Εταιρεία μέντιουμ καταθέτει αγωγή για το GTA Vice City

Με 15 χρόνια καθυστέρηση, θυμήθηκε ότι έχει διαφυγόντα κέρδη λόγω του παιχνιδιού.

H Rockstar είναι μαθημένη από μηνύσεις και αγωγές. Εξάλλου, η σειρά του  Grand Theft Auto δεν θα είχε αφήσει αυτή την πλούσια παρακαταθήκη στο gaming αν δεν είχαν προηγηθεί μερικές μεγάλες διαμάχες στις δικαστικές αίθουσες.

Παρόλα αυτά, μια αγωγή που φτάνει 15 ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία ενός τίτλου. Για θυμήσου, 2002, μόλις είχε μπει το Ευρώ στη ζωή μας, η Εθνική Ελλάδος στο ποδόσφαιρο έχει προσλάβει ένα περίπου συνταξιούχο Γερμανό προπονητή να αναλάβει τις τύχες της και το Grand Theft Auto Vice City άνοιγε επισήμως τον κύκλο νοσταλγίας για τα 80’s που μας κατέκλυσε εκείνη τη  δεκαετία.

Vice City, περμανάντ, Michael Jackson και testarossa. Μόνο; Όχι. Στα παραπάνω προσέθεσε και την Auntie Poulet. Τη θυμάσαι; Να τη

Και πού είναι το κακό; Μια τηλεφωνική υπηρεσία με μέντιουμ και χαρτορίχτρες, με το κάπως παράξενο όνομα Psychic Reader Network κατέθεσε μήνυση εναντίον της Rockstar για το χαρακτήρα της Poulet. Πιο συγκεκριμένα υποστήριξε ότι ο συγκεκριμένος χαρακτήρας βασίζεται πάνω σε ένα υπαρκτό πρόσωπο: την Miss Cleo.

Την ποια; Σωστή η απορία. Η Miss Cleo είναι μία τηλεοπτική αστρολόγος, από αυτές που της καλείς στα αμερικανικά 090 και προβλέπουν το μέλλον σου ή απλώς την βλέπεις αν έχεις αϋπνίες τα βράδια. Να τη δες τη.

Και τώρα κάνε τη σύγκριση με την Poulet.

Μάλιστα το Psychic Readers Network έχει καταθέσει σε φάκελο τόσο της ομοιότητες στη φυσική εμφάνιση όσο και στα ρούχα, στην ομιλία, ακόμα και στο λόγο των δύο.

Όπως υποστηρίζεται, η Poulet έχει παρόμοια χροιά φωνής με τη Miss Cleo, φοράει καφτάνια και τουρμπάνι και, για να μην τα πολυλογούμε, η ενάγουσα εταιρία ισχυρίζεται, ούτε λίγο ούτε πολύ, πως η Rockstar έχει κέρδη εκμεταλλευόμενη ένα «προϊόν» που δεν της ανήκει και για το οποίο η Psychic Readers Network είχε επενδύσει 100 εκατ. δολάρια.

Ο παρελθοντικός χρόνος δεν είναι τυχαίος, καθώς η Miss Cleo έχει εγκαταλείψει τα εγκόσμια εδώ και ένα χρόνο.

Από την πλευρά της, η Rockstar και η μητρική της εταιρεία, δεν ανησυχούν. Θεωρούν ότι η υπόθεση είναι γελοία και οι αιτιάσεις αβάσιμες. Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε ότι τα έβγαλαν πέρα με ολόκληρη Λίντσεϊ Λόχαν για το GTA 5.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved