4 θρυλικά παιχνίδια για να (τα) λιώσεις (ξανά) τον Αύγουστο

To «Assassin's Creed» κι άλλα 3 απαραίτητα re-install.

Προφανώς και υπάρχουν αγαπημένα παιχνίδια. Για την ακρίβεια, είναι τόσα  πολλά που αν ο καθένας από εμάς τα έβαζε κάτω για να τα απαριθμήσει, δεν θα τελειώνει ούτε σε 10 χρόνια. Υπάρχουν όμως και οι σταθερές αξίες. Αυτά τα games που, ασχέτως τους νέους τίτλους που κυκλοφορούν, θα τα παίξεις ξανά και ξανά επειδή απλούστατα σου έχουν λείψει.

Για να ολοκληρωθεί καλά ο Αύγουστος -πριν μπουν τα κεφάλια μέσα- σου παρουσιάζουμε 4 τίτλους που δεν απογοήτεψαν ποτέ κανέναν gamer. Και δεν θα το κάνουν, ούτε στο τελείωμα αυτού του μήνα.

1. Dragon Age: Origins

Έχουν βγει ένα σωρό παρόμοια, το ξέρουμε. Όμως τίποτα δεν έμοιαζε με τον κόσμο του Thedas και την ιστορία των Grey Wardens, των ιπποτών που ορκίστηκαν να σώζουν τον κόσμο από τα δαιμονισμένα τέρατα. Ξεκινούσες διαλέγοντας το class σου και έπεφτες σε έναν κόσμο με δεκάδες μυστικά και μάχες, μακριά από τα «καμμένα» online παιχνίδια που γνώριζες. Έχουν περάσει 7 χρόνια από την κυκλοφορία του, αλλά το καλογραμμένο σενάριο σε συνδυασμό με την μουσική και τους ήρωες, έφερνε στην οθόνη σου ένα επικό παραμύθι που θα ζήλευε το Lord of The Rings. Install. Ξανά και ξανά.

 

2. Assassin’s Creed 2

Όταν κυκλοφόρησε το πρώτο παιχνίδι της σειράς με τον Altair για κεντρικό ήρωα, η αλήθεια είναι πως φοβηθήκαμε για την συνέχεια. Η εταιρεία είχε δηλώσει πως το επόμενο κομμάτι της ιστορίας θα εξελισσόταν στην Αναγέννηση και στο μυαλό μας είχαμε μόνο αυτό: να μην τα σκατώσουν. Ο Ezzio όμως, υπήρξε κάτι παραπάνω από ένας απλός ακόμη ήρωας. Υπήρξε σύμβολο για τη σειρά του Assassin’s Creed, μέσα από ένα κορυφαίο δεύτερο μέρος που σου έδινε την δυνατότητα να περιηγηθείς στην Αναγεννησιακή Ιταλία και να νιώσεις σαν ταξιδιώτης στο χρόνο. Σε συνδυασμό με το στόρι και το ανανεωμένο σύστημα μάχης, είναι ένα από τα παιχνίδια που δεν βαριέσαι να παίζεις ποτέ.

 

3. Fallout 3

Πολύ πριν κυκλοφορήσει το τέταρτο Fallout με τα ολοκαίνουργια γραφικά και το combat system, το Fallout 3 του 2008, ήταν η μοναδική σου ευκαιρία για να νιώσεις σαν τον Mad Max. Ένας post-apocalyptic κόσμος, με τον κεντρικό ήρωα να έχει επιβιώσει στο Vault και να ψάχνει τον πατέρα του αλλά και την λύση στο πρόβλημα της κάθαρσης του νερού. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, δεν ήταν μόνο το σενάριο. Ήταν όλα όσα βίωνες στον αχανέστατο και γεμάτο απειλές κόσμο. Ήσουν ένας Lone Warrior με το δάχτυλο μόνιμα στη σκανδάλη (ή το ποντίκι) περιμένοντας να υπερασπιστείς τον εαυτό σου ξανά και ξανά. Μας άρεσε το 4 αλλά δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις στιγμές που ζήσαμε με το 3.

 

4. Vampires: The Masquerade Bloodlines

Ξέρεις σε τι κερδίζει ένα πραγματικά καλό game; Στο σενάριο. Όταν η White Wolf αποφάσιζε να φέρει το roleplay του World of Darkness, πολλοί αναρωτηθήκαμε για το πώς θα καταφέρει να χωρέσει τόσες λεπτομέρειες σε ένα μόνο παιχνίδι. Εν τέλει, δεν είχαμε απλά μία ιστορία με βαμπίρ. Είχαμε ένα ολόκληρο έπος που θα ζήλευε και το Vampire Chronicles. Θυμήσου λίγο εκείνη την μαγευτική περίοδο της κυκλοφορίας του. Είχες να διαλέξεις ανάμεσα σε πόσες φυλές βρυκολάκων, να κινηθείς μέσα στη νύχτα με τις υπερδυνάμεις σου και να ανακαλύψεις το στόρι σε μία πραγματικά σκοτεινή και ανατριχιαστική ατμόσφαιρα. Μία ατμόσφαιρα που απαιτείται να έχουν παιχνίδια σαν και αυτό. Πόσο μάλλον όταν έπαιζες σαν Malkavian…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved