Το βίντεο που θα τσιγκλήσει όσο χρειάζεται τα ταξιδιωτικά αντανακλαστικά σου.

Το Σέλας είναι το φωτεινό ουράνιο φαινόμενο που λαμβάνει μέρος στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας της Γης, αλλά και στις ατμόσφαιρες άλλων πλανητών. Ονομάζεται και Πολικό Σέλας καθώς παρατηρείται κυρίως στις πολικές περιοχές τόσο στο Βόρειο όσο και στο Νότιο Ημισφαίριο, αποκαλούμενο ανάλογα Βόρειο Σέλας και Νότιο Σέλας.

Το Σέλας, τόσο το Βόρειο όσο και το Νότιο, παρατηρείται συχνότερα κατά μήκος ζώνης της οποίας το κέντρο απέχει από τους πόλους περίπου 10 μοίρες, ενώ ακριβώς πάνω από τους πόλους εμφανίζεται πολύ αραιότερα. Το κέντρο π.χ. της ζώνης εμφάνισης του Βόρειου Σέλαος βρίσκεται κοντά στη βορειοδυτική ακτή της Γροιλανδίας και άρα πιο κοντά στην Αμερικανική ήπειρο παρά στην Ευρώπη και αυτό γιατί η ζώνη αυτή εκτείνεται μέχρι γεωγραφικό πλάτος 57 περίπου μοιρών προς τον Καναδά, ενώ μέχρι 77 στην Ευρώπη. Έτσι όσο νοτιότερα απομακρυνόμαστε από αυτή τη ζώνη τόσο σπανιότερη γίνεται και η εμφάνιση του φαινομένου.

Καμία όμως τυπολατρική περιγραφή δεν έχει αξία αν δεν δεις το φαινόμενο με τα ίδια σου τα μάτια.

Κάνουμε την αρχή, προσφέροντάς σου στην οθόνη το καταπληκτικό αυτό βίντεο και ποντάρουμε στο να ερεθίσουμε τα ταξιδιωτικά σου αντανακλαστικά ώστε να βάλεις στόχο μια μέρα απλά να σηκώσεις το κεφάλι σου και να το δεις να στέκεται από πάνω σου.

 

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved