Το Αλαργινό Ρακάδικο θα σε κάνει να αγαπήσεις τα θαλασσινά

Μην είσαι ψαράς. Σου βρήκαμε το ιδανικό μέρος.

Στο μυαλό μας έχουμε το κακό συνήθειο να συνδυάζουμε το καλό ψάρι με τις ταβέρνες που βρίσκονται κοντά στις θάλασσες. Αυτό δεν είναι ο κανόνας, μιας και έχουμε πέσει σε χιλιάδες «απάτες» ανά καιρούς. Το καλό ψάρι, έχει να κάνει με το πόσο σωστό είναι το μαγαζί απέναντι στον πελάτη και πόσο σημασία δίνει στις πρώτες του ύλες. Ένα από αυτό είναι και το Αλαργινό Ρακάδικο και ας βρίσκεται στην καρδιά της Αργυρούπολης.

alarginoxwros

Εδώ και χρόνια, το σύνθημα που γνωρίζουν οι πιστοί πελάτες είναι το εξής: φρέσκο ψάρι, χαμηλές τιμές. Η ποιότητα σε συνδυασμό με τον χώρο που θα συναντήσεις, δεν θα σε κάνει να ζηλέψεις τα ψαρονήσια με το φρέσκο τους ψάρι ούτε στιγμή. Όλη αυτή την ατμόσφαιρα που έχει αυτό που λέμε «άρωμα Ελλάδας» με τα νησιώτικα, τα τσίπουρα, τους μεζέδες και τα ψάρια, θα τα βρεις στο Αλαργινό. Το ξέρει αυτό ο κόσμος και γι’ αυτό το επιλέγει μέχρι σήμερα. Αρχικά σε κερδίζει από τα ορεκτικά του. Παραδοσιακά πράγματα, όπως η φάβα και τα μανιτάρια, αλλά και μπιχλιμπίδια ευφάνταστα όπως τα ρολάκια μελιτζάνας με γέμιση τυριού. Υπάρχει κάτι για σένα, εκτός από την πατάτα την τηγανητή και το τζατζίκι, που θα σε βάλει σε πλώρη για τα μεγάλα πιάτα. Τα σοβαρά.

66337820 Fe WfYmEv10KxpHcDA2rPWClqG4zOJ6C0tSElnvzjy4

Στον κατάλογο, οι άνθρωποι το λένε από μόνοι τους. Ότι το μαγαζί προσφέρει «τα δώρα του Ποσειδώνα». Τι μπορεί να βάλει ο νους σου; Από γυαλιστερές και αχινοσαλάτες, μέχρι καβουροδαγκάνες, καλαμαράκι, μοναδική καραβιδόψιχα τηγανητή, γεμιστό καλαμάρι που το δαγκώνεις και είναι αφρός, μπακαλιάρους και μαριδάκια, γαύρους και αστακούς, καραβιδομακαρονάδες και γαριδομακαρονάδες. Όλα αυτά, σε μερίδες που θα χόρταινε τον πληθυσμό ενός ολόκληρου νησιού και με τιμές που δεν θα σκοτώσουν την τσέπη. Για αυτούς που πάνε κόντρα, υπάρχει και διαλεχτό κρέας στο μαγαζί, αλλά το θεωρούμε έγκλημα να μην δοκιμάσεις τα θαλασσινά.

tyu

Όλα τα παραπάνω, απαιτούν τσίπουρο, ούζο ή κρασί και φυσικά καλή παρέα. Για όλα τα υπόλοιπα υπάρχει το Αλαργινό και θα φροντίσει να σε κάνει τακτικό πελάτη. Αν μη τι άλλο, επειδή το θέμα «ψάρι» χρειάζεται ψάξιμο και προσοχή πριν κάτσεις να φας, μπορούμε να πούμε με το χέρι στην καρδιά πως είναι ένα από τα καλύτερα εστιατόρια που έχουν να προσφέρουν τα νότια προάστια.

Πάρε τηλ και κλείσε. Καθαρά Δευτέρα έρχεται.

Μαρίνου Γερουλάνου 94, Αργυρούπολη, 210 9602740



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved