Αγαπητό 2017, τι gadgets θα μας φέρεις;

Νέα smartphones, παιχνιδομηχανές, επαυξημένη πραγματικότητα και άλλα καλούδια.

Η πρόκληση μπροστά στην οποία βρίσκεται η Apple, το στοίχημα της Nintendo για την «ολική επαναφορά» της, η απάντηση που πρέπει να δώσει η Samsung στους επικριτές της μετά τα προβλήματα με το Galaxy Note 7, αλλά και το κατά πόσον η εικονική πραγματικότητα θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες βρίσκονται στη λίστα με όσα περιμένουμε να δούμε μέσα στο 2017 στο χώρο της τεχνολογίας. Και το 2017 αναμένεται να είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά.

Η κατηγορία όπου αναμένεται -και αυτή τη φορά- να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των περισσότερων καταναλωτών θα είναι αυτή των smartphones, κυρίως γιατί οι μεγάλοι παίκτες έχουν σημαντικές προκλήσεις μπροστά τους.

Το νέο iPhone

apple iphone 8 concept

Ας ξεκινήσουμε από την Apple. Το 2017 συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την παρουσίαση του iPhone. Αυτό και μόνο θα ήταν αρκετό για να ενισχύσει την προσμονή μας για το νέο iPhone, αλλά πλέον δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος.

Ο αμερικανικός κολοσσός καλείται να παρουσιάσει ένα smartphoneπου θα προκαλέσει εντύπωση και θα ξαναδημιουργήσει την αίσθηση ότι η Apple μπορεί να συνεχίσει να καινοτομεί. Γιατί την τελευταία διετία, η αίσθηση καινοτομίας που υπήρχε είχει αρχίσει να χάνεται και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα.

Τι περιμένουμε από το νέο iPhone; Πολλά και διάφορα γράφονται. Από κατασκευή από γυαλί, κυρτές άκρες, νέους επεξεργαστές, εντυπωσιακή κάμερα κ.ά. Το σίγουρο είναι ότι θα δούμε ένα smartphone με διαφορετικό σχεδιασμό, το οποίο θα επιδιώκει να έχει το wow factor που είχαν προηγούμενα iPhone. Διαφορετικά, θα υπάρξει μεγάλη απογοήτευση.

To Galaxy S8

Galaxy S8hjgj

Επίσης, άπαντες είναι σε αναμονή για την επόμενη «ναυαρχίδα» της Samsung. Ο κορεατικός κολοσσός υποχρεώθηκε να ανακαλέσει το Galaxy Note 7, το οποίο μπορεί να ήταν μία από τις καλύτερες συσκευές που έχουν κυκλοφορήσει, αλλά η «εκρηκτική» μπαταρία του δημιούργησε ανυπέρβλητα προβλήματα και έπληξε σημαντικα την εικόνα της Samsung, η οποία ετοιμάζεται, πάντως, να απαντήσει με το νέο Galaxy S8.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών το S8 θα είναι -κατά το κοινώς λεγόμενον- «τούμπανο» αλλά και πολύ όμορφο από πλευράς σχεδιασμού. Πότε θα το δούμε; Πιθανότατα εντός του α’ τριμήνου, αν και οι Κορεάτες μάλλον θα αποφύγουν να το παρουσιάσουν στο πλαίσιο του Mobile World Congress στο τέλος Φεβρουαρίου. Ενδεχομένως και να θέλουν να πραγματοποιήσουν μία εντυπωσιακή παρουσίαση ώστε να δείξουν ότι δεν έχουν χάσει τη δυναμική τους.

To P10 της Huawei

Ένας άλλος κατασκευαστής με μεγάλη δυναμική αυτή την περίοδο είναι η κινεζική Huawei, η πρόκληση για την οποία είναι να συνεχίσει να παρουσιάζει συσκευές όπως το P9 και το Mate 9. Υπό αυτό το πρίσμα, η παρουσίαση του επερχόμενου Ρ10 αναμένεται να είναι από τα highlights της χρονιάς που μόλις ξεκίνησε.

Η Huawei θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει τα φόντα να εκθρονίσει τη Samsung από την κορυφή της παγκόσμιας λίστας των πωλήσεων συσκευών κινητής τηλεφωνίας. Το Ρ10 αναμένεται να είναι αρκετά βελτιωμένο σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών, αλλά πολλοί περιμένουν και ένα διαφορετικό σχεδιασμό με κυρτές άκρες αντίστοιχες με εκείνες που συναντάμε στo Mate 9 Porsche Design.

Η Lenovo που θα άλλάξει τα smartphones

lenovohgg

Τέλος, αυτό που πολλοί περιμένουν να δουν είναι τo C Plusαπό τη Lenovo. Ένα smartphone που λυγίζει και μπορείς να το φορέσεις στο χέρι σου! Άκρως εντυπωσιακό, αν και αναρωτιέται κανείς πόσο πρακτικό θα είναι. Σε κάθε περίπτωση οι άνθρωποι της Lenovo υποστηρίζουν ότι είναι αρκετά κοντά στην εμπορική διάθεση του. Θα κοστίζει, βέβαια, κάτι παραπάνω αλλά αυτό είναι πάντα το πρόβλημα με τις νέες κατηγορίες προϊόντων.

Το Nidento Switch

nitendo switchsds

Αλλάζοντας κατηγορία, μεγάλη προσμονή υπάρχει και για το Nintendo Switch, τη νέα παιχνιδομηχανή της ιαπωνικής εταιρείας, η οποία προσπαθεί να επιβιώσει σε μία αγορά που πρακτικά η ίδια δημιούργησε.

Το Switch είναι ουσιαστικά μία συσκευή που επιδιώκει να είναι λειτουργική εντός και εκτός σπιτιού και αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Αν και το μεγαλύτερο στοίχημα της Nintendo είναι να πείσει τους καταναλωτές ότι έχει ακόμη πράγματα να δώσει στο χώρο των παιχνιδομηχανών.

Και Hololens έχω

hololenssfsf

Από τα προϊόντα που αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη φετινή χρονιά είναι και η τελική έκδοση του Hololens της Microsoft. Για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι το σύστημα της Microsoft όπου χρησιμοποιώντας μία ειδική κάσκα αποκτάς πρόσβαση σε ένα τρισδιάστατο υπολογιστικό περιβάλλον και προβάλλει αντικείμενα μέσα στο χώρο.

Οι εφαρμογές είναι άκρως εντυπωσιακές, οι δημιουργοί λογισμικού έχουν πιάσει δουλειά εδώ και αρκετούς μήνες, μένει να δούμε αν η Microsoft θα τολμήσει να ξεκινήσει την ευρεία διάθεση της συσκευής μέσα στο 2017 ή θα περιμένει λίγο ακόμη.

Σε κάθε περίπτωση η επαυξημένη πραγματικότητα (augmentedreality – AR) είναι από τις νέες, μεγάλες τάσεις και ενδεχομένως να ξεπεράσει και την εικονική πραγματικότητα (virtualreality -VR) για την οποία έγινε πολύς λόγος μέσα στο 2016 αλλά οι σχετικά ακριβές συσκευές που κυκλοφόρησαν είχαν ως αποτέλεσμα το ενδιαφέρον των καταναλωτών να μην είναι εκείνο που περίμεναν πολλοί.

Τα tablets τραγουδάνε ακόμα;

Στο χώρο των προσωπικών υπολογιστών και των tablets, άπαντες βρίσκονται εν αναμονή των επιλογών της Apple αναφορικά με ένα νέο iPad. Τα tabets δείχνουν να παρουσιάζουν πτωτική πορεία, το iPadPro δεν προκάλεσε την αίσθηση που ανέμεναν στο Κουπερτίνο, οπότε μάλλον θα δούμε κάτι καινούριο. Εκτός και αν όλη η προσοχή έχει εστιαστεί στο νέο iPhone.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved