8 παμπ στην Αθήνα για να μεθύσεις απόψε σαν Ιρλανδός

Για τη σημερινή St. Patrick's day, αλλά και για το ΣΚ που έρχεται.

Η ημέρα του Αγίου Πατρικίου έφτασε (17/10) και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως η Αθήνα θα θυμίζει Δουβλίνο, Κορκ, Λίμερικ ή Σάμροκ. Οκ, θα ήταν τελικά υπερβολή κάτι τέτοιο αλλά και μια καλή ευκαιρία για να βγούμε, να πιούμε μπύρες και να φάμε πληθωρικά. Σου έχουμε μερικά μέρη για να τσουγκρίσεις ποτήρια και να πεις... «Άγιε Πατρίκιε, μεγάλη η χάρη σου»!

James Joyce

Πρόκειται για την πιο αυθεντική εμπειρία για την συγκεκριμένη ημέρα καθώς αποτελεί την μοναδική Ιρλανδική παμπ στο κέντρο της Αθήνας, με τον ιδιοκτήτη της μάλιστα να είναι Ιρλανδός. Στο ζεστό εσωτερικό όπου κυριαρχεί το σκούρο ξύλο θα βρεις ένα από τα καλύτερα τηγάνια της πόλης, με αγαπημένα πιάτα να έχουν εδώ την τιμητική τους: Δοκίμασε Fish and Chips, Steak και Guinness pie!

Ιnfo: Άστιγγος 12, Μοναστηράκι, T: 2103235055

1009938 721381971222966 1886151604 n

Arch Beer House

Ένα διαχρονικό σημείο συνάντησης για τους κατοίκους των δυτικών -και όχι μόνο- για σχεδόν 25 χρόνια. Σε έναν χώρο που θυμίζει... περασμένους αιώνες και με τους Jimi Hendrix, Bruce Dickinson, Alice Cooper, Freddie Mercury, Janis Joplin, Kurt Cobain και άλλους θρύλους της μουσικής στους τοίχους, μπορείς να «τιμήσεις» άφθονη παγωμένη μπύρα (17 βαρέλια και 150 ετικέτες) και να τις συνοδεύσεις με τα απαραίτητα ζεστά και κρύα πιάτα. Tip: Οι ποικιλίες είναι τουλάχιστον... πληθωρικές!

Info: Εθνικής Αντιστάσεως 91, Περιστέρι, T: 210 5752992

arch

Silly Wizards

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν μία πιο χαρούμενη version κλασικής pub και πάντοτε με ιρλανδέζικο αέρα. Η Guinness εδώ βρίσκεται σε περίοπτη θέση αλλά δεν είναι μόνο αυτή καθώς υπάρχουν και αρκετές επιλογές σε εισαγόμενες μπύρες από όλη την Ευρώπη. Συντροφιά τους κρατούν σνίτσελ, Mexican nachos με κιμά, η περίφημη ποικιλία «Chicky Chicky» και αρκετά ακόμη πιάτα.

Info: Πελοποννήσου 79, Αγ. Παρασκευή, Τ: 210 6543908

silly

Tar

Μια κλασική βαυαρική μπυραρία αποτελεί την μποέμ επιλογή για την εν λόγω ημέρα. Κι αυτό γιατί πέρα από τα κλασικά (τις δροσερές σαλάτες του και τις αρχοντικές ποικιλίες), το Tar τιμά την ημέρα του προστάτη της Ιρλανδίας με αυθεντική βαρελίσια Guinness αλλά και παιχνίδια για να κερδίσεις συλλεκτικά δώρα.

Info: Λεωφόρος Ηρακλείου 34, Τ: 210 2237717

tar

HOPS beer n burgers

27 μοναδικά burgers σε περιμένουν καθημερινά, στο ανανεωμένο μενού του beer restaurant στο Κουκάκι και αυτά αποτελούν από μόνα τους αφορμή για να το επισκεφτείς. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά καθώς εδώ υπάρχουν πέρα από την γκάμα των ετικετών και ευφάνταστα cocktail μπύρας, για όλα τα γούστα. Plus: Την ημέρα του Αγίου Πατρικίου θα σερβίρονται τόσο παγωμένη Murphy's όσο και άφθονο Jameson σε ειδικές τιμές

Info: Δράκου 10, Κουκάκι, Τ: 2110136500

hops

Local Pub

Ξένα μέσα όπως το Thrillist και το Rate Beer την έχουν τιμήσει με τα κείμενά τους ουκ ολίγες φορές. Η ξύλινη διακόσμηση, ο χαμηλός φωτισμός και βεβαίως η ποικιλία των ετικετών την καθιστούν ικανή να μη ζηλεύει τίποτα από τις original pub της Μεγάλης Βρετανίας. Την ημέρα του Αγίου Πατρικίου εδώ δίνουν το παρόν η Guinness με δωράκια ,η Primator Greece με την πράσινη pils Evergreen αλλά και το Tullamore Dew για να συμπληρώσει την βραδιά με αυθεντικό Ιρλανδέζικο whiskey.

Ιnfo: Χαϊμαντά 25, Χαλάνδρι, τηλ. 6940 864443

local

Εν Αιθρία

Δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηριστεί σαν ένα σημείο αναφοράς στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πολλές ετικέτες, ποικιλίες κρεάτων και πληθωρικοί μεζέδες με φόντο την Δεκελείας έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές, δημιουργώντας συνεχώς νέους φίλους της μπύρας

Ιnfo: Βρυούλων 4, Πλ. Πατριάρχου, Νέα Φιλαδέλφεια, Τ: 210 2582751

em aithria

Green Rose

Ο ζεστός χώρος, το φιλικό περιβάλλον, τα ξύλινα τραπέζια και το επιβλητικό μπαρ είναι μόνο μερικά από εκείνα τα στοιχεία που την έχουν καταστήσει στέκι, μαζί με την πληθώρα επιλογών στον αγαπημένο... χυμό ζύθου. Το φαγητό είναι κάτι παραπάνω από τίμιο και ξεχωρίζει το Super Πιάτο (εντυπωσιακό πιάτο ενός μέτρου που περιέχει… σχεδόν τα πάντα), ενώ άξια αναφοράς και η εντυπωσιακή Sweet Pansetta αλλά και το Green Rose Double Burger.

Info: Αιμιλίου Βεάκη 72, Περιστέρι, Τ: 210 5769580

rose 2



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved