Στα βουνά του Περού παίζουν σαϊκεντέλια

Δεν είναι φωτοσοπιά, είναι ψυχεδέλεια!

Ο Ζορζ Πιλαλί, ο μεγάλος ανάγωγος τραγουδοποιός και κωμικός, λέει σε ένα από τα γνωστά του σκετσάκια: «μη με κουνάτε, γιατί είμαι καβάλα στο freedom και θα πέσω». Μονάχα αυτή η ατάκα παίζει στο μυαλό μας από τη στιγμή που τα ματάκια μας αντίκρισαν αυτά τα περίεργα βουνά στη γη του Περού.

Σε ύψος 6.384 μέτρων και 100 χλμ. από την θρυλική πρωτεύουσα των Ίνκας, το Cusco, βρίσκονται οι κορυφές που είδες στο βιντεάκι. Τα Ausangate Mountains μοιάζουν να έχουν βγει από κάποιο video game όπως το Journey, από κάποιο ψυχεδελικό όνειρο του Γουίλιαμ Μπάροουζ ή από το κεφάλι του Τάκη του Κυριλέ που έβλεπε κύκλους.

Θα ήταν ωραία να φανταστούμε πως κάποιος σαμάνος πότισε το ορεινό χώμα με ψυχοτρόπες ουσίες και εκείνο μπήκε σε trip βγαλμένο από τη χίπικη μουσική. Όμως, δυστυχώς, η εξήγηση είναι πολύ πιο απλή: η οξείδωση των ορυκτών που υπάρχουν στο υπέδαφος προκαλεί αυτό το ουράνιο τόξο χρωματίζοντας τα βουνά.

Αυτό που βλέπεις, λοιπόν, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΤΟΣΟΠ. Είναι όμως η απόδειξη πως η φύση και τα ταξίδια είναι, τελικά, η μεγαλύτερη «ντόπα» που μπορεί να δοκιμάσει κανείς –πολύ πιο ισχυρή από οποιοδήποτε δηλητήριο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved