμε τις ειδοποιήσεις στα κινητά μας, να στείλουμε τα μηνύματα μας, να χαλαρώσουμε ακόμα περισσότερο.

LP1 3845

 

Salvatore Ferragamo

LP1 3892

Στη συνέχεια της βόλτας μας σειρά είχε το κατάστημα της Salvatore Ferragamo. Η ιταλική εταιρεία εξειδικεύεται στα παπούτσια και τα αξεσουάρ προσφέροντας τις εμβληματικές αξίες πάνω στις οποίες «κτίστηκε» η πορεία της: αυθεντικότητα, μοναδικότητα & στυλ, σε συνδυασμό με την ποιότητα & την αριστοτεχνία. 

LP1 3895

Ένα κλασικό δερμάτινο ταμπά παπούτσι που μπορεί να συνδυαστεί με casual αλλά και επίσημο ντύσιμο. Δίπλα του μία τσάντα, με θήκη για λάπτοπ, μοντέρνα σχεδίαση και ιδιαίτερα υψηλή ποιότητα κατασκευής.

Occhio Papavassiliou 

1

Μετά δοκιμάσαμε κάτι διαφορετικό μιας και μας κίνησε την περιέργεια μια νέα άφιξη στον χώρο, αυτή του γνωστού καταστήματος οπτικών Occhio Papavassiliou που προσφέρει δυσεύρετες φίρμες επιλεκτικής διανομής (όπως η Balmain και η Cerruti) δίπλα σε εμπορικά κυρίαρχες του χώρου συνθέτωντας, κατά αυτόν τον τρόπο, μία μοναδική συλλογή για τα ελληνικά δεδομένα.

2

Μάλιστα αντικρίσαμε με τα ίδια μας τα μάτια το highlight της υπόθεσης: την κορυφαία συλλογή γυαλιων ηλίου για το 2017, αυτής της Moncler lunettes.

 

Brooks Brothers

LP1 3863

Τελευταία στάση μας το κατάστημα της Brooks Brothers. Η αμερικανική μάρκα που το 2018 κλείνει δύο αιώνες ζωής αποτελεί συνώνυμο της καινοτομίας (βλέπε button down shirt) και της πρωτοπορίας στο ανδρικό ρούχο προσφέροντας άπειρες επιλογές στα πουκάμισα και γενικότερα μία πολύ ευρεία γκάμα επιλογών.

LP1 3861

Εμάς, προσωπικά, μας κίνησε το ενδιαφέρον το κοστούμι που απεικονίζεται στη φωτογραφία. Πέρα από το άψογο ράψιμό του και την άρτια ποιότητα, 100% μαλλί χωρίς συνθετικά με επίστρωση από καμβά, είναι όσο πιο ανθεκτικό γίνεται· αντέχει στο ταξίδι, αντέχει στο καθαριστήριο και δεν απορροφάει νερό για κανέναν λόγο!

 

«Πρυτανείο» για καλό φαγητό και χαλάρωμα

LP1 3939

Το τέλος της βόλτας είχε αποφασιστεί εξαρχής και ο προορισμός το εξαιρετικό «Πρυτανείον GOLD» στον 2ο όροφο του Golden Hall. Σήμερα θα δοκιμάζαμε μεσογειακές γεύσεις με κάποια πολύ ιδιαίτερα ελληνικά προϊοντα.

LP1 3921

Καθώς το ένα πιάτο διαδεχόταν το άλλο, εμείς λέγαμε τα δικά μας, χαλαροί και άνετοι. Το άψογο και διακριτικό σέρβις βοηθούσε σε αυτό. Στο τραπέζι απολαμβάναμε ένα απολαυστικό αρωματικό λευκό καθώς συνοδεύαμε τα διαφορετικά πιάτα. Σούπα κίτρινης κολοκύθας με αφρό πατάτας και τρούφα Ευρυτανίας για αρχή –όσο γελάγαμε με τα ευτράπελα του γραφείου. Σπιτικά καπνισμένο σολομό με μελιτζανοσαλάτα, κρέμα αγριοράπανου και λεμόνι σε μορφή αφρού στη συνέχεια –όσο αφήναμε όλη την κούραση και τις σκοτούρες της εβδομάδας να φύγει από τους ώμους μας.  Μαύρο ταλιολίνι με γαρίδες και σαμπούκα καθώς και φιλέτο μυλοκόπι σε κρούστα τσορίθου με πουρέ μπρόκολο και λαχανικά γλασέ για κυρίως πιάτο - όσο χαλαρώναμε σκεφτόμενοι ότι έχουμε ακόμα όλο το Σάββατο μπροστά μας. Κλείσαμε το ιδανικά το γεύμα μας με ένα υπέροχο τσιζκέικ με φρέσκιες φράουλες και ετοιμαστήκαμε, πλήρως ικανοποιημένοι από τα ψώνια και το φαγητό, να φύγουμε με κατεύθυνση τα σπίτια μας.

LP1 3975

Με το Χρήστο είπαμε να το κάνουμε πιο συχνά. Να το καθιερώσουμε τουλάχιστον μία φορά τον μήνα. Λέμε να πούμε και στους άλλους να έρχονται, να πηγαίνουμε όλοι παρέα. Διότι πραγματικά η βόλτα αυτή μας έκανε να περάσουμε καλά, να ξεχαστούμε και να χαλαρώσουμε –και, τελικά, καμιά φορά αυτό είναι το πιο σημαντικό. Είμαστε σίγουροι πως αν μας ακούσεις θα περάσεις και εσύ πραγματικά καλά στο Golden Hall. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved