Το Koi στο Σύνταγμα παραδίδει ταχύρρυθμα μαθήματα sushi

Το καλύτερο στέκι για να ξεκινήσεις τα «γιαπωνέζικα».

Το Koi, στην απίθανη περίπτωση που δεν το έχει πάρει το αυτί σου, είναι μια αλυσίδα εστιατορίων με γιαπωνέζικη κουζίνα που ειδικεύεται στο «σούσι». Κι όταν λέμε «σούσι» εννοούμε -για να καταλαβαινόμαστε- τα maki, τα nigiri, τα sashimi, τα inside-out και κάθε είδους μικρολιχουδιά από την Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Σήμερα η αλυσίδα αριθμεί 12 μαγαζιά (που κάνουν και delivery) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τείνει να εξελιχθεί σε «φροντιστήριο» για τη νεολαία όσον αφορά το ιαπωνικό φαγητό. Εμείς θα σου μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα για το μαγαζί που πρωτοαγαπήσαμε την αλυσίδα, κοντά στο Σύνταγμα, στην οδό Νίκης.  

 Εκεί που καθίσαμε στη μπάρα, αφού μας υποδέχθηκαν οι φιλικότατες (και ωραιότατες) κοπέλες της υποδοχής, και χαζεύαμε τα πιατάκια να πηγαίνουν γύρω γύρω σαν ένα γαστρονομικό λούνα παρκ.

16122944 1707289782934998 8739943871070339072 n

Εκεί που παραγγείλαμε δέκα οκάδες «σούσι» μιας και οι πολύ φιλικές τιμές το επιτρέπουν. Εκεί που λατρέψαμε τη μπύρα Asahi που αν και κάπως τσιμπημένη αξίζει τα λεφτά της, αφού σε πηγαίνει μια βόλτα κατευθείαν στον προσεγμένο κήπο κάποιου Σαμουράι με τη δροσιά της.

Εκεί που μάθαμε το λιγουρευτικό edamame, αυτά τα αλμυρά φασολάκια των Θεών και συνεχίσαμε με τηγανητό κοτόπουλο tonkatsu κάνοντας μια ανατολίτικη στροφή στα chicken nuggets. Εκεί γενικά που αν όχι όλοι, πολλοί από εμάς γνωρίσαμε το street food to Ιαπωνικό που έχει κατακλύσει τον κόσμο.

koi 3

Διότι το Koi Sushi Bar μπορεί να μαγειρεύει τα πιάτα του με έναν τρόπο πιο φιλικό προς τους ευρωπαϊκούς ουρανίσκους αλλά αυτός είναι και ο λόγος που το κάνει τόσο επιτυχημένο και ιδανικό για μια πρώτη γνωριμία με την Ιαπωνία. Αφού δε μπορείς να φτάσεις στο επίπεδο 4 του «σούσι» αν πρώτα δεν έχεις περάσει από το επίπεδο 1.

Το μικρό αλλά πολυδύναμο εστιατόριο στην Οδό Νίκης σε κερδίζει με την ατμόσφαιρα, με την εξυπηρέτηση, τις τιμές και τις γεύσεις του. Μάλιστα, αν ψάχνεσαι για νέες γνωριμίες προσφέρει πρόσφορο έδαφος αφού τα τραπεζάκια που βρίσκονται ασφυκτικά κοντά, λειτουργούν ως σανίδα για ρεσάλτο σε νυχτερινές περιπέτειες. Πέρνα, λοιπόν, μια βόλτα αν θες να περάσεις καλά και να κάνεις μια εισαγωγή στον κόσμο των «σούσι».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved