Ποτέ ξανά τα Μετέωρα δεν ήταν τόσο όμορφα

Ένα time-lapse απογειώνει ακόμα περισσότερο την εξωπραγματική γωνιά της θεσσαλικής γης.

Μετέωρα: Δεν χρειάζεται να ξύσεις για πολλή ώρα το κεφάλι σου προκειμένου να καταλάβεις την ετυμολογία της συγκεκριμένης τοποθεσίας.

Το θαύμα της θεσσαλικής γης, το αλλόκοσμο τοπίο με τους μοναδικούς ογκόλιθους το οποίο αποτέλεσε το απάγκιο των μοναχών στην επέλαση της τουρκοκρατίας τον 14ο αιώνα μ.Χ., δύσκολα μπορεί να πείσει το ανθρώπινο μάτι για το αν όντως αυτό που βλέπει «πατάει» όντως στο έδαφος και δεν είναι μια αιωρούμενη οφθαλμαπάτη.

Η μοναδικότητά τους ήταν αυτή που δικαιολογημένα τα οδήγησε στη λίστα της UNESCO με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς και η ίδια είναι που προσελκύει τουριστικές ροές λίγο έξω από την Καλαμπάκα καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Ανάμεσα στους επισκέπτες που έχουν το προνόμιο να λένε ότι έχουν τικάρει τα Μετέωρα από την wish list τους, συγκαταλέγεται και ο φωτογράφος Liesel Kershoff, ο οποίος μας χαρίζει ένα αν μη τι άλλο εμπνευσμένο time-lapse από την επίσκεψή του. 

Η μουσική που το συνοδεύει δε έχει να συμπληρώσει πολλά στην επιβλητικότητα του θεάματος, οπότε φρόντισε να ανοίξεις ηχεία πριν πατήσεις το play στο βίντεο -που μπορείς πλέον να απολαύσεις με την ησυχία σου. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved