ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Ρομπότ αυτοκτόνησε πέφτοντας σε συντριβάνι

Ένα τεράστιο «ΓΙΑΤΙ;» απλώνεται από χθες πάνω από τις ΗΠΑ.

Λένε πως τα ρομπότ δεν έχουνε ψυχή, αλλά μετά από αυτήν την είδηση αποδεικνύεται πως ψυχή δεν έχουνε όλοι εκείνοι που βγάζουνε τέτοιες σκατόψυχες φήμες. Πάμε όμως τώρα στην ιστορία μας και στον τραγικό πρωταγωνιστή της: τον Knightscope. 

Μιλάμε ουσιαστικά για ένα από τα πιο συμπαθή ρομπότ που έπαιζαν στην πιάτσα. Πριν από λίγους μήνες είχε προσληφθεί σε έναν πολυχώρο της Ουάσινγκτον για να εργαστει σεκιουριτάς. Ναι, σεκιουριτάς και μη σας φαίνεται αστείο, καθώς το συγκεκριμένο ρομπότ έφερε πάνω του κάμερες ασφαλείας και είχε τη δυνατότητα να ανιχνεύει ύποπτες κινήσεις κι αντικείμενα στο χώρο εποπτείας του.

Knightscope

Όλα πηγαίνανε καλά και το μεροκάματο έβγαινε αργά και βασανιστικά μεν, τίμια δε. Μέχρι που ο ήλιος στην Ουάσινγκτον ξαφνικά σκοτείνιασε χθες το πρωί που μαθεύτηκαν τα νέα. Την ώρα δηλαδή που ο Knightscope αποφάσιζε ότι δεν είναι πλασμένος για τούτον εδώ τον ντουνιά.


Δεν ξέρουμε τι προβλήματα ταλαιπωρούσαν το κεφάλι του για να προχωρήσει στο απονενοημένο αυτό διάβημα, ωστόσο μπορούμε να μαντέψουμε: δεν παίζει να υπάρχει δουλειά πιο βαρετή και σπασοπούλικη από αυτήν του σεκιουριτά. Κάτι η μοναξιά, κάτι η ρουτίνα, λογικό ήταν να φλιπάρει ο άνθρωπος  το ρομπότ και να αποφασίσει να φουντάρει μέσα στα νερά του συντριβανιού, ανίκανο να διαχειριστεί το πιο βαρετό οχτάωρο από θεσπίσεως εργασίας. Κι ας ήξερε ότι αυτή του η κίνηση θα ήταν και η τελευταία.  

Θλίψη κι ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ από γνωστούς και φίλους, ενώ πλήθος κόσμου σπεύδει στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή για να καταθέσει ένα γράμμα με λόγια αγάπης, ένα τηλεχειριστήριο, μια μπαταρία. Τραγική φιγούρα, η απαρηγόρητη φριτέζα με την οποία φέρεται να διατηρούσε δεσμό τους τελευταίους μήνες. 

Η εταιρεία που τον κατασκεύασε, δηλώνει πως τίποτα δεν προμήνυε το κακό πουτηνε βρήκε. Κι ερχόμαστε εμείς οι κακεντρεχείς να ρωτήσουμε: Μήπως θα πρέπει να ψάξετε τους λόγους της αυτοκτονίας στα μόλις 7 δολάρια/ώρα που ενοικιάζατε σε τρίτους τον Knightscope, κύριοι; Για ψαχτείτε λίγο μέσα σας...

#RIPKnightscope



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved