Και για πες, πού θα τα πιούμε μετά τις Νύχτες Πρεμιέρας;

Ένας μικρός οδηγός πόλης για να συνεχίσεις την έξοδό σου μετά τις προβολές.

«Θα πάμε για κάνα ποτάκι;» είναι η ερώτηση που όλους μας ενώνει. Τόσο αυτούς που βγαίνουμε αποχαυνωμένοι από τις αίθουσες των σινεμά, έτοιμοι να επιδοθούμε σε ανελέητες αναλύσεις για το βαθύτερο νόημα των ταινιών, όσο κι εκείνους που νταξ καλά περάσαμε αλλά τώρα ήρθε η ευλογημένη ώρα να παρτάρουμε.

Τώρα, λοιπόν, που έφτασαν οι φετινές Νύχτες Πρεμιέρας (ξεκινάνε σήμερα, το πρόγραμμα το βρίσκεις εδώ) και τα βράδια της Αθήνας φωτίζονται από μια κινηματογραφική αύρα -από τη Συγγρού μέχρι την Πανόρμου και από το Μοναστηράκι μέχρι την Ακαδημίας- είναι μια καλή ευκαιρία να ανανεώσουμε τους δεσμούς μας με τa νυχτερινά στέκια.

Eμείς σου ετοιμάσαμε έναν μικρό οδηγό πόλης για να συνεχίσεις την έξοδό σου και μετά τις προβολές σε 3 σημεία της πόλης.

 

1. Κέντρο-Καράκεντρο

clumsies

Το παιχνίδι παίζεται στο Odeon Opera (Ακαδημίας 57) και στο Iντεάλ (Πανεπιστημίου 46) σε αυτήν την περιοχή. Παραδοσιακά στέκια για κινηματογραφόφιλους δηλαδή που θέλουν μια κλασική προσέγγιση στο ποτό μετά το σινεμά.

Δοκίμασε τον θεσπέσιο κήπο του Black Duck που το ντεκόρ θα φέρει στο νου σου ταλική ταινία, πήγαινε στο Clumsies για να νιώσεις λίγο barfly του αμερικάνικου ανεξάρτητου κινηματογράφου και, βέβαια, φρόντισε να καταλήξεις σε ένα από τα πιο παλιά μπαρ της πόλης: το ονομαστό Galaxy που έχει φιλοξενήσει γενιές και γενιές ποτάκηδων.

 

2. Πανόρμου

10014560 541480762640258 7942924516647257238 n

Αφού δεις την ταινιούλα στον αγαπημένο Δαναό (Λ. Κηφισίας 109) μια επιλογή για στάνταρ διασκέδαση είναι το Santa Botella: φιλικό, ζεστό και αγαπημένο μπαράκι με τραπεζάκια έξω κι ατμόσφαιρα από ταινία του Ταραντίνο στη μπάρα όταν ανάβει το κέφι.

Αν τώρα δεις κάποιο μεταμεσονύχτιο θρίλερ και θες να κρατήσεις την αδρεναλίνη σου ψηλά υπάρχουν τα ροκάδικα της γειτονιάς: το ιστορικό Le Roi που έχει ανοίξει παράρτημα στην Πανόρμου και σε πιο συνοικιακούς ρυθμούς το Menudo.

 

3. Νέος Κόσμος-Κουκάκι

kinono ekso

Μετά τις προβολές στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λ. Συγγρού 107) περνάς το «ποτάμι» της λεωφόρου και πας προς Κουκάκι μεριά. Για μισό λεπτό, κι αν πεινάσεις; Αν συμβεί αυτό -πράγμα πολύ πιθανό- δοκίμασε ένα δύο καυτερά κεμπάπ στου Tomas (Σαρκοδίνου 49) πρώτα.

Και μετά ξαμολήσου στα κουλτουρέ στέκια της γειτονιάς: και βιομηχανικό Μπελ Ρέυ έχουμε και Kinono που θυμίζει λόμπι ξενοδοχείου από τα 60s έχουμε και το Monsieur Barbu για εκείνους που αγάπησαν την Αμελί έχουμε. Άσε που σε κάποιο από αυτά είναι πολύ πιθανό να συναντήσεις τους ηθοποιούς και τις ηθοποιές των νέων ελληνικών ταινιών που συχνάζουν στη γειτονιά.

Αυτά από εμάς, καλές βόλτες και καλές προβολές!

ΥΓ: Ρίξε μια αναλυτική ματιά στο πρόγραμμα, εκτός από δεκάδες ταινίες, έχει και ωραίο πάρτυ στο Ρομάντζο, στο SIX D.O.G.S, στο Barrett κι αλλού… Το νου σου!

Η COSMOTE TV είναι μεγάλος Χορηγός του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved