4 video games που πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν remastered

Εμπρός στον δρόμο που χάραξε το StarCraft και το Crash Bandicoot. 

Πριν από λίγο καιρό , μάθαμε πως το πρώτο παιχνίδι του StarCraft θα διατίθεται δωρεάν για τους χρήστες που θα μπορούν να το κατεβάσουν σε remastered έκδοση στον υπολογιστή τους. Και σχεδόν κλάψαμε από την χαρά μας γιατί αν έχεις μεγαλώσει στα 90s και δηλώνεις gamer μέχρι σήμερα, ξέρεις τι πάει να πει remastered έκδοση σε παλιά και αγαπημένα παιχνίδια. Το ίδιο έγινε και με το πρώτο Tomb Raider, το οποίο θα μας θυμίσει πόσα εγκεφαλικά κύτταρα κάψαμε με το PlayStation. Και οι remastered εκδόσεις συνεχίζονται, με την τριλογία  Crash Bandicoot είναι διαθέσιμη από Αύγουστο. Δεν το λες και άσχημο.

Με αφορμή αυτή την απίστευτη επιστροφή στη νοσταλγία, θυμηθήκαμε 5 αγαπημένα παιχνίδια που αξίζουν ένα καλό remaster, ώστε να μπορέσουμε εμείς να τα θυμηθούμε η νέα γενιά να τα αγκαλιάσει με ευλάβεια.

1. Max Payne

Είναι ίσως από τα πρώτα neo-noir παιχνίδια που δεν αντιμετωπίσαμε σαν να παίζουμε Duke Nukem. Δεν ήταν μόνο η επιτυχία του σαν third-person shooter. Κυρίως, ήταν το σενάριο και η όλη εξέλιξη του στόρι. Το Max Payne εμφανίστηκε λίγο πριν την αυγή της νέα χιλιετίας και επηρέασε όλα τα shooters που ήρθαν μετά από αυτό. Μετά το λιγότερο πετυχημένο sequel, αν θέλουμε να του πούμε «ευχαριστώ» για όσα μας προσέφερε, ας το κάνουμε με ένα remaster. Είναι το παιχνίδι που θα ξανακολλήσουμε για την πλάκα.

2. Command & Conquer: Red Alert 2

Μέχρι και σήμερα, θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους τίτλους της σειράς. Αν όχι ο πιο πετυχημένος. Λίγο το σενάριο ενός πολέμου που συνέβη χάρη στην αλλαγή της ιστορίας, λίγο τα βίντεο με πραγματικούς ηθοποιούς που σε έβαζαν στο πετσί του ρόλου, είχες ως αποστολή να οδηγήσεις είτε τους Σοβιετικούς είτε του Συμμάχους στη νίκη. Πολλά και διαλεχτά units, γενναίο multiplayer για το 2000 και κάπως έτσι αγαπήσαμε το φουτουριστικό strategy. Και τα γραφικά της εποχής μας, μπορούν να του δώσουν λίγο παραπάνω θρύλο απ’ όσον ήδη έχει.

3. Curse of Monkey Island

Αν μπορούσαμε, θα θέλαμε σε remaster έκδοση όλα τα Monkey Island της σειράς. Γιατί δεν γίνεται να μιλάς για νοσταλγία και να μην συμπεριλαμβάνεις μία από τις -πλέον- θρυλικές σειρές adventure στην ιστορία του gaming. Το Curse of Monkey Island είναι το τρίτο της σειράς, το οποίο όχι μόνο ξεχώρισε για το χιούμορ του αλλά και για το γεγονός πως ήταν το πρώτο που συμπεριέλαβε voice acting στις λειτουργίες του. Κέρδισε το βραβείο Adventure Παιχνιδιού της Χρονιάς, θεωρείται ένα από τα πιο κερδοφόρα της LucasArts και είμαστε σίγουροι πως θα έδειχνε ακόμα καλύτερο με ανανεωμένα γραφικά.

4. Donkey Kong Country

Ναι εντάξει, ξέρουμε πως οι περισσότεροι εκεί έξω θα ψηφίζατε τον Super Mario, αλλά που πήγαν όλες εκείνες οι παλιές καλές ημέρες όπου ο Donkey και ο Diddy Kong χοροπηδούσαν μέσα στα βαρέλια και έκαναν συλλογή από μπανάνες; Τα Donkey Kong έχουν χαράξει τον δικό τους δρόμο στο gaming χάρτη και τα γραφικά του Nintendo 64 δεν ήταν ποτέ αρκετά για να ικανοποιήσουν την επιθυμία μας.  Άλλωστε κακά τα ψέματα, όλοι αγαπήσαμε περισσότερο την έκδοση στο SNES. Σωστά;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved