Οι «Πίτες της Γεωργίας» θα σε βάλουν σε πρόστυχες σκέψεις

Foodporn όνομα και πράγμα.

Είναι η τίμια επιλογή του κάθε Νότιου που σέβεται τον εαυτό του και που αντιμετωπίζει το σουβλάκι με ευλάβεια. Οι Πίτες της Γεωργίας μύησαν τον κόσμο στο μεγαλείο του τυλιχτού και έδειξαν ότι η μαεστρία στο ψήσιμο και τα αγνά υλικά, μπορούν να μεταμορφώσουν ένα σουβλάκι σε Θείο Έδεσμα.

pita4

Ένα καλό μαγαζί ξεχωρίζει από τις λεπτομέρειες. Όπως συμβαίνει για παράδειγμα με το τζατζίκι, την τυροκαφτερή αλλά και την μελιτζανοσαλάτα. Τίποτα από αυτά δεν είναι αγοραστά, αλλά 100% χειροποίητα. Μέσα στα εδέσματα, συμπεριλαμβάνονται  το παραδοσιακό τηγανόψωμο Χαλκίδας (σ.σ.: είναι must) αλλά και η παστουρμαδόπιτα. Όχι τίποτε άλλο, αλλά θα ανοίξουν την όρεξη πριν πλακώσουν τα τυλιχτά.  Κάπου εκεί, ανάμεσα στο ορεκτικό και στο κυρίως, απαιτείται να σκάσουν μύτη στο τραπέζι οι πατάτες με το λιωμένο τυρί και το μπέικον. Greek style.

pita2

Και κάπου εδώ καταφθάνει η ώρα του τυλιχτού. Η ώρα της μαγείας για καλαμάκι χοιρινό ή κοτόπουλο. Για διαλεχτό γύρο. Για κεμπάπ, λουκάνικο ή μπιφτέκι γεμιστό. Τα οποία εκτός από τζατζίκι ή σως, μπορείς να τα απολαύσεις με σάλτσα ροκφόρ ή την απίστευτη «αλοιφή» που αποτελείται από τυρί Philadelphia και λιαστή ντομάτα. Και είναι τόσο απίστευτη στη γεύση όσο ακούγεται.

Οι πίτες είναι αλάδωτες, σωστά ψημένες και τυλίγουν το κρέας με μητρική αγκαλιά. Για τους καλοφαγάδες υπάρχουν μερίδες όλων των παραπάνω κρεατικών, που χορταίνει ένας ολόκληρος λόχος. Γιατί οι Πίτες της Γεωργίας ξέρουν πώς να συνδυάζουν ποσότητα και ποιότητα. Για τους εναλλακτικούς, υπάρχει αντί για πίτα σάντουιτς αλλά και αραβική. Γιατί έτσι πρέπει.

pita1

Όλα αυτά σε συνδυασμό με το ότι το delivery δεν αργεί ποτέ και το φαγητό έρχεται πάντα ζεστό. Να το ξαναπούμε; ΖΕΣΤΟ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με το delivery στο σουβλάκι, είναι πως μας τα φέρνουν σαν να ξεκίνησαν από την Κόρινθο. Αυτό δεν συμβαίνει με τις Πίτες της Γεωργίας και είναι και ο λόγος που παραγγέλνουμε 3 φορές την εβδομάδα.

cvbn

Και μιας και το είπαμε, κάτσε να πάρουμε ένα τηλεφωνάκι…

Μαρίνου Γερουλάνου 53, Αργυρούπολη, τηλ.: 210 9926116 – 210 9926877
Γεωργίου Γεννηματά 59, Άνω Γλυφάδα, τηλ.: 210 9601651, 210 9617083



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved