Η νέα εποχή στο Gaming είναι εδώ!

Την έχει φέρει για όλους εμάς ήδη η Samsung.

Βρεθήκαμε στο Βερολίνο. Πιο συγκεκριμένα, επισκεφθήκαμε την IFA, μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στο χώρο των καταναλωτικών προϊόντων τεχνολογίας και γενικότερα των ψηφιακών τεχνολογιών. Και ακόμα πιο συγκεκριμένα, δεν πιστεύαμε σε όσα αντικρύζαμε για όλα όσα θα κατακλύσουν την καθημερινότητά μας στο άμεσο μέλλον, ψηφιακά, για να κάνουν τη ζωή μας αισθητά πιο εύκολη και πιο designάτη.

Το ενδιαφέρον μας και τα βλέμματα όλων συγκέντρωσε η Samsung, η οποία μας έδωσε μια γεύση από προϊόντα και τεχνολογίες, που ενσωματώνονται αρμονικά στη ζωή μας.

ratpack3

Ουσιαστικά, πρόκειται για καινοτομίες οι οποίες βελτιώνουν την καθημερινότητά μας με τρόπο που δεν φανταζόμασταν πριν, όπως για παράδειγμα η δυνατότητα να αλλάξουμε τη βάση της τηλεόρασής μας, χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουμε την ίδια την τηλεόραση, ή να μετατρέψουμε την τηλεόρασή μας σε… έργο τέχνης!

Επιδιώξαμε να συναντήσουμε τον Γιώργο Τσαούση, επικεφαλής του τμήματος Consumer Electronics της Samsung Electronics Hellas, και συνομιλήσαμε μαζί του για τη νέα εποχή στο gaming (κυρίως), αλλά και στις τηλεοράσεις (εννοείται). Κι αυτό διότι η Samsung παρουσίασε το μεγαλύτερο QLED Gaming Monitor παγκοσμίως – το CHG90, διαστάσεων 49’’!

Ποια είναι η διαφορά στην εμπειρία του gamer και γιατί πρέπει να το πάρουμε… αύριο; Ο κ. Τσαούσης μας απάντησε: «Όπως ανακοινώθηκε στην IFA, το νέο μοντέλο της σειράς CHG90, είναι το πρώτο 49” Curved Gaming Monitor παγκοσμίως με αναλογία εικόνας 32:9, όμοια με δύο 27 ιντσών οθόνες τοποθετημένες σε σειρά, και εξελιγμένα gaming χαρακτηριστικά όπως Metal QLED panel, HDR, 144Hz και 1ms MPRT χρόνο απόκρισης. Η κυρτή οθόνη 49 ιντσών προσφέρει εξαιρετικά ευρεία οπτική γωνία θέασης 178 μοιρών και προσφέρει μια πλήρη και καθηλωτική εμπειρία της δράσης του παιχνιδιού, απαλλάσσοντας τον gamer από τα ενοχλητικά πλαίσια των πολλαπλών οθονών και διευρύνοντας το οπτικό πεδίο απεικόνισης».  

ratpack2

 

Ο ίδιος πρόσθεσε σχετικά: «Για ακόμα καλύτερη εμπειρία gaming, το νέο Curved Gaming Monitor φέρνει σε περιβάλλον desktop την οπτική δυναμική της τεχνολογίας Quantum dot, η οποία συναντάται συχνότερα στις τηλεοράσεις. Χάρη στην τεχνολογία Quantum dot, ζωντανεύουν ακόμα και οι πιο μικρές λεπτομέρειες και προσφέρεται πιο ρεαλιστική απεικόνιση του παιχνιδιού. Η αναλογία αντίθεσης 3,000:1, που αποτελεί την καλύτερη στην κατηγορία της, αναβαθμίζει αυτήν την πραγματικά ζωντανή εμπειρία με πιο βαθύ μαύρο, πιο ευκρινές λευκό και ακριβείς αποχρώσεις. Αυτά είναι ορισμένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου Gaming Monitor, που σε συνδυασμό με τις εξελιγμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας του, με θύρες DP, Mini-DP, HDMI και USB, το καθιστούν την ιδανική επιλογή για τους gamers» κατέληξε ο κ. Τσαούσης.

ratpack1

 

QLED TV: Η μεγαλύτερη γκάμα τηλεοράσεων στην Ευρώπη – Πώς αλλάζει η εμπειρία θέασης

Ωστόσο, ήδη έχουμε κατακλυστεί από την… επέλαση των QLED TV της Samsung, με τη σειρά QLED τηλεοράσεων της εν λόγω εταιρείας να προσφέρει τη μεγαλύτερη γκάμα τηλεοράσεων στην Ευρώπη, καθώς περιλαμβάνει 14 μοντέλα, κυρτών και επίπεδων, από 49 έως 88 ίντσες.

Ποια είναι η επί της ουσίας καινοτομία τους και ποιο το συγκριτικό πλεονέκτημα της Samsung στη συγκεκριμένη κατηγορία; Ο κ. Τσαούσης διευκρίνισε: «Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία Quantum dot, η σειρά των QLED τηλεοράσεων προσφέρει εξαιρετική εμπειρία θέασης και εξελίσσει όλες τις σημαντικές πτυχές της ποιότητας της εικόνας, συμπεριλαμβανομένων της γωνίας θέασης, του όγκου του χρώματος, της φωτεινότητας και της υψηλής αντίθεσης».

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η τηλεόραση βρίσκεται στο επίκεντρο του καθιστικού μας και είναι σημαντικό να εναρμονίζεται με την αισθητική του χώρου μας. Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι πως οι QLED τηλεοράσεις διαθέτουν εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και ενσωματώνουν μια σειρά από καινοτομίες ως προς τη σχεδίασή τους. Συγκεκριμένα: «Με ένα σχεδόν αόρατο οπτικό καλώδιο, το “Invisible Connection”, ο καταναλωτής μπορεί να συνδέσει όλες τις περιφερειακές πηγές εικόνας και ήχου στο “One Connect Box”, το οποίο μπορεί να τοποθετήσει μακριά από την τηλεόραση σε οποιαδήποτε σημείο του σπιτιού σε απόσταση από 5 έως 15 μέτρα, απαλλάσσοντάς την από την ακαταστασία των καλωδίων. Κάθε συσκευή που συνδέεται στο One Connect αναγνωρίζεται αυτόματα και ελέγχεται από το νέο υψηλής αισθητικής και εργονομίας τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης, το “One Remote Control”» όπως υπογράμμισε ο κ. Τσαούσης.

ratpack4

Αξίζει, επιπλέον, να σημειωθεί, πως οι QLED τηλεοράσεις προσαρμόζονται στο στυλ διακόσμησης οποιουδήποτε χώρου, καθώς για πρώτη φορά η Samsung προσφέρει μία σειρά επιλογών από αξεσουάρ, όπως την επιδαπέδια βάση Studio, που είναι σχεδιασμένη σαν καβαλέτο και αναδεικνύει την τηλεόραση ως έργο τέχνης ή την επιτοίχια βάση στήριξης No Gap Wall-mount που εξαλείφει το κενό μεταξύ τοίχου και τηλεόρασης!

«Πηγή έμπνευσης για τη διαμόρφωση των νέων lifestyle προτάσεων της Samsung», συμπλήρωσε ο κ. Τσαούσης, «αποτελούν ο ίδιος ο καταναλωτής και ο σύγχρονος τρόπος ζωής του. Κύριο μέλημα της εταιρείας είναι να αφουγκράζεται τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πελατών της. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2015, η εταιρία επένδυσε διεθνώς περίπου 33 εκατομμύρια δολάρια ημερησίως στον τομέα της έρευνας.»

Έτσι, σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες της Samsung, επιλέγουμε να περνούμε ολοένα και περισσότερο ποιοτικό χρόνο στο σπίτι με την οικογένεια και τους φίλους μας. Παρακολουθούμε αγαπημένες σειρές, βλέπουμε ταινίες ή και σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις. Και οι βασικοί λόγοι για τους οποίους επιλέγουμε ένα premium μοντέλο τηλεόρασης, αποτελούν η μεγαλύτερη οθόνη, οι έξυπνες λειτουργίες και η καλύτερη ποιότητα εικόνας.

Εκτός από καλό Χειμώνα, λοιπόν, μένει να ευχηθούμε… Καλά παιχνίδια και καλές θεάσεις!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved