Σου έχω 4 καλούς λόγους για να προσέξεις το Μοτο Ζ της Lenovo

 Smartphone «ξυράφι» που μεταμορφώνεται όπως εσύ θες.

Οι καταναλωτές έχουν δείξει ότι τους αρέσουν οι συσκευές που είναι ιδιαίτερα λεπτές. Όποιος θυμάται το Motorola RAZR, καταλαβαίνει τι εννοώ, καθώς μιλάμε για ένα αναδιπλούμενο κινητό που ήταν «ξυράφι» και γι’ αυτό αποτελεί έναν «θρύλο» στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών. Τώρα, η συνέχεια αυτού του «θρύλου» δείχνει να είναι μία συσκευή που επίσης φέρει το brand Moto. Με πάχος μόλις 5,2 χιλιοστά το Moto Z είναι ένα smartphone τόσο λεπτό, όσο μία λεπίδα ξυραφιού.

Από την εποχή του RAZR και μετά, η Motorola πέρασε από διάφορες φάσεις. Σήμερα, η Motorola Mobility είναι πλέον εταιρεία της Lenovo, με ηγετική θέση στον κλάδο των κινητών, εντός του Mobile Business Group. H τελευταία κατέχει εδώ και αρκετά χρόνια την πρώτη θέση στην παγκόσμια αγορά των φορητών υπολογιστών και έχει πετύχει να είναι μέσα στην πρώτη πεντάδα παγκοσμίως όσον αφορά στα smartphones και δείχνει αποφασισμένη να κινηθεί ακόμη πιο ψηλά αξιοποιώντας και τη δυναμική που φέρνει το brand Moto.

Moto ZHasselblad Zoom screen 1

Και αν κρίνει κανείς με βάση το Moto Z αλλά και από τα Moto Mods (σ.σ. κάνε λίγο υπομονή και θα σου εξηγήσω τι είναι αυτά και γιατί κάνουν τη διαφορά), τότε είναι ασφαλές να πεις ότι το Moto είναι από αυτά στα οποία πρέπει να έχεις στο μυαλό σου κάθε φορά που συζητάς με τους κολλητούς για το επόμενο smartphone σου.

1. Ξεκινάμε με επιδόσεις που ξεχωρίζουν

Καταρχήν, το Moto Z δεν είναι απλώς λεπτό και όμορφο. Ούτε απλώς είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, το οποίο προσφέρει μεγάλη ανθεκτικότητα. Καλύπτει και με το παραπάνω τις ανάγκες σου σε επίπεδο επιδόσεων.

Τι ψάχνεις σε ένα smartphone; Να έχει μεγάλη και καλής ανάλυσης οθόνη; Το Moto Z είναι στις 5,5 ίντσες, άρα ουδέν πρόβλημα επί τούτου. Είναι εξαιρετικά γρήγορο και έχει και μνήμη 4 GB. Το τελευταίο είναι πιο σημαντικό και από τον επεξεργαστή, ιδίως αν -όπως συμβαίνει και στη δική μου περίπτωση- ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που ξεχνούν ανοικτά καμιά 20αριά apps. Όσο για την μπαταρία, αντέχει μία ολόκληρη ημέρα και όταν ξεμείνεις χρειάζεται μόλις 15 λεπτά για να φορτίσει τόσο όσο χρειάζεται για να βγάλει 6 ώρες σε full λειτουργία.

Όσον αφορά στην κάμερα, η ανάλυση μπορεί να είναι στα 13 megapixels, αλλά τα megapixels δεν είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά. Στο Moto Z, η κάμερα έχει οπτική σταθεροποίηση εικόνα και αυτόματη εστίαση με laser, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι θα βγάλεις εξαιρετικές φωτογραφίες.

Πριν πάμε στα Moto Mods, να σου πω ότι εκτός από το Moto Z, το οποίο είναι η «ναυαρχίδα» της σειράς, υπάρχει και το πιο προσιτό Moto Z Play, επίσης με οθόνη 5,5 ιντσών και σχετικά λεπτό και ελαφρύ, όπως και κατασκευή από αλουμίνιο. Η μπαταρία μπορεί να προσφέρει έως και 2 ημέρες συνεχούς λειτουργίας, ενώ η κάμερα των 16 megapixel με laser autofocus θα σου επιτρέψει να εντυπωσιάσεις με τις φωτογραφίες που τραβάς. Επιπλέον, το Moto Z Play, όπως και το Moto Z, υποστηρίζουν τα Moto Mods.

MotoZ Lifestyle 1

2. Έλα να σου μιλήσω για τα Moto Mods

Τι είναι τα Moto Mods; Πρακτικά, είναι μία σειρά από αξεσουάρ που κυριολεκτικά αναβαθμίζουν το Moto Z smartphone σας.

Τα Moto Mods χαρακτηρίζονται ως το μέλλον στην τεχνολογία των φορητών συσκευών. Το μόνο βέβαιο είναι ότι για να τα χρησιμοποιήσετε δεν θα δυσκολευτείτε. Και αυτό γιατί απλά εφάπτονται στην πίσω πλευρά οποιουδήποτε μοντέλου της σειράς Moto Z (υπάρχον αλλά και μελλοντικό) και κυριολεκτικά μεταμορφώνουν τη συσκευή.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν τέσσερα Moto Mods. Και, προσωπικά, αυτό που ξεχωρίζω είναι το Hasselbad True Zoom Moto Mod. Δεν ξέρω αν γνωρίζεις τι εστί Hasselbad, αλλά ας πούμε ότι είναι ένας «κατασκευαστής», τα προϊόντα του οποίου χρησιμοποιούν όλοι οι επαγγελματίες φωτογράφοι. Ή, έστω, θα ήθελαν να χρησιμοποιούν.

Moto Z Hasselblad Detail 2

 

Το Moto Mod της Hasselbad αναβαθμίζει εντυπωσιακά τις φωτογραφικές δυνατότητες του Moto Z, το οποίο αποκτά τη δυνατότητα για 10x οπτικό zoom και Xenon flash. Και μόνο αυτά είναι αρκετά για να πείσουν οποιονδήποτε ότι το συγκεκριμένο Moto Mod αξίζει την προσοχή σου, αλλά έχει και άλλα ατού, όπως είναι η δυνατότητα λήψης φωτογραφιών σε μορφή RAW, όπερ σημαίνει ότι προσφέρονται πολύ περισσότερες δυνατότητες επεξεργασίας.

Ακόμη, ο μη αυτοματοποιημένος φακός και έλεγχος zoom δίνουν πολλές επιπλέον δυνατότητες και ουσιαστικά ένα Moto Z μαζί με ένα Hasselbad True Zoom Moto Mod, μπορεί να κάνει ακόμη και έναν επαγγελματία φωτογράφο να σκεφτεί πολύ σοβαρά αν το επόμενο smartphone θα είναι και η κάμερα του.

Αφού σου είπα αυτά, έλα να δεις τι Moto Mods σού έχω για μετα

Τα Moto Mods έχουν ως στόχο να δώσουν λύσεις στα θέματα που κατά κύριο λόγο απασχολούν τους κατόχους smartphones. Πέραν της κάμερας, δύο άλλα βασικά θέματα είναι η αντοχή της μπαταρίας και ο ήχος. Για το πρώτο ζήτημα, το προτεινόμενο Moto Mod έρχεται από την Incipio (Offgrid Power Pack) και είναι απλά μία θήκη που αποτελεί ταυτόχρονα και power bank. Απλά, το εφάπτεις και έχεις έως και 22 ώρες επιπλέον! Άκρως εντυπωσιακό και πρακτικό, δεδομένου ότι είναι και όμορφη θήκη.

3. Ήχος κρύσταλλο σαν να έχεις ασύρματα ηχεία

Πάμε στο κομμάτι του ήχου. Πολλοί χρήστες έχουν σπεύσει να αγοράσουν ασύρματα φορητά ηχεία, όμως, αν έχεις το Moto Z, το μόνο που χρειάζεσαι είναι το Soundboost της JBL. Απλά, το τοποθετείς στην πίσω πλευρά του Moto Z και έχεις το δικό σου ηχείο, εύκολα και γρήγορα. Το συγκεκριμένο αξεσουάρ έχει δύο ηχεία 3W έκαστο και είναι ιδανικό για να στήσεις ένα γρήγορο πάρτι οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Προσωπικά, τη διαφορά την κάνει το stand που στερεώνει το Moto Z, ώστε να ακούς ακόμη καλύτερα αλλά και να μπορείς να βλέπεις την οθόνη χωρίς να χρειάζεται να κρατάς τη συσκευή στα χέρια σου. Ιδιαίτερα πρακτικό, όταν βλέπεις κάποια σειρά στο Netflix.

JBL Soundboost BlkConcertDetail 2

4. Στο Moto Z θα θες να βλέπεις σειρά

Αν είσαι φαν, πάντως, των τηλεοπτικών σειρών και έχεις «κατεβάσει» στο Moto Z σου video που θες να δεις σε μεγαλύτερη «οθόνη», τότε τσέκαρε λίγο το Insta-share projector. Ακούγεται περίεργο, αλλά με αυτό το Moto Mod, μπορείς εύκολα και απλά, να μετατρέψεις το smartphone σου, εφόσον είναι Moto Z, σε έναν βιντεοπροβολέα με δυνατότητα προβολής σε μία επιφάνεια 70 ιντσών! Ιδανικό όταν θες να δείξεις στην παρέα σου τις φωτό και τα video που έχεις στο smartphone σου.

Τώρα, θα αναρωτιέσαι αν αξίζει να αγοράσεις ένα Moto Z. Σίγουρα ναι, είναι η απάντηση. Πρόκειται για μία συσκευή που είναι ιδιαίτερα λεπτή και όμορφη και ταυτόχρονα προσφέρει και εξαιρετικά καλές επιδόσεις. Η πραγματική διαφορά της, όμως, δεν είναι άλλη από τα Moto Mods, τα οποία «μεταμορφώνουν» το smartphone  σου απλά τοποθετώντας ένα από αυτά στην πίσω πλευρά του Moto Z. Εύκολα και απλά, όπως θα έπρεπε να είναι όλα…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved